Salata de ardei copti

Este o salata clasica, cred ca toata lumea o stie, si pe cat de simplu de preparat la fel de repede se mananca pentru ca este delicioasa.

Ardeii copti curatati eu ii congelez si pentru iarna - isi pastreaza perfect textura si aroma - atunci doar ii decongelez si fac salate sau mancaruri cu ei.

Ingrediente
Ardei capia
1 kg
alegeti ardeii sa fie mai grasi - se vor curata mai bine
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Otet
1 lingura
Zahar
1 lingurita
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Ardeii se coc bine pe toate partile. Eu am 2 metode preferate de a face ardeii:

1. Este grilul acela de gaz cu gaura in mijloc - ardeii se fac destul de bine, sunt mai dulci la gust, dar nu au aroma aia de fum mai specifica.

2. Pe aragaz, pe tabla sau tava aia de copt vinete - vedeti in blog ca am scris despre ea.

Salata de ardei copti - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-au copt ii puneti intr-un lighean, presarati sare din abundenta (se va lua coaja mai bine) si acoperiti cu niste folie de plastic sau un capac mai etans (ardeii vor "transipa" si cand se racesc se curata foarte bine).

Salata de ardei copti - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-au racit bine ardeii se curata de coaja - mai nou ii curat sub jet de apa rece - parca se curata mai bine si mai repede, mai ales daca ii fac pe tabla de vinete.

Salata de ardei copti - Pas 3
Pas 4

Le puteti lasa intregi sau taia in bucati mai lungi si inguste - apoi le puneti intr-o farfurie mai adanca, in care veti servi/amesteca salata.

Salata de ardei copti - Pas 4
Pas 5

Intr-un bol mic amestecati ingredientele pentru dressing - le puteti regla dupa gustul vostru - daca va place mai acru, mai dulce sau mai sarat.

Salata de ardei copti - Pas 5
Pas 6

Turnati dressing-ul peste ardeii din farfurie, amestecati bine, dar atent - presarati verdeata tocata marunt si gata serviti cu orice mancare va place.

Pofta Buna!

Salata de ardei copti - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min