Mă gândeam la început că este o rețetă banală, ai pus la fiert cu apă și gata - dar poate totuși cineva nu știe, așa că lasă să fie și asta pe site - sper să vă fie util :)
La rubrica de comentarii vă aștept cu sugestii și metode, tips-urile voastre în fiertul porumbului :)
Porumbul se cumpără obligatoriu cu tot cu frunze. Când îl luați să desfaceți puțin la vârf și vedeți să fie boabele frumoase și fragede - nici prea uscate dar nici prea albe/verzi.
Fiecare porumb se curăță bine de frunze și "mustați", se taie vârfurile care sunt goale (doar ocupă mult loc în cratiță).
Aranjați porumbul în cratiță.
Acoperiți cu un rând de frunze și turnați apă ca să acopere complet porumbul. Pe parcurs ce turnați apă veți observa că porumbul se ridică, așa că îl țineți puțin cu mâna, ca să vedeți corect nivelul apei.
Puneți un capac pe cratiță și dați drumul la aragaz, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră și jumate.
După acest timp verificați porumbul cu o furculiță, dacă este încă tare îl mai lăsați.
Când s-a făcut îl lăsați așa în apă, acoperit cu capac - dacă îl scoateți din apă și îl lăsați descoperit se va usca repede și va fi înecăcios.
Se servesc calzi, presărați cu sare mai grunjoasă și pentru cine știe - tăiați un cățel de usturoi în jumate și frecați bine porumbul - veți avea o delicatesă aromată :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.