Plăcintă cu mere

Este o plăcintă cu mere simplă, foarte aromată și gustoasă. Dacă vă plac dulciurile cu mere, nu vreți să vă complicați dar totuși preferați să le gătiți în casă, este cea mai potrivită variantă de plăcintă cu mere.

Ingrediente
Aluat foietaj (franțuzesc)
450 g
Jumătate din pachetul care se găsește în comerț
Mere ionatan
1 kg
Alegeți mere mai aromate și acrișoare.
Zahăr
1 pahar
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
Este aleatoriu, după preferință.
Ouă
1 buc
   
Zahăr pudră
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

În timpul cât se dezgheață aluatul pentru plăcintă cu mere, va trebui să pregătiți umplutura de mere.

Merele le spălați, curățați de cotor și dați prin răzătoare (cu tot cu coajă) într-o cratiță sau tigaie adâncă.

Turnați jumătate de cană de apă, 1 pahar de zahăr și lăsați la foc mediu să se înmoaie și să scadă sucul.

Plăcintă cu mere - Pas 1
Pas 2

După ce se evaporă lichidul din mere, se poate adăuga scorțișoara, nuci mărunțite și orice preferați voi.

Mie îmi place aroma merelor și rar când adaug alte arome.

Plăcintă cu mere - Pas 2
Pas 3

Ungeți cu ulei o tavă pentru tarte sau una de pizza.

Plăcintă cu mere - Pas 3
Pas 4

Puneți aluatul franțuzesc în tavă, fără să-l întindeți cu făcălețul.

Plăcintă cu mere - Pas 4
Pas 5

Tăiați marginile care sunt în plus (din ele vom face partea superioară a plăcintei cu mere).

Plăcintă cu mere - Pas 5
Pas 6

Întindeți compoziția de mere peste aluat, nivelați bine.

Plăcintă cu mere - Pas 6
Pas 7

Din resturile de aluat franțuzesc tăiați fâșii subțiri cu un cuțit.

Plăcintă cu mere - Pas 7
Pas 8

Puneți aceste benzi lungi și subțiri de aluat peste mere.

Plăcintă cu mere - Pas 8
Pas 9

Formați partea superioară a plăcintei, ungeți cu gălbenuș de ou și lăsați la cuptor până se rumenește.

Plăcintă cu mere - Pas 9
Pas 10

Scoateți plăcinta cu mere de la cuptor, presărați cu zahăr pudră. Lăsați să se răcorească și o feliați.

Poftă Bună!

 

Plăcintă cu mere - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (Aproximativ 4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min