Este o plăcintă cu mere simplă, foarte aromată și gustoasă. Dacă vă plac dulciurile cu mere, nu vreți să vă complicați dar totuși preferați să le gătiți în casă, este cea mai potrivită variantă de plăcintă cu mere.
În timpul cât se dezgheață aluatul pentru plăcintă cu mere, va trebui să pregătiți umplutura de mere.
Merele le spălați, curățați de cotor și dați prin răzătoare (cu tot cu coajă) într-o cratiță sau tigaie adâncă.
Turnați jumătate de cană de apă, 1 pahar de zahăr și lăsați la foc mediu să se înmoaie și să scadă sucul.
După ce se evaporă lichidul din mere, se poate adăuga scorțișoara, nuci mărunțite și orice preferați voi.
Mie îmi place aroma merelor și rar când adaug alte arome.
Ungeți cu ulei o tavă pentru tarte sau una de pizza.
Puneți aluatul franțuzesc în tavă, fără să-l întindeți cu făcălețul.
Tăiați marginile care sunt în plus (din ele vom face partea superioară a plăcintei cu mere).
Întindeți compoziția de mere peste aluat, nivelați bine.
Din resturile de aluat franțuzesc tăiați fâșii subțiri cu un cuțit.
Puneți aceste benzi lungi și subțiri de aluat peste mere.
Formați partea superioară a plăcintei, ungeți cu gălbenuș de ou și lăsați la cuptor până se rumenește.
Scoateți plăcinta cu mere de la cuptor, presărați cu zahăr pudră. Lăsați să se răcorească și o feliați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.