De fapt autoarea retetei a numit-o "Salsa" pentru ca variatii a acestui sos/salata mexicana sunt foarte multe, principalul ingredient fiind ardeiul gras si cel iute(chilli), rosiile plus toate ingredientele trebuie sa fie taiate marunt. Dar variatiile de salsa cu mango, piersici, ananas, etc sunt la fel foarte apreciate - confirm si eu, este o combinatie f.reusita.
Dupa mine, este o salata foarte simpla, racoroasa si delicioasa - se combina perfect cu ceva preparate din carne, mai ales pui.
Spalati si pregatit toate legumele.
Piersicile se taie cubulete mici si se pun intr-un bol mai mare, de amestecat salata.
La fel se taie ardeiul gras rosu si cel iute (nu uitati la ardeiul iute sa curatati bine de samburi).
Ceapa se toaca marunt si se adauga la restul ingredientelor.
Urmeaza usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.
Stoarceti peste toate ingredientele zeama de la 1 lamaie, adaugati sarea si amestecati bine salata.
Se serveste proaspata cu orice mancare care necesita garnitura mai usoara - mai ales cu carne de pui.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.