Mâncare de vinete bulgărească

Încă o rețetă cu vinete, foarte bună și sățioasă, plus și modul simplu de preparare. Merge perfect în acest sezon, mai ales că nu este nevoie de ceva mai serios pe lângă - este destul de completă ca gust și consistență.

Ingrediente
Vinete
750 g
   
Roșii
3 buc
   
Brânză telemea
150 g
   
Ouă
3 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Smântână
2 linguri
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Sare
1 lingurita
   
Piper
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe cam de 1 cm x 1 cm grosime.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 1
Pas 2

Încălziți o tigaie mai adâncă, adăugați uleiul, vinetele și le lăsați să se călească - amestecați periodic.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 2
Pas 3

Sunt gata când se rumenesc și scad în volum.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 3
Pas 4

Se transferă într-o tavă de sticlă termorezistentă de mărime medie, sau orice tavă mai adâncă de cuptor.

Adăugați piper și sare.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 4
Pas 5

Peste vinete adăugați roșiile tăiate cubulețe.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 5
Pas 6

Și pătrunjelul tocat mărunt.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 6
Pas 7

Brânza se dă prin răzătoare medie și se presară peste legume.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 7
Pas 8

Cu 2 furculițe atent și încet amestecați ingredientele de mai sus, adăugate în tavă.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 8
Pas 9

Puneți tava la cuptor preîncălzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatură medie.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 9
Pas 10

În acest timp amestecați într-un bol ouăle, smântâna și puțină sare cu piper.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 10
Pas 11

Scurgeți din tavă sucul lăsat de legume - dacă este cazul - și turnați uniform amestecul de ouă cu smântână peste legume.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 11
Pas 12

Puneți tava la cuptor la temperatura de 200 grade și o lăsați până se rumenește frumos deasupra. După ce este gata se scoate din cuptor și se lasă 10-15 minute să se pătrundă.

Mâncarea se servește de preferință caldă sau încălzită.

Poftă Bună!

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min