Nu stiu de ce este anume ruseasca, dar asa o numeste si autoarea retetei, deci asa sa fie. Oricum denumirea nu are importanta, da faptul ca este una din cele mai delicioase prajituri, a fost apreciata de toti membrii familiei - si sa stiti ca se face foarte repede si frumos.
Ar fi ceva asemanator la gust cu un cheescake, dar mai simplu la preparat si mai repede - plus blatul de cacao ....deci cum se zice la restaurantul unde fac practica " Belea!" :)
Intr-un robot sau blender se pun 200 g de unt taiat bucatele, plus 150g de zahar.
Urmeaza sa adaugati faina, 1 ou, cacao si praful de copt.
Si lasati blenderul sa-si faca treaba.
Trebuie sa va iasa un aluat mai sfaramicios, gen cocoloase sau faramituri.
Puneti 2/3 din aluat intr-o tava de cuptor (eu am folosit una cu pereti detasabili de 28cm), distribuiti aluatul pe tot fundul tavii si cam 2 cm pe pereti - presati putin cu degetele.
Pentru umplutura trebuie sa va luati niste budinca din comert - cam asa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simpla.
Si facem umplutura, la fel in cuva robotului, bineinteles spalat de la coca de aluat :)
Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus branza de vaci si 150g de zahar.
Apoi adaugati 4 oua, budinca de vanilie si esenta de vanilie.
Blendati toata compozitia bine, sa fie omogena.
Turnati umplutura de branza peste blatul pregatit anterior.
Restul de 1/3 de aluat se rupe bucatele si se arunca aleatoriu pe toata suprafara prajiturii, peste branza.
O puneti la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.
O lasati pana incepe sa se rumeneasca pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveti grija.
Lasati sa se raceasca complet, ca sa se prinda bine umplutura de branza.
O serviti cu mare placere, sigur va fi o delectare pentru toata familia.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.