Rosii uscate in ulei de masline

O noua descoperire pentru mine sunt aceste rosii uscate, absolut fantastice - sunt ca niste mici bombe de arome. In orice le puneti - salata, sandwich, paste, branza, etc - innobileaza si dau o aroma deosebita, intensa de rosii si mirodenii.

Urmeaza mai incolo sa va pun si cateva retete cu ele, dar mi-au placut si simple pe paine integrala.

Deci acum cat mai sunt rosii faceti reteta, ca nu este grea deloc, si o sa vedeti ca imediat ce le simititi mirosul, imaginatia voastra va sti ce sa faceti cu ele :)

Ingrediente
Rosii
2 kg
alegeti rosii carnoase si mici - eu iau din acele lungi si grase, le spun "prunisoare" in piata
Usturoi
10 buc
10 catei
Busuioc uscat
2 lingurite
Piper negru
1 lingurita
Sare
2 lingurite
Zahar
2 lingurite
Ulei de masline
300 ml
eu folosesc ulei de masline din acela mai iefitn, din turte de masline sau pentru prajit
Pasi de urmat
Pas 1

Aveti o poza cu rosiile pe care le folosesc eu pentru uscat.

Deci, rosiile se spala si se lasa la scurs.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 1
Pas 2

Asterneti 1 sau 2 tavi de cuptor cu folie de aluminiu (cu partea mai lucioasa in sus).

Taiati rosiile jumatati si le aranjati in tava.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 2
Pas 3

Presarati piperul, busuiocul (puteti folosi ierburi de Provence), sarea si zaharul.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 3
Pas 4

Stropiti rosiile cu ulei de masline si distribuiti peste ele usturoiul zdrobit.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 4
Pas 5

Si puneti tava la cuptor, la 100 de grade pentru 4-6 ore in functie de dimensiunile rosiilor.

Daca aveti ventilatie ii dati drumul.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 5
Pas 6

Rosiile sunt gata cand sunt mai uscate, dar inca elastice - din cauza uleiului poate sa va para ca inca nu sunt gata dar va uitati atent si le vedeti - in 6 ore sigur se fac.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 6
Pas 7

Pentru pastrare le puneti in borcane uscate - daca le tineti la frigider doar le arnajati in borcane si turnati ulei de masline printre ele.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 7
Pas 8

Daca le conservati si le tineti in conditiile normale, nu la frigider, le capsati bine si le puneti pentru 40-45 minute la sterilizat la cuptor, la 150 grade. Le scoateti si lasati sa se racoreasca in conditii normale.

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 8
Pas 9

Vi le recomand, mai ales daca sunteti mai comozi cu domeniul conservelor - reteta este foarte simpla dar deosebit de buna.

Pofta Buna!

Rosii uscate in ulei de masline - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 borcane mici)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: koolinar.ru