Cremă foarte bună, moderat de dulce și aromată de la ciocolata albă și unt. O puteți combina cu orice pandișpan sau eclere - deci cum vă place și aveți nevoie.
Măsurați cantitatea de lapte și opriți 100 ml separat într-un bol mai mic - restul turnați într-o oală sau tuci.
Rupeți ciocolata bucățele și adăugați în oală cu lapte. O puneți pe foc și amestecați cu un tel sau lingură până se dizolvă complet ciocolata în lapte.
În același timp dizolvați în laptele pus deoparte, amidonul și cele 2.5 linguri de zahăr.
Când începe să fiarbă laptele din oală adăugați încet compoziția cu lapte și amidon, amestecați continuu cu telul să nu fie cocoloașe.
Mai lăsați oala un minut pe foc, până se îngroașă compoziția. Apoi o puneți deoparte și lăsați să se răcorească, măcar vreo oră.
Untul și zahărul pudră se pun într-un bol mai adânc.
Apoi se bate bine untul cu mixerul, să fie o compoziție omogenă.
După ce s-a răcorit compoziția de budincă de mai sus, adăugați câte o lingură la untul bătut și mixați așa până încorporați toată budinca.
Și gata, folosiți crema la ce vă place și aveți nevoie - este foarte delicioasă și fină.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.