Crema foarte buna, moderat de dulce si aromata de la ciocolata alba si unt. O puteti combina cu orice pandispan sau eclere - deci cum va place si aveti nevoie.
Masurati cantitatea de lapte si opriti 100 ml separat intr-un bol mai mic - restul turnati intr-o oala sau tuci.
Rupeti ciocolata bucatele si adaugati in oala cu lapte. O puneti pe foc si amestecati cu un tel sau lingura pana se dizolva complet ciocolata in lapte.
In acelasi timp dizolvati in laptele pus deoparte, amidonul si cele 2.5 linguri de zahar.
Cand incepe sa fiarba laptele din oala adaugati incet compozitia cu lapte si amidon, amestecati continuu cu telul sa nu fie cocoloase.
Mai lasati oala un minut pe foc, pana se ingroasa compozitia. Apoi o puneti deoparte si lasati sa se racoreasca, macar vreo ora.
Untul si zaharul pudra se pun intr-un bol mai adanc.
Apoi se bate bine untul cu mixerul, sa fie o compozitia omogena.
Dupa ce s-a racorit compozitia de budinca de mai sus, adaugati cate o lingura la untul batut si mixati asa pana incorporati toata budinca.
Si gata, folositi crema la ce va place si aveti nevoie - este foarte delicioasa si fina.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.