Cremă de lapte cu ciocolată albă

Cremă foarte bună, moderat de dulce și aromată de la ciocolata albă și unt. O puteți combina cu orice pandișpan sau eclere - deci cum vă place și aveți nevoie.

Ingrediente
Lapte
670 ml
   
Amidon alimentar
70 g
   
Zahăr
2.5 linguri
   
Ciocolată albă
70 g
   
Unt
170 g
unt moale la temperatura camerei
Zahăr pudră
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Măsurați cantitatea de lapte și opriți 100 ml separat într-un bol mai mic - restul turnați într-o oală sau tuci.

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 1
Pas 2

Rupeți ciocolata bucățele și adăugați în oală cu lapte. O puneți pe foc și amestecați cu un tel sau lingură până se dizolvă complet ciocolata în lapte.

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 2
Pas 3

În același timp dizolvați în laptele pus deoparte, amidonul și cele 2.5 linguri de zahăr.

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 3
Pas 4

Când începe să fiarbă laptele din oală adăugați încet compoziția cu lapte și amidon, amestecați continuu cu telul să nu fie cocoloașe.

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 4
Pas 5

Mai lăsați oala un minut pe foc, până se îngroașă compoziția. Apoi o puneți deoparte și lăsați să se răcorească, măcar vreo oră.

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 5
Pas 6

Untul și zahărul pudră se pun într-un bol mai adânc.

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 6
Pas 7

Apoi se bate bine untul cu mixerul, să fie o compoziție omogenă.

După ce s-a răcorit compoziția de budincă de mai sus, adăugați câte o lingură la untul bătut și mixați așa până încorporați toată budinca.

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 7
Pas 8

Și gata, folosiți crema la ce vă place și aveți nevoie - este foarte delicioasă și fină.

Poftă Bună!

Cremă de lapte cu ciocolată albă - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: Blogul Nataliei