De fapt, autoarea rețetei a numit-o "Salsa" pentru că variații ale acestui sos/salată mexicană sunt foarte multe, principalul ingredient fiind ardeiul gras și cel iute (chilli), roșiile plus toate ingredientele trebuie să fie tăiate mărunt. Dar variațiile de salsa cu mango, piersici, ananas, etc. sunt la fel foarte apreciate - confirm și eu, este o combinație f. reușită.
După mine, este o salată foarte simplă, răcoroasă și delicioasă - se combină perfect cu ceva preparate din carne, mai ales pui.
Spălați și pregătiți toate legumele.
Piersicile se taie cubulețe mici și se pun într-un bol mai mare, de amestecat salata.
La fel se taie ardeiul gras roșu și cel iute (nu uitați la ardeiul iute să curățați bine de sâmburi).
Ceapa se toacă mărunt și se adaugă la restul ingredientelor.
Urmează usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt.
Stoarceți peste toate ingredientele zeama de la 1 lămâie, adăugați sarea și amestecați bine salata.
Se servește proaspătă cu orice mâncare care necesită garnitură mai ușoară - mai ales cu carne de pui.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.