Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici)

De fapt autoarea retetei a numit-o "Salsa" pentru ca variatii a acestui sos/salata mexicana sunt foarte multe, principalul ingredient fiind ardeiul gras si cel iute(chilli), rosiile plus toate ingredientele trebuie sa fie taiate marunt. Dar variatiile de salsa cu mango, piersici, ananas, etc sunt la fel foarte apreciate - confirm si eu, este o combinatie f.reusita.

Dupa mine, este o salata foarte simpla, racoroasa si delicioasa - se combina perfect cu ceva preparate din carne, mai ales pui.

Ingrediente
Piersici
3 buc
sau nectarine
Ardei gras rosu
1 buc
daca sunt mai mici puneti 2 bucati
Ardei rosu iute
1 buc
eu ma luat un ardei mai putin iute si verde din piata - daca va place mai iute puneti din acela rosu
Ceapa rosie
1 buc
sau 1 ceapa alba mica
Patrunjel verde
1 legatura
Usturoi
2 buc
2 catei
Lamaie
1 buc
sau lime
Sare
1 lingurita
puneti dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati si pregatit toate legumele.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 1
Pas 2

Piersicile se taie cubulete mici si se pun intr-un bol mai mare, de amestecat salata.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 2
Pas 3

La fel se taie ardeiul gras rosu si cel iute (nu uitati la ardeiul iute sa curatati bine de samburi).

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 3
Pas 4

Ceapa se toaca marunt si se adauga la restul ingredientelor.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 4
Pas 5

Urmeaza usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 5
Pas 6

Stoarceti peste toate ingredientele zeama de la 1 lamaie, adaugati sarea si amestecati bine salata.

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 6
Pas 7

Se serveste proaspata cu orice mancare care necesita garnitura mai usoara - mai ales cu carne de pui.

Pofta Buna!

Salata cu piersici si ardei (Salsa cu piersici) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min