O nouă descoperire pentru mine sunt aceste roșii uscate, absolut fantastice - sunt ca niște mici bombe de arome. În orice le puneți - salată, sandwich, paste, brânză, etc - înnobilează și dau o aromă deosebită, intensă de roșii și mirodenii.
Urmează mai încolo să vă pun și câteva rețete cu ele, dar mi-au plăcut și simple pe pâine integrală.
Deci acum cât mai sunt roșii faceți rețeta, că nu este grea deloc, și o să vedeți că imediat ce le simțiți mirosul, imaginația voastră va ști ce să faceți cu ele :)
Aveți o poză cu roșiile pe care le folosesc eu pentru uscat.
Deci, roșiile se spală și se lasă la scurs.
Așterneți 1 sau 2 tăvi de cuptor cu folie de aluminiu (cu partea mai lucioasă în sus).
Tăiați roșiile jumătăți și le aranjați în tavă.
Presărați piperul, busuiocul (puteți folosi ierburi de Provence), sarea și zahărul.
Stropiți roșiile cu ulei de măsline și distribuiți peste ele usturoiul zdrobit.
Și puneți tava la cuptor, la 100 de grade pentru 4-6 ore în funcție de dimensiunile roșiilor.
Dacă aveți ventilație îi dați drumul.
Roșiile sunt gata când sunt mai uscate, dar încă elastice - din cauza uleiului poate să vă pară că încă nu sunt gata dar vă uitați atent și le vedeți - în 6 ore sigur se fac.
Pentru păstrare le puneți în borcane uscate - dacă le țineți la frigider doar le aranjați în borcane și turnați ulei de măsline printre ele.
Dacă le conservați și le țineți în condițiile normale, nu la frigider, le capsulați bine și le puneți pentru 40-45 minute la sterilizat la cuptor, la 150 grade. Le scoateți și lăsați să se răcorească în condiții normale.
Vi le recomand, mai ales dacă sunteți mai comozi cu domeniul conservelor - rețeta este foarte simplă dar deosebit de bună.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.