Este o placinta cu mere simpla, foarte aromata si gustoasa. Daca va plac dulciurile cu mere, nu vreti sa va complicati dar totusi preferati sa le gatiti in casa, este cea mai potrivita varianta de placinta cu mere.
In timpul cat se dezgheata aluatul pentru placinta cu mere, va trebui sa pregatiti umplutura de mere.
Merele le spalati, curatati de cotor si dati prin razatoare(cu tot cu coaja) intr-o cratita sau tigaie adanca.
Turnati jumatate de cana de apa, 1 pahar de zahar si lasati la foc mediu sa se inmoie si sa scada sucul.
Dupa ce se evapora lichidul din mere, se poate adauga scortisoara, nuci maruntite si orice preferati voi.
Mie imi place aroma merelor si rar cand adaug alte arome.
Ungeti cu ulei o tava pentru tarte sau una de pizza.
Puneti aluatul frantuzesc in tava, fara sa-l intindeti cu facaletul.
Taiati marginile care sunt in plus(din ele vom face partea superioara a placintei cu mere).
Intindeti compozitia de mere peste aluat, nivelati bine.
Din resturile de aluat frantuzesc taiati fasii subtiri cu un cutit.
Puneti aceste benzi lungi si subtiri de aluat peste mere.
Formati partea superioara a placintei, ungeti cu galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste.
Scoateti placinta cu mere de la cuptor, presarati cu zahar pudra. Lasati sa se racoreasca si o feliati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.