Nu este o mâncare complicată, dar foarte gustoasă, arată bine, se prepară simplu și plus la toate este și destul de dietetică. Mi-a plăcut mult ideea când am văzut-o pe un forum, să vă arăt și vouă - dacă sunteți în pană de idei sigur veți aprecia și gustul și prezentarea în formă de frigărui.
Carnea de pui se spală, la fel dovleceii, ceapa și usturoiul.
Tăiați bucătele mici carnea și ceapa, pentru a le trece mai ușor și repede prin mașina de tocat carne.
Tocați carnea, ceapa și usturoiul - puneți într-un bol amestecul, adăugați pătrunjel/mărar - uscat sau verde - sare, piper și amestecați bine.
Dovleceii tăiați rondele cam de 1 cm grosime.
Pentru montare și prezentare se folosesc bețe de frigărui.
Carnea se modelează în chifteluțe de mărime medie.
Pe fiecare băț de frigăruie se pune 1 felie de dovlecel și o chifteluță - asta un prim nivel - vedeți poza.
Continuați cu o altă felie de dovlecel și o altă chiftea.
Și așa faceți câte niveluri vreți - la mine au încăput cam 5 chiftele și 6 felii de dovlecei pe un băț de frigăruie.
Toate chiftelele pregătite și asamblate le puneți pe o tavă teflonată, unsă cu puțin ulei și dați la cuptor preîncălzit la 200 de grade, aproximativ.
După 10-15 minute vor începe să se rumenească, atunci le întoarceți pe cealaltă parte - repetați operațiunea de câteva ori să se facă frumos pe toate părțile.
Le serviți calde cu orice garnitură, salată de legume preferată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.