Placinta cu mere

Este o placinta cu mere simpla, foarte aromata si gustoasa. Daca va plac dulciurile cu mere, nu vreti sa va complicati dar totusi preferati sa le gatiti in casa, este cea mai potrivita varianta de placinta cu mere.

Ingrediente
Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
Jumatate din pachetul care se gaseste in comert
Mere ionatan
1 kg
Alegeti mere mai aromate si acrisoare.
Zahar
1 pahar
Scortisoara
0.5 lingurite
Este aleatoriu, dupa preferinta.
Oua
1 buc
Zahar pudra
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

In timpul cat se dezgheata aluatul pentru placinta cu mere, va trebui sa pregatiti umplutura de mere.

Merele le spalati, curatati de cotor si dati prin razatoare(cu tot cu coaja) intr-o cratita sau tigaie adanca.

Turnati jumatate de cana de apa, 1 pahar de zahar si lasati la foc mediu sa se inmoie si sa scada sucul.

Placinta cu mere - Pas 1
Pas 2

Dupa ce se evapora lichidul din mere, se poate adauga scortisoara, nuci maruntite si orice preferati voi.

Mie imi place aroma merelor si rar cand adaug alte arome.

Placinta cu mere - Pas 2
Pas 3

Ungeti cu ulei o tava pentru tarte sau una de pizza.

Placinta cu mere - Pas 3
Pas 4

Puneti aluatul frantuzesc in tava, fara sa-l intindeti cu facaletul.

Placinta cu mere - Pas 4
Pas 5

Taiati marginile care sunt in plus(din ele vom face partea superioara a placintei cu mere).

Placinta cu mere - Pas 5
Pas 6

Intindeti compozitia de mere peste aluat, nivelati bine.

Placinta cu mere - Pas 6
Pas 7

Din resturile de aluat frantuzesc taiati fasii subtiri cu un cutit.

Placinta cu mere - Pas 7
Pas 8

Puneti aceste benzi lungi si subtiri de aluat peste mere.

Placinta cu mere - Pas 8
Pas 9

Formati partea superioara a placintei, ungeti cu galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste.

Placinta cu mere - Pas 9
Pas 10

Scoateti placinta cu mere de la cuptor, presarati cu zahar pudra. Lasati sa se racoreasca si o feliati.

Pofta Buna!

 

Placinta cu mere - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (Aproximativ 4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min