Porumb fiert

Mă gândeam la început că este o rețetă banală, ai pus la fiert cu apă și gata - dar poate totuși cineva nu știe, așa că lasă să fie și asta pe site - sper să vă fie util :)

La rubrica de comentarii vă aștept cu sugestii și metode, tips-urile voastre în fiertul porumbului :)

Ingrediente
Porumb proaspăt
8 buc
atâtea am pus eu ca să umplu o oală de 5 litri - voi puneți cât aveți și vă place
Pași de urmat
Pas 1

Porumbul se cumpără obligatoriu cu tot cu frunze. Când îl luați să desfaceți puțin la vârf și vedeți să fie boabele frumoase și fragede - nici prea uscate dar nici prea albe/verzi.

Porumb fiert - Pas 1
Pas 2

Fiecare porumb se curăță bine de frunze și "mustați", se taie vârfurile care sunt goale (doar ocupă mult loc în cratiță).

Porumb fiert - Pas 2
Pas 3

Aranjați porumbul în cratiță.

Porumb fiert - Pas 3
Pas 4

Acoperiți cu un rând de frunze și turnați apă ca să acopere complet porumbul. Pe parcurs ce turnați apă veți observa că porumbul se ridică, așa că îl țineți puțin cu mâna, ca să vedeți corect nivelul apei.

Porumb fiert - Pas 4
Pas 5

Puneți un capac pe cratiță și dați drumul la aragaz, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați cam o oră și jumate.

Porumb fiert - Pas 5
Pas 6

După acest timp verificați porumbul cu o furculiță, dacă este încă tare îl mai lăsați.

Când s-a făcut îl lăsați așa în apă, acoperit cu capac - dacă îl scoateți din apă și îl lăsați descoperit se va usca repede și va fi înecăcios.

Porumb fiert - Pas 6
Pas 7

Se servesc calzi, presărați cu sare mai grunjoasă și pentru cine știe - tăiați un cățel de usturoi în jumate și frecați bine porumbul - veți avea o delicatesă aromată :)

Poftă Bună!

Porumb fiert - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (puteți fierbe câte vreți)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min