Cred ca mai repede ar fi o omleta sau un antreu rece/cald - dar atunci cand am gustat-o toti ii spuneau "pizza" si am zis asa sa fie si pe site. Este o reteta preluata de la nasa mea, de fapt cum mai sunt multe pe site, foarte simpla si delicioasa. Acum ca incepe sezonul de vinete, puteti face reteta foarte repede cu ingredientele pe care sigur le aveti prin frigider.
Apropo maioneza din reteta o puteti inlocui sau cu o crema de branza sau in varianta light cu niste iaurt mai gros.
Feliile de vinete se taie cam de 1 cm grosime.
Sa va dau un pont: ca sa stiti cate felii taiati pentru tigaia voastra - pe parcurs ce le taiati, le aranjati pe tigaia rece sa vedeti cate va incap. Dupa ce ati completat tigaia le luati la o parte.
Apoi incalziti bine tigaia cu putin ulei si aranjati la loc vinetele, sa se caleasca.
Cand se rumenesc pe o parte le intoarceti si pe cealalta - mai lasati 5 minute.
In acest timp bateti ouale cu putina sare si daca va place si putin piper.
Apoi turnati compozitia de oua peste vinete, aveti grija sa le cuprinda complet.
Faceti focul mic si acoperiti tigaia cu un capac - in asa fel omleta se va coace incet dedesubt si deasupra din cauza aburilor.
In maioneza adaugati usturoiul pisat si amestecati compozitia.
Acum se verifica omleta daca este gata - trebuie sa fie ferma fara portiuni lichide de ou.
Rasturnati omleta/pizza pe o farfurie plata rotunda.
O ungeti deasupra cu amestecul de maioneza cu usturoi.
Apoi dati rosiile printr-o razatoare si le distribuiti uniform peste maioneza.
Inainte de servire presarati verdeata tocata si o portionati ca pe o pizza.
Buna si rece si calda, va recomand cu incredere - o buna solutie pentru o masa rapida sau musafiri neasteptati :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.