Pui vânătoresc (Cacciatore)

În acest sezon plin de legume naturale și sănătoase păcat să nu facem mâncăruri cât mai complete ca arome și gust. Vedeți și un nou Articol pe blog despre ce mai găsiți la Shopping culinar, chestii de bază dar sper să vă fie utile.

Și această rețetă am făcut-o tot inspirându-mă din diverse surse, principala și definitivă fiind wikipedia. Sinceră să fiu nu am avut mari așteptări, dar rezultatul a fost extra-super - carnea fragedă, sosul și legumele "puneau capacul".... Recomand să încercați neapărat rețeta și s-o salvați, merită păstrată în rețetarul familiei.

Ingrediente
Carne de pui
1 kg
puteți folosi orice parte vă place - eu am pus pulpe
Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Ciuperci conservate
200 g
sau proaspete
Roșii
5 buc
roșii mai măricuțe sau 2 conserve de cubulețe de roșii
Vin roșu demisec
100 ml
sau vin alb
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
sau amestec de ulei de măsline cu puțin unt
Piper negru
0.25 lingurite
după gust
Sare
1 lingurita
după gust
Oregano
0.5 lingurite
opțional
Pași de urmat
Pas 1

Carnea de pui se spală și se usucă cu un prosop. Se presară cu puțin piper și sare.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 1
Pas 2

Încălziți bine uleiul în tigaie și puneți atent pulpele să le rumeniți.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 2
Pas 3

Pe parcurs le întoarceți să se rumenească bine pe toate părțile.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 3
Pas 4

În acest timp pregătiți legumele - se taie toate cubulețe, ciupercile se scurg. Dacă sunt proaspete le tăiați felii subțiri.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 4
Pas 5

Roșiile se pun puțin în apă clocotită - 5 secunde, apoi se scot și se decojesc.

Le tăiați cubulețe mici.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 5
Pas 6

Acum se prepară sosul - după ce s-au scos pulpele gata rumenite - în aceeași tigaie și același ulei se pun morcovii și ceapa. Amestecați și lăsați puțin să se înmoaie.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 6
Pas 7

Urmează ardeiul - la fel amestecați și mai lăsați puțin.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 7
Pas 8

Adăugați și ciupercile, amestecați și mai lăsați încă 2-3 minute.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 8
Pas 9

Turnați vinul, amestecați și mai lăsați 2-3 minute.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 9
Pas 10

Și ultimele sunt roșiile cubulețe. Amestecați bine și lăsați sosul să fiarbă la foc mic până se înmoaie roșiile și formează un sos frumos și uniform.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 10
Pas 11

Potriviți de sare, piper și oregano - amestecați.

Și acum aveți 3 variante:

- puneți pulpele înapoi în tigaia cu sos și le fierbeți la foc încet cam 1 oră, cu capac;

- puneți pulpele într-o tavă de cuptor adâncă și cu capac, turnați sosul peste carne, puneți capacul și dați totul la cuptor pentru 1 oră la 200 de grade;

- sau vedeți varianta mea de mai jos - cam același lucru, dacă nu aveți tavă de cuptor cu capac, sau de dimensiune bună.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 11
Pas 12

Puneți pulpele într-o tavă standard de cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lăsate mai lungi.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 12
Pas 13

Adăugați sosul distribuit uniform peste toată carnea.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 13
Pas 14

Acoperiți bine toată compoziția cu folie și dați tava la cuptor pentru 1 oră la 200 grade.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 14
Pas 15

Când este gata, dați folia la o parte și serviți cu orice garnitură vă place - la noi a fost orez.

Poftă Bună!

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min
Sursă: Wikipedia