Pentru mine orice ieșire la o masă în oraș sau eveniment este un motiv de inspirație - deși de fiecare dată spun, "gata, mănâncă și nu mai căuta ce ingrediente are mâncarea asta...". Dar cum pot, dacă de fiecare dată ceva mai găsesc nou, parcă banal de simplu, dar uite că nu mi-a trecut prin cap.
Așa și cu această mâncare, am gustat la o nuntă garnitura servită lângă carne și deși sunt destul de carnivoră - uitasem de carne și am luat una câte una din legume și le-am terminat pe toate :) Acasă am zis să încerc să le fac și eu, nu era complicat - mai ales cu ceva informație nouă de la cursurile de bucătari - și ura! Uitați ce bunătate am făcut, mi-au ieșit din prima și sigur sunt acum preferatele noastre.
Este o mâncare simplă, poate fi servită ca atare sau garnitură - legumele se coc foarte bine și se pătrund cu aromele, modul de tăiat la fel de important - să fie un aspect și textură corectă după coacere.
Legumele recomand să le respectați cam acestea - pt că altele au timpi de preparare și textură diferită, s-ar putea să nu vă iasă
Și cel mai important argument ca să le încercați - este REPEDE!
Legumele toate se spală, curăță și se pregătesc pt tăiat.
Primele le-am tăiat ciupercile, sferturi.
Ardeiul se taie fâșii mai groase.
Ceapa la fel.
Fasolea se taie în 2-3, să fie cam de lungimea unui deget.
Țelina o tăiați bastonașe mai subțiri.
Albitura la fel.
La fel morcovii - vă recomand să fie obligatorii în această rețetă - sunt preferații mei, caramelizați, aromați....
Toate legumele le puneți într-o tavă, de preferat teflonată (nu se vor lipi de tavă, altfel să ungeți tava cu ulei).
La fel să alegeți o tavă mai mare, ca legumele să fie în strat cât mai subțire - să se coacă, nu să fiarbă.
Presărați pătrunjelul și piperul, adăugați uleiul - amestecați bine și puneți tava la cuptor, cam la 200 de grade - temperatură medie spre mare.
Dacă aveți cuptor cu ventilator vă recomand să-i dați drumul, se vor face mult mai repede.
Cam din 15 în 15 minute mai scoateți tava și ușor amestecați sau scuturați tava - să se amestece legumele puțin și să se coacă pe toate părțile.
Și când sunt gata, le gustați pe toate - ar fi problema cu fasolea galbenă - se face puțin mai încet.
Presărați sare după gust și amestecați ușor.
Le puteți servi și calde și reci - sunt delicioase oricum, chiar vă recomand.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.