O reteta simpla si foarte buna - mi-a spus cineva ca nici nu si-a dat seama ca este conopida - o fac de mai mult timp si chiar v-o recomand.
Se combina perfect cu Sosul Tzatziki - sunt foarte potrivite texturile si aromele.
Conopida se spala si se desface pe bucatele.
Se pun intr-o cratita mai mare, turnati apa si puneti la fiert. Cand incep sa fiarba lasati 10 minute.
Apoi o scurgeti bine de apa, si bine ar fi chiar s-o clatiti cu putina apa rece.
Apoi o puneti intr-un bol, presarati 1 lingurita de sare, putin piper si usor scuturati ca sa se distribuie pe toate bucatile.
Puneti tigaia pe foc sa se incalzeasca cu ulei.
In acest timp bucatile de conopida le treceti prin faina.
Ouale se bat bine cu o furculita, se adauga putina sare si piper.
Dupa ce treceti conopida prin faina o puneti in farfuria cu ou si intoarceti pe toate partile sa se acopere uniform peste tot cu ou.
Conopida astfel pregatita se pune in tigaia cu ulei incalzite bine.
Rumeniti conopida bine pe toate partile.
Apoi o scoateti pe un prosop de hartie si lasati putin sa se racoreasca.
Se serveste calda cu un sos sau o alta mancare, salata preferata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.