Nu știu de ce este anume rusească, dar așa o numește și autoarea rețetei, deci așa să fie. Oricum denumirea nu are importanță, dar faptul că este una din cele mai delicioase prăjituri, a fost apreciată de toți membrii familiei - și să știți că se face foarte repede și frumos.
Ar fi ceva asemănător la gust cu un cheesecake, dar mai simplu la preparat și mai repede - plus blatul de cacao....deci cum se zice la restaurantul unde fac practică "Belea!" :)
Într-un robot sau blender se pun 200 g de unt tăiat bucățele, plus 150g de zahăr.
Urmează să adăugați făina, 1 ou, cacao și praful de copt.
Și lăsați blenderul să-și facă treaba.
Trebuie să vă iasă un aluat mai sfărâmicios, gen cocoloașe sau fărâmituri.
Puneți 2/3 din aluat într-o tavă de cuptor (eu am folosit una cu pereți detașabili de 28cm), distribuiți aluatul pe tot fundul tăvii și cam 2 cm pe pereți - presați puțin cu degetele.
Pentru umplutură trebuie să vă luați niște budincă din comerț - cam așa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simplă.
Și facem umplutura, la fel în cuva robotului, bineînțeles spălat de la coca de aluat :)
Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus brânza de vaci și 150g de zahăr.
Apoi adăugați 4 ouă, budinca de vanilie și esența de vanilie.
Blendați toată compoziția bine, să fie omogenă.
Turnați umplutura de brânză peste blatul pregătit anterior.
Restul de 1/3 de aluat se rupe bucățele și se aruncă aleatoriu pe toată suprafața prăjiturii, peste brânză.
O puneți la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.
O lăsați până începe să se rumenească pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveți grijă.
Lăsați să se răcească complet, ca să se prindă bine umplutura de brânză.
O serviți cu mare plăcere, sigur va fi o delectare pentru toată familia.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.