Nu este o mancare complicata, dar foarte gustoasa, arata bine, se prepara simplu si plus la toate este si destul de dietetica. Mi-a placut mult ideea cand am vazut-o pe un forum, sa va arat si voua - daca sunteti in pana de idei sigur veti aprecia si gustul si prezentarea in forma de frigarui.
Carnea de pui se spala, la fel dovleceii, ceapa si usturoiul.
Taiati bucatele mici carnea si ceapa, pentru a le trece mai usor si repede prin masina de tocat carne.
Tocati carnea, ceapa si usturoiul - puneti intr-un bol amestecul, adaugati patrunjel/marar - uscat sau verde - sare, piper si amestecati bine.
Dovleceii taiati rondele cam de 1 cm grosime.
Pentru montare si prezentare se folosesc bete de frigarui.
Carnea se modeleaza in chiftelute de marime medie.
Pe fiecare bat de frigaruie se pune 1 felie de dovlecel si o chifteluta - asta un prim nivel - vedeti poza.
Continuati cu o alta felie de dovlecel si o alta chiftea.
Si asa faceti cate niveluri vreti - la mine au incaput cam 5 chiftele si 6 felii de dovlecei pe un batz de frigaruie.
Toate chiftelele pregatite si asamblate le puneti pe o tava teflonata, unsa cu putin ulei si dati la cuptor preincalzit la 200 grade, aproximativ.
Dupa 10-15 minute vor incepe sa se rumeneasca, atunci le intoarceti pe cealalta parte - repetati operatiunea de cateva ori sa se faca frumos pe toate partile.
Le serviti calde cu orice garnitura, salata de legume preferata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.