Ma gandeam la inceput ca este o reteta banala, ai pus la fiert cu apa si gata - dar poate totusi cineva nu stie, asa ca lasa sa fie si asta pe site - sper sa va fie util :)
La rubrica de comentarii va astept cu sugestii si metode, tips-urile voastre in fiertul porumbului :)
Porumbul se cumpara obligatoriu cu tot cu frunze. Cand il luati sa desfaceti putin la varf si vedeti sa fie boabele frumoase si fragede - nici prea uscate dar nici prea albe/verzi.
Fiecare porumb se curata bine de frunze si "mustati", se taie varfurile care sunt goale(doar ocupa mult loc in cratita).
Aranjati porumbul in cratita.
Acoperiti cu un rand de frunze si turnati apa ca sa acopere complet porumbul. Pe parcurs ce turnati apa veti observa ca porumbul se ridica, asa ca il tineti putin cu mana, ca sa vedeti corect nivelul apei.
Puneti un capac pe cratita si dati drumul la aragaz, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam o ora si jumate.
Dupa acest timp verificati porumbul cu o furculita, daca este inca tare il mai lasati.
Cand s-a facut il lasati asa in apa, acoperit cu capac - daca il scoateti din apa si il lasati descoperit se va usca repede si va fi inecacios.
Se servesc calzi, presarati cu sare mai grunjoasa si pentru cine stie - taiati un catel de usturoi in jumate si frecati bine porumbul - veti avea o delicatesa aromata :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.