Legume la cuptor

Pentru mine orice ieșire la o masă în oraș sau eveniment este un motiv de inspirație - deși de fiecare dată spun, "gata, mănâncă și nu mai căuta ce ingrediente are mâncarea asta...". Dar cum pot, dacă de fiecare dată ceva mai găsesc nou, parcă banal de simplu, dar uite că nu mi-a trecut prin cap.

Așa și cu această mâncare, am gustat la o nuntă garnitura servită lângă carne și deși sunt destul de carnivoră - uitasem de carne și am luat una câte una din legume și le-am terminat pe toate :) Acasă am zis să încerc să le fac și eu, nu era complicat - mai ales cu ceva informație nouă de la cursurile de bucătari - și ura! Uitați ce bunătate am făcut, mi-au ieșit din prima și sigur sunt acum preferatele noastre.

Este o mâncare simplă, poate fi servită ca atare sau garnitură - legumele se coc foarte bine și se pătrund cu aromele, modul de tăiat la fel de important - să fie un aspect și textură corectă după coacere.

Legumele recomand să le respectați cam acestea - pt că altele au timpi de preparare și textură diferită, s-ar putea să nu vă iasă

Și cel mai important argument ca să le încercați - este REPEDE!

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
6 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Rădăcină de țelină
0.5 buc
   
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
dacă este mai mare folosiți numai una - dacă este prea ațoasă nu o mai puneți
Fasole galbenă păstăi
10 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Sare
0.5 linguri
puneți după gust
Pași de urmat
Pas 1

Legumele toate se spală, curăță și se pregătesc pt tăiat.

Legume la cuptor - Pas 1
Pas 2

Primele le-am tăiat ciupercile, sferturi.

Legume la cuptor - Pas 2
Pas 3

Ardeiul se taie fâșii mai groase.

Legume la cuptor - Pas 3
Pas 4

Ceapa la fel.

Legume la cuptor - Pas 4
Pas 5

Fasolea se taie în 2-3, să fie cam de lungimea unui deget.

Legume la cuptor - Pas 5
Pas 6

Țelina o tăiați bastonașe mai subțiri.

Legume la cuptor - Pas 6
Pas 7

Albitura la fel.

Legume la cuptor - Pas 7
Pas 8

La fel morcovii - vă recomand să fie obligatorii în această rețetă - sunt preferații mei, caramelizați, aromați....

Legume la cuptor - Pas 8
Pas 9

Toate legumele le puneți într-o tavă, de preferat teflonată (nu se vor lipi de tavă, altfel să ungeți tava cu ulei).

La fel să alegeți o tavă mai mare, ca legumele să fie în strat cât mai subțire - să se coacă, nu să fiarbă.

Legume la cuptor - Pas 9
Pas 10

Presărați pătrunjelul și piperul, adăugați uleiul - amestecați bine și puneți tava la cuptor, cam la 200 de grade - temperatură medie spre mare.

Dacă aveți cuptor cu ventilator vă recomand să-i dați drumul, se vor face mult mai repede.

Legume la cuptor - Pas 10
Pas 11

Cam din 15 în 15 minute mai scoateți tava și ușor amestecați sau scuturați tava - să se amestece legumele puțin și să se coacă pe toate părțile.

Legume la cuptor - Pas 11
Pas 12

Și când sunt gata, le gustați pe toate - ar fi problema cu fasolea galbenă - se face puțin mai încet.

Presărați sare după gust și amestecați ușor.

Le puteți servi și calde și reci - sunt delicioase oricum, chiar vă recomand.

Poftă Bună!

Legume la cuptor - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min