Cred că mai repede ar fi o omletă sau un antreu rece/cald - dar atunci când am gustat-o toți îi spuneau "pizza" și am zis așa să fie și pe site. Este o rețetă preluată de la nașa mea, de fapt cum mai sunt multe pe site, foarte simplă și delicioasă. Acum că începe sezonul de vinete, puteți face rețeta foarte repede cu ingredientele pe care sigur le aveți prin frigider.
Apropo maioneza din rețetă o puteți înlocui sau cu o cremă de brânză sau în varianta light cu niște iaurt mai gros.
Feliile de vinete se taie cam de 1 cm grosime.
Să vă dau un pont: ca să știți câte felii tăiați pentru tigaia voastră - pe parcurs ce le tăiați, le aranjați pe tigaia rece să vedeți câte vă încap. După ce ați completat tigaia le luați la o parte.
Apoi încălziți bine tigaia cu puțin ulei și aranjați la loc vinetele, să se călească.
Când se rumenesc pe o parte le întoarceți și pe cealaltă - mai lăsați 5 minute.
În acest timp bateți ouăle cu puțină sare și dacă vă place și puțin piper.
Apoi turnați compoziția de ouă peste vinete, aveți grijă să le cuprindă complet.
Faceți focul mic și acoperiți tigaia cu un capac - în așa fel omleta se va coace încet dedesubt și deasupra din cauza aburilor.
În maioneză adăugați usturoiul pisat și amestecați compoziția.
Acum se verifică omleta dacă este gata - trebuie să fie fermă fără porțiuni lichide de ou.
Răsturnați omleta/pizza pe o farfurie plată rotundă.
O ungeți deasupra cu amestecul de maioneză cu usturoi.
Apoi dați roșiile printr-o răzătoare și le distribuiți uniform peste maioneză.
Înainte de servire presărați verdeața tocată și o portionați ca pe o pizza.
Bună și rece și caldă, vă recomand cu încredere - o bună soluție pentru o masă rapidă sau musafiri neașteptați :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.