Pui vanatoresc (Cacciatore)

In acest sezon plin de legume naturale si sanatoase pacat sa nu facem mancaruri cat mai complete ca arome si gust. Vedeti si un nou Articol pe blog despre ce mai gasiti la Shoping culinar, chestii de baza dar sper sa va fie utile.

Si aceasta reteta am facut-o tot inspirandu-ma din diverse surse, principala si definitiva fiind wikipedia. Sincera sa fiu nu am avut mari asteptari, dar rezultatul a fost extra-super - carnea frageda, sosul si legumele "puneau capacul".... Recomand sa incercati neaparat reteta si s-o salvati, merita pastrata in retetarul familiei.

Ingrediente
Carne de pui
1 kg
puteti folosi orice parte va place - eu am pus pulpe
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
1 buc
Ardei gras
1 buc
Ciuperci conservate
200 g
sau proaspete
Rosii
5 buc
rosii mai maricele sau 2 conserve de cubulete de rosii
Vin rosu demisec
100 ml
sau vin alb
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sau amestec de ulei de masline cu putin unt
Piper negru
0.25 lingurite
dupa gust
Sare
1 lingurita
dupa gust
Oregano
0.5 lingurite
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop. Se presara cu putin piper si sare.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 1
Pas 2

Incalziti bine uleiul in tigaie si puneti atent pulpele sa le rumeniti.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 2
Pas 3

Pe parcurs le intoarceti sa se rumeneasca bine pe toate partile.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 3
Pas 4

In acest timp pregatiti legumele - se taie toate cubulete, ciupercile se scurg. Daca sunt proaspete la taiati felii subtiri.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 4
Pas 5

Rosiile se pun putin in apa clocotita - 5 secunde, apoi se scot si se decojesc.

Le taiati cubulete mici.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 5
Pas 6

Acum se prepara sosul - dupa ce s-au scos pulpele gata rumenite - in aceeasi tigaie si acelasi ulei se pun morcovii si ceapa. Amestecati si lasati putin sa se inmoaie.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 6
Pas 7

Urmeaza ardeiul - la fel amestecati si mai lasati putin.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 7
Pas 8

Adaugati si ciupercile, amestecati si mai lasati inca 2-3 minute.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 8
Pas 9

Turnati vinul, amestecati si mai lasati 2-3 minute.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 9
Pas 10

Si ultimele sunt rosiile cubulete. Amestecati bine si lasati sosul sa fiarba la foc mic pana se inmoaie rosiile si formeaza un sos frumos si uniform.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 10
Pas 11

Potriviti de sare, piper si oregano - amestecati.

Si acum aveti 3 variante:

- puneti pulpele inapoi in tigaia cu sos si le fierbeti la foc incet cam 1 ora, cu capac;

- puneti pulpele intr-o tava de cuptor adanca si cu capac, turnati sosul peste carne, puneti capacul si dati totul la cuptor pentru  1 ora la 200 de grade;

- sau vedeti varianta mea de mai jos - cam acelasi lucru, daca nu aveti tava de cuptor cu capac, sau de dimensiune buna.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 11
Pas 12

Puneti pulpele intr-o tava standard de cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lasate mai lungi.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 12
Pas 13

Adaugati sosul distribuit uniform peste toata carnea.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 13
Pas 14

Acoperiti bine toata compozitia cu folie si dati tava la cuptor pentru 1 ora la 200 grade.

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 14
Pas 15

Cand este gata, dati folia la o parte si serviti cu orice garnitura va place - la noi a fost orez.

Pofta Buna!

Pui vanatoresc (Cacciatore) - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Sursa: Wikipedia