Prăjitura rusească cu brânză de vaci

Nu știu de ce este anume rusească, dar așa o numește și autoarea rețetei, deci așa să fie. Oricum denumirea nu are importanță, dar faptul că este una din cele mai delicioase prăjituri, a fost apreciată de toți membrii familiei - și să știți că se face foarte repede și frumos.

Ar fi ceva asemănător la gust cu un cheesecake, dar mai simplu la preparat și mai repede - plus blatul de cacao....deci cum se zice la restaurantul unde fac practică "Belea!" :)

Ingrediente
Unt
380 g
200g unt mai tare pentru aluat și 180g de unt moale la temperatura camerei
Zahăr
300 g
   
Brânză de vaci
500 g
   
Ouă
5 buc
   
Făină albă calitate superioară
350 g
   
Cacao pudră
30 g
   
Budincă de vanilie la plic
1 buc
am pus un plic din acela de la dr.oetker, vedeți poza în pași
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un robot sau blender se pun 200 g de unt tăiat bucățele, plus 150g de zahăr.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Urmează să adăugați făina, 1 ou, cacao și praful de copt.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Și lăsați blenderul să-și facă treaba.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Trebuie să vă iasă un aluat mai sfărâmicios, gen cocoloașe sau fărâmituri.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

Puneți 2/3 din aluat într-o tavă de cuptor (eu am folosit una cu pereți detașabili de 28cm), distribuiți aluatul pe tot fundul tăvii și cam 2 cm pe pereți - presați puțin cu degetele.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Pentru umplutură trebuie să vă luați niște budincă din comerț - cam așa cum este cea de la Dr.Oetker, de vanilie, simplă.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

Și facem umplutura, la fel în cuva robotului, bineînțeles spălat de la coca de aluat :)

Deci se pun 180g unt moale, la temperatura camerei - plus brânza de vaci și 150g de zahăr.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Apoi adăugați 4 ouă, budinca de vanilie și esența de vanilie.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 8
Pas 9

Blendați toată compoziția bine, să fie omogenă.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 9
Pas 10

Turnați umplutura de brânză peste blatul pregătit anterior.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 10
Pas 11

Restul de 1/3 de aluat se rupe bucățele și se aruncă aleatoriu pe toată suprafața prăjiturii, peste brânză.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 11
Pas 12

O puneți la cuptor pentru 45-50 de minute, la 160-180 de grade.

O lăsați până începe să se rumenească pe margini - eu am bronzat-o cam mult - deci aveți grijă.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 12
Pas 13

Lăsați să se răcească complet, ca să se prindă bine umplutura de brânză.

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 13
Pas 14

O serviți cu mare plăcere, sigur va fi o delectare pentru toată familia.

Poftă bună!

Prăjitura rusească cu brânză de vaci - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: koolinar.ru