Rulouri din piept de pui

Fiindcă este plin sezon de mâncăruri rapide, ușoare și eventual la grătar, am încercat și testat această rețetă și sunt foarte mulțumită. Rulourile sunt aromate, arătoase, gustoase, le puteți combina cu orice salată ușoară, eu am făcut o Salsa de piersici la ea și s-au pupat perfect.

Le puteți face la cuptor, sau la grătarul din cuptor, sau la grătar afară - o variantă mai deosebită la clasicele mâncăruri cu carne.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
cantitățile le variați în funcție de numărul de porții dorite
Smântână
200 g
smântână simplă din comerț
Pastă de tomate
2 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Suc de lămâie
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingura
plus usturoi uscat dacă aveți
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spală și se taie bucăți lungi cam de 0.5 cm grosime - dacă le faceți prea groase va fi mai greu să le rulați.

Rulouri din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Puneți bucățile de pui într-un bol mai mare, adăugați mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lămâie și pasta de tomate.

Rulouri din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Adăugați și smântâna peste restul ingredientelor - amestecați bine toate componentele.

Rulouri din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Acoperiți bolul cu o folie și puneți la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineața și le-am făcut pentru cină.

Rulouri din piept de pui - Pas 4
Pas 5

După acest timp începem să montăm rulourile - o treabă mai migăloasă și murdară dar rezultatul final merită toate eforturile.

Deci, luați o farfurie plată, luați o bucată de piept de pui, o rulați și puneți "în picioare" pe farfurie.

Rulouri din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Puneți o altă bucată de pui și o rulați începând de la marginile primului rulou - aveți grijă ca să acoperiți această margine, nu rulați lângă ea, dar peste ea. Oricum vă orientați pe parcurs și vă prindeți cum merge procesul.

Rulouri din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Luați un bețișor de frigăruie și îl treceți prin mijlocul aranjamentului - aveți grijă să prindeți și marginile din interior/exterior.

Rulouri din piept de pui - Pas 7
Pas 8

La fel faceți și cu al 2-lea bețișor, aveți grijă să prindeți toate marginile.

Taiați cu o foarfece lungimile în plus de la bețișoarele de frigăruie.

Dacă aveți rulourile mai mici puteți folosi și scobitori simple pentru a le prinde.

Rulouri din piept de pui - Pas 8
Pas 9

Aranjați rulourile pe parcurs ce le faceți într-o tavă de aragaz, unsă cu puțin ulei, dacă nu este teflonată.

Rulouri din piept de pui - Pas 9
Pas 10

Puneți tava la cuptor/grill cam la 200 grade, până se rumenesc frumos - pe parcurs v-aș recomanda să le mai scoateți și să le ungeți cu o pensulă din zeama pe care o lasă.

Rulouri din piept de pui - Pas 10
Pas 11

Apoi le scoateți și eventual scoateți bețișoarele de frigăruie din ele - dar de exemplu, soțul meu a vrut să le mănânce cu bețișoare :)

Rulouri din piept de pui - Pas 11
Pas 12

Le serviți calde, cu o salată ușoară și puțin ketchup eventual - sau orice garnitură/sos preferat.

Poftă Bună!

Rulouri din piept de pui - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min