Cred ca gemul de caise ar fi unul din principalele pe care trebuie sa le faceti pentru iarna - aroma, culoarea si textura sunt incomparabile cu altele, plus si abundenta de materie prima :)
Merge perfect ca gem la orice mancare va place, sau il folositi pentru insiropare si decorare torturi, prajituri, inghetata - vedeti mai jos in pasi.
Caisele se spala si se curata de samburi.
Intr-un tuci sau ceaun se pune apa la fiert.
Cand incepe sa fiarba apa se adauga zaharul, se amesteca periodic pana se dizolva.
Dupa ce fierbe siropul il mai lasati 10 minute la foc mic sa se mai lege.
Apoi se adauga caisele si se amesteca bine.
Dupa ce a fiert 15-20 de minute la foc mic toata compozitia, va trebui blendata pentru a obtine un gem uniform ca textura si culoare.
Pasati bine fructele, sa nu va ramana bucatele mici. Dupa pasare mai lasati sa fiarba 10-15 minute la foc mic. Atentie! Nu fierbeti prea mult gemul, isi va pierde din culoare si aroma. Daca nu aveti timp sa-l puneti in borcane, mai bine opriti focul si il temrinati cand aveti timp.
Cand vreti sa-l puneti in borcane gemul obligatoriu trebuie sa fiarba, la foc mic, se opreste aragazul cand terminati de pus in borcane.
Borcanele se spala si se lasa la uscat - sau se usuca repede in cuptor. Se umple bine cu gemul fierbinte, se infileteaza capacele si se lasa sa se raceasca complet.
Deci, la ce se poate folosi - dizolvat cu putina apa fierbinte, la insiropare torturi - cred ca va dati seama ca am inceput testarile la tortul Sacher
Pentru papanasi, clatite, etc - cred ca va dati seama ce arome veti avea...delicios.
Pentru ornare si decorare prajituri, torturi, inghetate, etc.
Deci Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.