O ciorba gustoasa, satioasa si deosebita de ciorbele clasice. Aceasta reteta de ciorba de perisoare am invatat s-o fac aici in Romania, poate sunt unele improvizari, dar nu sunt multe. Perefect ar fi sa gatiti ciorba cu supa de carne/oase, dar daca nu aveti timp s-o fierbeti se poate inlocui cu apa. Dar bineinteles gustul va fi diferit, testati ambele variante de ciorba cu perisoare sa vedeti ca este chiar asa.
Spalati, curatati legumele - ceapa, morcov, ardei, telina, pastarnac.
Puneti la fiert supa de oase - intr-o cratita puneti oasele, jumatate de telina, pastarnac, morcov, ceapa, ardei - toate intregi. Cand incepe sa fiarba, luati spuma, faceti focul mic si lasati 2-3 ore.
Taiati subtire 1 ceapa, ardeii si ii puneti intr-o cratita de 5 l.
Adaugati telina taiata marunt.
La fel faceti si cu morcovul. Eu am improvizat putin si am pus si o bucata de praz.
Intr-o tigaie caliti o ceapa taiata cubulete, adaugati rosiile maruntite si mai lasati 2-3 min pe foc.
Adaugati compozitia de ceapa cu rosii in cratita, turnati 2-3 l de apa(sau ca ciorba de perisoare sa iasa si mai delicioasa ar fi f.bine sa turnati supa de oase) si puneti la fiert.
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 30 min.
Intr-o farfurie amestecati carnea tocata cu orezul fiert,ou, sare si piper negru. Puteti adauga si verdeata preferata. Amestecati bine(cel mai bine se amesteca cu mainile:)
Formati din acest amestec bilute mici, de marime medie si le asezati pe o farfurie sau fund stropit cu apa.
Dupa ce au fiert legumele 30 min, puneti atent perisoarele, lasati focul mare pana incep sa fiarba, apoi il dati incet si lasati 10-15 minute pe foc.
Dupa acest timp potriviti de bors acru si sare..
Taiati patrunjelul marunt.
Dupa acele 10-15 min, puneti patrunjelul si cimbrul in ciorba si stingeti focul in 2-3 minute.
Lasati 20-30 de min, inainte de servire, cratita cu ciorba acoperita cu capac, ca sa se patrunda toate aromele.
Ciorba de perisoare este gata!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.