Ciorba de perisoare

O ciorba gustoasa, satioasa si deosebita de ciorbele clasice. Aceasta reteta de ciorba de perisoare am invatat s-o fac aici in Romania, poate sunt unele improvizari, dar nu sunt multe. Perefect ar fi sa gatiti ciorba cu supa de carne/oase, dar daca nu aveti timp s-o fierbeti se poate inlocui cu apa. Dar bineinteles gustul va fi diferit, testati ambele variante de ciorba cu perisoare sa vedeti ca este chiar asa.

Ingrediente
Ceapa alba
2 buc
+ 1 ceapa in supa de oase
Morcovi
1 buc
+ 1 morcov in supa de oase
Ardei gras
1 buc
+ 1 ardei in supa de oase
Radacina de telina
1 buc
jumatate in supa de oase, si cealalta cubulete in ciorba de perisoare
Radacina patrunjel(albitura)
200 g
pentru supa de oase
Rosii cubulete din conserva
3 linguri
Carne tocata vita
500 g
sau carne de pui, porc
Orez
3 linguri
Il fierbeti in apa si il lasati sa se racoreasca.
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Cimbru uscat
1 lingurita
Patrunjel verde
1 legatura
Oua
1 buc
Bors acru
0.5 l
Oase cu carne(vita/porc)
500 g
pentru supa de baza
Sare,piper
2 linguri
potriviti dupa gust perisoarele si ciorba
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati, curatati legumele - ceapa, morcov, ardei, telina, pastarnac.

Puneti la fiert supa de oase - intr-o cratita puneti oasele, jumatate de telina, pastarnac, morcov, ceapa, ardei - toate intregi. Cand incepe sa fiarba, luati spuma, faceti focul mic si lasati 2-3 ore.

Ciorba de perisoare - Pas 1
Pas 2

Taiati subtire 1 ceapa, ardeii si ii puneti intr-o cratita de 5 l.

Ciorba de perisoare - Pas 2
Pas 3

Adaugati telina taiata marunt.

Ciorba de perisoare - Pas 3
Pas 4

La fel faceti si cu morcovul. Eu am improvizat putin si am pus si o bucata de praz.

Ciorba de perisoare - Pas 4
Pas 5

Intr-o tigaie caliti o ceapa taiata cubulete, adaugati rosiile maruntite si mai lasati 2-3 min pe foc.

Ciorba de perisoare - Pas 5
Pas 6

Adaugati compozitia de ceapa cu rosii in cratita, turnati 2-3 l de apa(sau ca ciorba de perisoare sa iasa si mai delicioasa ar fi f.bine sa turnati supa de oase) si puneti la fiert.

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 30 min.

Ciorba de perisoare - Pas 6
Pas 7

Intr-o farfurie amestecati carnea tocata cu orezul fiert,ou, sare si piper negru. Puteti adauga si verdeata preferata. Amestecati bine(cel mai bine se amesteca cu mainile:)

 

Ciorba de perisoare - Pas 7
Pas 8

Formati din acest amestec bilute mici, de marime medie si le asezati pe o farfurie sau fund stropit cu apa.

Ciorba de perisoare - Pas 8
Pas 9

Dupa ce au fiert legumele 30 min, puneti atent perisoarele, lasati focul mare pana incep sa fiarba, apoi il dati incet si lasati 10-15 minute pe foc.

Dupa acest timp potriviti  de bors acru si sare..

Ciorba de perisoare - Pas 9
Pas 10

Taiati patrunjelul marunt.

Ciorba de perisoare - Pas 10
Pas 11

Dupa acele 10-15 min, puneti patrunjelul si cimbrul in ciorba si stingeti focul in 2-3 minute.

Lasati 20-30 de min, inainte de servire, cratita cu ciorba acoperita cu capac, ca sa se patrunda toate aromele.

Ciorba de perisoare este gata!

Pofta Buna!

Ciorba de perisoare - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (6-7 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min