Fiindcă este plin sezon de mâncăruri rapide, ușoare și eventual la grătar, am încercat și testat această rețetă și sunt foarte mulțumită. Rulourile sunt aromate, arătoase, gustoase, le puteți combina cu orice salată ușoară, eu am făcut o Salsa de piersici la ea și s-au pupat perfect.
Le puteți face la cuptor, sau la grătarul din cuptor, sau la grătar afară - o variantă mai deosebită la clasicele mâncăruri cu carne.
Pieptul de pui se spală și se taie bucăți lungi cam de 0.5 cm grosime - dacă le faceți prea groase va fi mai greu să le rulați.
Puneți bucățile de pui într-un bol mai mare, adăugați mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lămâie și pasta de tomate.
Adăugați și smântâna peste restul ingredientelor - amestecați bine toate componentele.
Acoperiți bolul cu o folie și puneți la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineața și le-am făcut pentru cină.
După acest timp începem să montăm rulourile - o treabă mai migăloasă și murdară dar rezultatul final merită toate eforturile.
Deci, luați o farfurie plată, luați o bucată de piept de pui, o rulați și puneți "în picioare" pe farfurie.
Puneți o altă bucată de pui și o rulați începând de la marginile primului rulou - aveți grijă ca să acoperiți această margine, nu rulați lângă ea, dar peste ea. Oricum vă orientați pe parcurs și vă prindeți cum merge procesul.
Luați un bețișor de frigăruie și îl treceți prin mijlocul aranjamentului - aveți grijă să prindeți și marginile din interior/exterior.
La fel faceți și cu al 2-lea bețișor, aveți grijă să prindeți toate marginile.
Taiați cu o foarfece lungimile în plus de la bețișoarele de frigăruie.
Dacă aveți rulourile mai mici puteți folosi și scobitori simple pentru a le prinde.
Aranjați rulourile pe parcurs ce le faceți într-o tavă de aragaz, unsă cu puțin ulei, dacă nu este teflonată.
Puneți tava la cuptor/grill cam la 200 grade, până se rumenesc frumos - pe parcurs v-aș recomanda să le mai scoateți și să le ungeți cu o pensulă din zeama pe care o lasă.
Apoi le scoateți și eventual scoateți bețișoarele de frigăruie din ele - dar de exemplu, soțul meu a vrut să le mănânce cu bețișoare :)
Le serviți calde, cu o salată ușoară și puțin ketchup eventual - sau orice garnitură/sos preferat.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.