Fiindca este plin sezon de mancaruri rapide, usoare si eventual la gratar, am incercat si testat aceasta reteta si sunt foarte multumita. Rulourile sunt aromate, aratoase, gustoase, le puteti combina cu orice salata usoara, eu am facut o Salsa de piersici la ea si s-au pupat perfect.
Le puteti face la cuptor, sau la grilul din cuptor, sau la gratar afara - o varianta mai deosebita la clasicele mancaruri cu carne.
Pieptul de pui se spala si se taie bucati lungi cam de 0.5 cm grosime - daca le faceti prea groase va fi mai greu sa le rulati.
Puneti bucatile de pui intr-un bol mai mare, adaugati mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lamaie si pasta de tomate.
Adaugati si smantana peste restul ingredientelor - amestecati bine toate componentele.
Acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineata si le-am facut pt cina.
Dupa acest timp incepem sa montam rulourile - o teaba mai migaloasa si murdara dar rezultatul final merita toate eforturile.
Deci, luati o farfurie plata, luati o bucata de piept de pui, o rulati si puneti "in picioare" pe farfurie.
Puneti o alta bucata de pui si o rulati incepand de la marginile primului rulou - aveti grija ca sa acoperiti aceasta margine, nu rulati langa ea, dar peste ea. Oricum va orientati pe parcurs si va prindeti cum merge procesul.
Luati un betisor de frigaruie si il treceti prin mijlocul aranjamentului - aveti grija sa prindeti si marginile din interior/exterior.
La fel faceti si cu al 2-lea betisor, aveti grija sa prindeti toate marginile.
Taiati cu o foarfeca lungimile in plus de la betisoarele de frigaruie.
Daca aveti rulourile mai mici puteti folosi si scobitori simple pentru a le prinde.
Aranjati rulourile pe parcurs ce le faceti intr-o tava de aragaz, unsa cu putin ulei, daca nu este teflonata.
Puneti tava la cuptor/grill cam la 200 grade, pana se rumenesc frumos - pe parcurs v-as recomanda sa le mai scoateti si sa le ungeti cu o pensula din zeama pe care o lasa.
Apoi le scoateti si eventual scoateti betisoarele de frigaruie din ele - dar de exemplu, sotul meu a vrut sa le manance cu betisoare :)
Le serviti calde, cu o salata usoara si putin ketchup eventual - sau orice garnitura/sos preferat.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.