Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici)

De fapt, autoarea rețetei a numit-o "Salsa" pentru că variații ale acestui sos/salată mexicană sunt foarte multe, principalul ingredient fiind ardeiul gras și cel iute (chilli), roșiile plus toate ingredientele trebuie să fie tăiate mărunt. Dar variațiile de salsa cu mango, piersici, ananas, etc. sunt la fel foarte apreciate - confirm și eu, este o combinație f. reușită.

După mine, este o salată foarte simplă, răcoroasă și delicioasă - se combină perfect cu ceva preparate din carne, mai ales pui.

Ingrediente
Piersici
3 buc
sau nectarine
Ardei gras roșu
1 buc
dacă sunt mai mici puneți 2 bucăți
Ardei roșu iute
1 buc
eu am luat un ardei mai puțin iute și verde din piață - dacă vă place mai iute puneți din acela roșu
Ceapă roșie
1 buc
sau 1 ceapă albă mică
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Usturoi
2 buc
2 căței
Lămâie
1 buc
sau lime
Sare
1 lingurita
puneți după gust
Pași de urmat
Pas 1

Spălați și pregătiți toate legumele.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 1
Pas 2

Piersicile se taie cubulețe mici și se pun într-un bol mai mare, de amestecat salata.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 2
Pas 3

La fel se taie ardeiul gras roșu și cel iute (nu uitați la ardeiul iute să curățați bine de sâmburi).

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 3
Pas 4

Ceapa se toacă mărunt și se adaugă la restul ingredientelor.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 4
Pas 5

Urmează usturoiul pisat și pătrunjelul tocat mărunt.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 5
Pas 6

Stoarceți peste toate ingredientele zeama de la 1 lămâie, adăugați sarea și amestecați bine salata.

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 6
Pas 7

Se servește proaspătă cu orice mâncare care necesită garnitură mai ușoară - mai ales cu carne de pui.

Poftă Bună!

Salată cu piersici și ardei (Salsa cu piersici) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Sursă: gotovka.com.ua