Gazpacho

Sunt sigură că pentru mulți statul în bucătărie acum este insuportabil, pe căldurile astea numai să mănânci fructe și legume. În una din zilele trecute tot mă frământam ce să gătesc repede și să nu dau drumul la aragaz și cuptor - și mi-am amintit de această supă răcoritoare de vară.

O supă foarte aromată, gustoasă și rapidă - este supa tradițională spaniolă, dar nu-și pierde din calități și în România :) Se prepară din legume proaspete, adăugând niște crutoane aromate sigur veți avea o masă frumoasă și gustoasă.

Ingrediente
Roșii
3 buc
sau 4 roșii mai mici
Ardei gras galben
1 buc
   
Castraveți
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
o jumătate de ceapă mare sau 1 mai mică
Usturoi
4 buc
4 căței
Lămâie
0.5 buc
sucul de la jumătate de lămâie sau puțin oțet
Sare
1 lingurita
după gust
Ulei de măsline
3 linguri
   
Crutoane de pâine
1 pahar
cumpărați sau faceți în casă, vedeți mai jos cum
Pâine (baghetă)
50 g
cam un sfert mic de pâine, dar eu aș zice că este opțional
Pași de urmat
Pas 1

Sfertul de pâine se înmoaie în puțină apă.

Gazpacho - Pas 1
Pas 2

Toate legumele se curăță și se spală.

Gazpacho - Pas 2
Pas 3

Într-un blender se pun toate legumele tăiate mai mediu, pâinea, uleiul de măsline, sarea.

Gazpacho - Pas 3
Pas 4

Se stoarce jumătatea de lămâie și se adaugă sucul în blender.

Puteți pune și oțet dar eu prefer totuși lămâia.

Gazpacho - Pas 4
Pas 5

Blendați bine toată compoziția, mai opriți, gustați de sare și dacă mai vreți mai adăugați.

Gazpacho - Pas 5
Pas 6

Apoi strecurați supa printr-o sită, așa va fi mai fină și mai moale.

Se recomandă să lăsați supa măcar 1 oră la frigider, dacă aveți acest timp - dar oricum este bună.

Gazpacho - Pas 6
Pas 7

În acest timp pregătiți crutoanele - dacă nu aveți - pâinea se taie cubulețe mici, se stropesc cu ulei de măsline, sare și puțin oregano. Puneți la cuptor să le uscați puțin și lăsați deoparte până la servirea supei.

Gazpacho - Pas 7
Pas 8

După ce a stat la frigider, folosiți un polonic și o turnați în farfurii.

Gazpacho - Pas 8
Pas 9

Crutoanele se pun imediat înainte de servire, pentru că se înmoaie foarte repede.

Dacă nu vă place puteți pune doar felii subțiri de ardei, merg perfect în supă, se combină toate perfect.

Poftă Bună!

Gazpacho - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (2-3 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min