Încă o rețetă cu vinete, foarte bună și sățioasă, plus și modul simplu de preparare. Merge perfect în acest sezon, mai ales că nu este nevoie de ceva mai serios pe lângă - este destul de completă ca gust și consistență.
Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe cam de 1 cm x 1 cm grosime.
Încălziți o tigaie mai adâncă, adăugați uleiul, vinetele și le lăsați să se călească - amestecați periodic.
Sunt gata când se rumenesc și scad în volum.
Se transferă într-o tavă de sticlă termorezistentă de mărime medie, sau orice tavă mai adâncă de cuptor.
Adăugați piper și sare.
Peste vinete adăugați roșiile tăiate cubulețe.
Și pătrunjelul tocat mărunt.
Brânza se dă prin răzătoare medie și se presară peste legume.
Cu 2 furculițe atent și încet amestecați ingredientele de mai sus, adăugate în tavă.
Puneți tava la cuptor preîncălzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatură medie.
În acest timp amestecați într-un bol ouăle, smântâna și puțină sare cu piper.
Scurgeți din tavă sucul lăsat de legume - dacă este cazul - și turnați uniform amestecul de ouă cu smântână peste legume.
Puneți tava la cuptor la temperatura de 200 grade și o lăsați până se rumenește frumos deasupra. După ce este gata se scoate din cuptor și se lasă 10-15 minute să se pătrundă.
Mâncarea se servește de preferință caldă sau încălzită.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.