Salată de ardei copți

Este o salată clasică, cred că toată lumea o știe, și pe cât de simplu de preparat la fel de repede se mănâncă pentru că este delicioasă.

Ardeii copți curățați eu îi congelez și pentru iarnă - își păstrează perfect textura și aroma - atunci doar îi decongelez și fac salate sau mâncăruri cu ei.

Ingrediente
Ardei capia
1 kg
alegeți ardeii să fie mai grași - se vor curăța mai bine
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Oțet
1 lingura
   
Zahăr
1 lingurita
   
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
Verdeață (mărar, pătrunjel)
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Ardeii se coc bine pe toate părțile. Eu am 2 metode preferate de a face ardeii:

1. Este grătarul acela de gaz cu gaură în mijloc - ardeii se fac destul de bine, sunt mai dulci la gust, dar nu au aroma aia de fum mai specifică.

2. Pe aragaz, pe tablă sau tava aia de copt vinete - vedeți în blog că am scris despre ea.

Salată de ardei copți - Pas 1
Pas 2

După ce s-au copt îi puneți într-un lighean, presărați sare din abundență (se va lua coaja mai bine) și acoperiți cu niște folie de plastic sau un capac mai etanș (ardeii vor "transpira" și când se răcesc se curăță foarte bine).

Salată de ardei copți - Pas 2
Pas 3

După ce s-au răcit bine ardeii se curăță de coajă - mai nou îi curăț sub jet de apă rece - parcă se curăță mai bine și mai repede, mai ales dacă îi fac pe tablă de vinete.

Salată de ardei copți - Pas 3
Pas 4

Le puteți lăsa întregi sau tăia în bucăți mai lungi și înguste - apoi le puneți într-o farfurie mai adâncă, în care veți servi/amesteca salata.

Salată de ardei copți - Pas 4
Pas 5

Într-un bol mic amestecați ingredientele pentru dressing - le puteți regla după gustul vostru - dacă vă place mai acru, mai dulce sau mai sărat.

Salată de ardei copți - Pas 5
Pas 6

Turnați dressing-ul peste ardeii din farfurie, amestecați bine, dar atent - presărați verdeața tocată mărunt și gata serviți cu orice mâncare vă place.

Poftă Bună!

Salată de ardei copți - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min