Strudele cu mere 2
A venit sezonul merelor, aromate, naturale - deci vin si multele delicatese cu mere - prajituri, placinte, strudele, etc. O reteta de Strudele cu mere(din aluat foietaj) aveti pe site, dar de ceva timp tot ma chinui cu reteta de strudele din aluat de foi de placinta. Si culmea este ca reteta-i simpla, dar pana am dat de foi de placinte bune, sa nu se rupa sau sa se lipeasca, era cat pe ce sa renunt sa mai fac reteta.
Deci nu fac reclama, dar foile de placinta Bella, Morarita sunt o bataie de joc - la foile Linco am fost foarte placut surprinsa de calitate si acuratete - deci le recomand la gospodine, daca vreti sa va iasa reteta. Sau folositi foile pe care sigur le-ati testat.
In plus foile trebuie sa fie bine dezghetate si aveti grija sa nu le lasati prea mult timp fara plastic/folie - se vor rupe si nu le puteti lucra bine.
Bineinteles, umplutura poate varia dupa preferinta:)
Ingrediente
●
Foi de placinta
12 buc
depinde cate sunt in pachet
●
Zahar
0.5 pahare
puneti dupa gust
●
Unt
100 g
in varianta de post merge de uns si cu ulei
●
Galbenus de ou
1 buc
pentru uns deasupra - in post le ungeti cu putin ulei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Foile de placinta se scot de la congelator din timp si se lasa sa se decongelze in voie - cam 2-3 ore.
Pas 2
In acest timp merele se spala, se curata de cotor(optional si de coaja), se taie bucatele mici si se pun la calit intr-o cratita sau ceaun. Adaugati zahar si reglati dupa gustul vostru, la fel puteti adauga si ceva stafide sau scortisoara.
Se calesc putin, doar cat sa se inmoaie merele, apoi le luati de pe foc si lasati sa se racoreasca bine.
Pas 3
Se ia cate o foaie de placinta si se unge pe jumatate cu untul/ileiul topit.
Pas 4
Indoiti foaia in jumatate si ungeti partea de sus din nou cu unt.
Pas 5
Pe marginea mai scurta a dreptunghiului format puneti 1-2 linguri de mere calite.
Pas 6
Indoiti marginile laterale, asa ca sa vina una langa alta in mijlocul viitorului rulou. Ungeti inca o data foia deasupra cu unt.
Pas 7
Rulati strudelul si il puneti pe o tava unsa cu ulei sau asternuta cu hartie de copt.
Pas 8
In asa fel formati toate rulourile, le ungeti cu galbenus de ou si le dati la cuptor - temperatura medie, 180-200 grade.
Pas 9
Sunt gata cand s-au rumenit frumos - putin mai iese din umplutura dar nu este grav - o taiati atent cu cutitul dupa ce se racoresc.
Pas 10
Le serviti pudrate cu zahar pe un platou mai mare.
Pas 11
Sau servite individual la fiecare.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
(depinde cate foi de placinta aveti in pachet)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)