În acest sezon plin de legume naturale și sănătoase păcat să nu facem mâncăruri cât mai complete ca arome și gust. Vedeți și un nou Articol pe blog despre ce mai găsiți la Shopping culinar, chestii de bază dar sper să vă fie utile.
Și această rețetă am făcut-o tot inspirându-mă din diverse surse, principala și definitivă fiind wikipedia. Sinceră să fiu nu am avut mari așteptări, dar rezultatul a fost extra-super - carnea fragedă, sosul și legumele "puneau capacul".... Recomand să încercați neapărat rețeta și s-o salvați, merită păstrată în rețetarul familiei.
Carnea de pui se spală și se usucă cu un prosop. Se presară cu puțin piper și sare.
Încălziți bine uleiul în tigaie și puneți atent pulpele să le rumeniți.
Pe parcurs le întoarceți să se rumenească bine pe toate părțile.
În acest timp pregătiți legumele - se taie toate cubulețe, ciupercile se scurg. Dacă sunt proaspete le tăiați felii subțiri.
Roșiile se pun puțin în apă clocotită - 5 secunde, apoi se scot și se decojesc.
Le tăiați cubulețe mici.
Acum se prepară sosul - după ce s-au scos pulpele gata rumenite - în aceeași tigaie și același ulei se pun morcovii și ceapa. Amestecați și lăsați puțin să se înmoaie.
Urmează ardeiul - la fel amestecați și mai lăsați puțin.
Adăugați și ciupercile, amestecați și mai lăsați încă 2-3 minute.
Turnați vinul, amestecați și mai lăsați 2-3 minute.
Și ultimele sunt roșiile cubulețe. Amestecați bine și lăsați sosul să fiarbă la foc mic până se înmoaie roșiile și formează un sos frumos și uniform.
Potriviți de sare, piper și oregano - amestecați.
Și acum aveți 3 variante:
- puneți pulpele înapoi în tigaia cu sos și le fierbeți la foc încet cam 1 oră, cu capac;
- puneți pulpele într-o tavă de cuptor adâncă și cu capac, turnați sosul peste carne, puneți capacul și dați totul la cuptor pentru 1 oră la 200 de grade;
- sau vedeți varianta mea de mai jos - cam același lucru, dacă nu aveți tavă de cuptor cu capac, sau de dimensiune bună.
Puneți pulpele într-o tavă standard de cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lăsate mai lungi.
Adăugați sosul distribuit uniform peste toată carnea.
Acoperiți bine toată compoziția cu folie și dați tava la cuptor pentru 1 oră la 200 grade.
Când este gata, dați folia la o parte și serviți cu orice garnitură vă place - la noi a fost orez.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.