In acest sezon plin de legume naturale si sanatoase pacat sa nu facem mancaruri cat mai complete ca arome si gust. Vedeti si un nou Articol pe blog despre ce mai gasiti la Shoping culinar, chestii de baza dar sper sa va fie utile.
Si aceasta reteta am facut-o tot inspirandu-ma din diverse surse, principala si definitiva fiind wikipedia. Sincera sa fiu nu am avut mari asteptari, dar rezultatul a fost extra-super - carnea frageda, sosul si legumele "puneau capacul".... Recomand sa incercati neaparat reteta si s-o salvati, merita pastrata in retetarul familiei.
Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop. Se presara cu putin piper si sare.
Incalziti bine uleiul in tigaie si puneti atent pulpele sa le rumeniti.
Pe parcurs le intoarceti sa se rumeneasca bine pe toate partile.
In acest timp pregatiti legumele - se taie toate cubulete, ciupercile se scurg. Daca sunt proaspete la taiati felii subtiri.
Rosiile se pun putin in apa clocotita - 5 secunde, apoi se scot si se decojesc.
Le taiati cubulete mici.
Acum se prepara sosul - dupa ce s-au scos pulpele gata rumenite - in aceeasi tigaie si acelasi ulei se pun morcovii si ceapa. Amestecati si lasati putin sa se inmoaie.
Urmeaza ardeiul - la fel amestecati si mai lasati putin.
Adaugati si ciupercile, amestecati si mai lasati inca 2-3 minute.
Turnati vinul, amestecati si mai lasati 2-3 minute.
Si ultimele sunt rosiile cubulete. Amestecati bine si lasati sosul sa fiarba la foc mic pana se inmoaie rosiile si formeaza un sos frumos si uniform.
Potriviti de sare, piper si oregano - amestecati.
Si acum aveti 3 variante:
- puneti pulpele inapoi in tigaia cu sos si le fierbeti la foc incet cam 1 ora, cu capac;
- puneti pulpele intr-o tava de cuptor adanca si cu capac, turnati sosul peste carne, puneti capacul si dati totul la cuptor pentru 1 ora la 200 de grade;
- sau vedeti varianta mea de mai jos - cam acelasi lucru, daca nu aveti tava de cuptor cu capac, sau de dimensiune buna.
Puneti pulpele intr-o tava standard de cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lasate mai lungi.
Adaugati sosul distribuit uniform peste toata carnea.
Acoperiti bine toata compozitia cu folie si dati tava la cuptor pentru 1 ora la 200 grade.
Cand este gata, dati folia la o parte si serviti cu orice garnitura va place - la noi a fost orez.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.