Rulouri din piept de pui

Fiindca este plin sezon de mancaruri rapide, usoare si eventual la gratar, am incercat si testat aceasta reteta si sunt foarte multumita. Rulourile sunt aromate, aratoase, gustoase, le puteti combina cu orice salata usoara, eu am facut o Salsa de piersici la ea si s-au pupat perfect.

Le puteti face la cuptor, sau la grilul din cuptor, sau la gratar afara - o varianta mai deosebita la clasicele mancaruri cu carne.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
cantitatile le variati in functie de numarul de portii dorite
Smantana
200 g
smantana simpla din comert
Pasta de tomate
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Suc de lamaie
3 linguri
Sare
1 lingurita
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
plus usturoi uscat daca aveti
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spala si se taie bucati lungi cam de 0.5 cm grosime - daca le faceti prea groase va fi mai greu sa le rulati.

Rulouri din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Puneti bucatile de pui intr-un bol mai mare, adaugati mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lamaie si pasta de tomate.

Rulouri din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Adaugati si smantana peste restul ingredientelor - amestecati bine toate componentele.

Rulouri din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineata si le-am facut pt cina.

Rulouri din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp incepem sa montam rulourile - o teaba mai migaloasa si murdara dar rezultatul final merita toate eforturile.

Deci, luati o farfurie plata, luati o bucata de piept de pui, o rulati si puneti "in picioare" pe farfurie.

Rulouri din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Puneti o alta bucata de pui si o rulati incepand de la marginile primului rulou - aveti grija ca sa acoperiti aceasta margine, nu rulati langa ea, dar peste ea. Oricum va orientati pe parcurs si va prindeti cum merge procesul.

Rulouri din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Luati un betisor de frigaruie si il treceti prin mijlocul aranjamentului - aveti grija sa prindeti si marginile din interior/exterior.

Rulouri din piept de pui - Pas 7
Pas 8

La fel faceti si cu al 2-lea betisor, aveti grija sa prindeti toate marginile.

Taiati cu o foarfeca lungimile in plus de la betisoarele de frigaruie.

Daca aveti rulourile mai mici puteti folosi si scobitori simple pentru a le prinde.

Rulouri din piept de pui - Pas 8
Pas 9

Aranjati rulourile pe parcurs ce le faceti intr-o tava de aragaz, unsa cu putin ulei, daca nu este teflonata.

Rulouri din piept de pui - Pas 9
Pas 10

Puneti tava la cuptor/grill cam la 200 grade, pana se rumenesc frumos - pe parcurs v-as recomanda sa le mai scoateti si sa le ungeti cu o pensula din  zeama pe care o lasa.

Rulouri din piept de pui - Pas 10
Pas 11

Apoi le scoateti si eventual scoateti betisoarele de frigaruie din ele - dar de exemplu, sotul meu a vrut sa le manance cu betisoare :)

Rulouri din piept de pui - Pas 11
Pas 12

Le serviti calde, cu o salata usoara si putin ketchup eventual - sau orice garnitura/sos preferat.

Pofta Buna!

Rulouri din piept de pui - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min