Prajitura ruseasca cu branza de vaci

Nu stiu de ce este anume ruseasca, dar asa o numeste si autoarea retetei, deci asa sa fie. Oricum denumirea nu are importanta, da faptul ca este una din cele mai delicioase prajituri, a fost apreciata de toti membrii familiei - si sa stiti ca se face foarte repede si frumos.

Ar fi ceva asemanator la gust cu un cheescake, dar mai simplu la preparat si mai repede - plus blatul de cacao ....deci cum se zice la restaurantul unde fac practica " Belea!" :)

Ingrediente
Unt
380 g
200g unt mai tare pentru aluat si 180g de unt moale la temperatura camerei
Zahar
300 g
Branza de vaci
500 g
Oua
5 buc
Faina alba calitate superioara
350 g
Cacao pudra
30 g
Budinca de vanilie la plic
1 buc
am pus un plic din acela de la dr.oetker, vedeti poza in pasi
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un robot sau blender se pun 200 g de unt taiat bucatele, plus 150g de zahar.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 1
Pas 2

Urmeaza sa adaugati faina, 1 ou, cacao si praful de copt.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Si lasati blenderul sa-si faca treaba.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Trebuie sa va iasa un aluat mai sfaramicios, gen cocoloase sau faramituri.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 4
Pas 5

Puneti 2/3 din aluat intr-o tava de cuptor (eu am folosit una cu pereti detasabili de 28cm), distribuiti aluatul pe tot fundul tavii si cam 2 cm pe pereti - presati putin cu degetele.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 5
Pas 6

Pentru umplutura trebuie sa va luati niste budinca din comert - cam asa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simpla.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 6
Pas 7

Si facem umplutura, la fel in cuva robotului, bineinteles spalat de la coca de aluat :)

Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus branza de vaci si 150g de zahar.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 7
Pas 8

Apoi adaugati 4 oua, budinca de vanilie si esenta de vanilie.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 8
Pas 9

Blendati toata compozitia bine, sa fie omogena.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 9
Pas 10

Turnati umplutura de branza peste blatul pregatit anterior.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 10
Pas 11

Restul de 1/3 de aluat se rupe bucatele si se arunca aleatoriu pe toata suprafara prajiturii, peste branza.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 11
Pas 12

O puneti la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.

O lasati pana incepe sa se rumeneasca pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveti grija.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 12
Pas 13

Lasati sa se raceasca complet, ca sa se prinda bine umplutura de branza.

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 13
Pas 14

O serviti cu mare placere, sigur va fi o delectare pentru toata familia.

Pofta Buna!

Prajitura ruseasca cu branza de vaci - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: koolinar.ru