O solutie perfecta pentru zilele de iarna si atunci cand nu ai timp sa mergi la piata - verdeata la congelator - si aici poate fi orice verdeata va place: patrunjel, marar, leustean, frunze de telina, menta, busuioc, etc.
Metoda o folosesc de vreo 4 ani, dupa cateva sezoane de teste cred ca asta ar fi si una mai optima - ambalez verdeata in portii exact cat imi trebuie pentru o mancare, celelalte pungute nu se usuca sau se zvanta.
Da, am fost rugata sa mentionez ca la aceasta reteta, la instrumente, este nevoie de 1 bucata sot pentru vidat si legat pungile :)
Patrujelul se pune in apa rece si se lasa 10-15 minute.
Apoi se spala bine in 2-3 ape si se lasa sa se zvanteze bine.
In continuare se taie marunt, sau cum va place sa folositi - si se pune intr-un bol mai mare.
In fiecare punga mica puneti cate o mana de verdeata - cam cat va trebuie la o mancare.
Dupa ce ati completat pungile incepeti sa le presati putin(ca sa le faceti mai compacte si sa scoateti aerul).
Dupa asta se leaga si uitati aici multimea de pungi gata vidate si pregatite pentru congelare.
Si ultima etapa - puneti toate aceste pungi portionate intr-o punga mai mare si mai groasa de congelator - nu uitati sa scrieti ce fel de verdeata ati pus si anul.
Bagati la congelator si iarna sigur le gasiti - va amintiti de fabula cu Greierasul si Furnica :)
Cand faceti vreo mancare luati cate o punga, si puneti verdeata direct in mancare, fara a o decongela dinainte.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.