Pentru mine orice iesire la o masa in oras sau eveniment este un motiv de inspiratie - desi de fiecare data spun, "gata, mananca si nu mai cauta ce ingrediente are mancarea asta..." . Dar cum pot, daca de fiecare data ceva mai gasesc nou, parca banal de simplu, dar uite ca nu mi-a trecut prin cap.
Asa si cu aceasta mancare, am gustat la o nunta garnitura servita langa carne si desi sunt destul de carnivora - uitasem de carne si am luat una cate una din legume si le-am terminat pe toate :) Acasa am zis sa incerc sa le fac si eu, nu era complicat - mai ales cu ceva informatie noua de la cursurile de bucatari - si ura! Uitati ce bunatate am facut, mi-au iesit din prima si sigur sunt acum preferatele noastre.
Este o mancare simpla, poate fi servita ca atare sau garnitura - legumele se coc foarte bine si se patrund cu aromele, modul de taiat la fel de important - sa fie un aspect si textura corecta dupa coacere.
Legumele recomand sa le respecatati cam acestea - pt ca altele au timpi de preparare si textura diferita, s-ar putea sa nu va iasa
Si cel mai important argument ca sa le incercati - este REPEDE!
Legumele toate se spala, curata si se pregatesc pt taiat.
Primele le-am taiat ciupercile, sferturi.
Ardeiul se taie fideluta mai groasa.
Ceapa la fel.
Fasolea se taie in 2-3, sa fie cam de lungimea unui deget.
Telina o taiati bastonase mai subtiri.
Albitura la fel.
La fel morcovii - va recomand sa fie obligatorii in aceasta reteta - sunt preferatii mei, caramelizati, aromati....
Toate legumele le puneti intr-o tava, de preferat teflonata (nu se vor lipi de tava, altfel sa ungeti tava cu ulei).
La fel sa alegeti o tava mai mare, ca legumele sa fie in strat cat mai subtire - sa se coaca, nu sa fiarba.
Presarati patrunjelul si piperul, adaugati uleiul - amestecati bine si puneti tava la cuptor, cam la 200 de grade - temperatura medie spre mare.
Daca aveti cuptor cu ventilator va recomand sa-i dati drumul, se vor face mult mai repede.
Cam din 15 in 15 mninute mai scoateti tava si usor amestecati sau scuturati tava - sa se amestece legumele putin si sa se coaca pe toate partile.
Si cand sunt gata, le gustati pe toate - ar fi problema cu fasolea galbena - se face putin mai incet.
Presarati sare dupa gust si amestecati usor.
Le puteti servi si calde si reci - sunt delicioase oricum, chiar va recomand.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.