Nu este complicat să faci o salată de vinete, dar să-i găsești variații de arome și gusturi e o chestie de timp, testare și informare. Așa am zis să experimentez și am aruncat o felie de roșie uscată la vinete - rezultatul a fost mult peste așteptări. De obicei o făceam cu maioneză, simplă cu ulei nu prea îmi plăcea (mergea numai în post) - dar această variantă este și de post și foarte delicioasă - roșiile parcă îi dau o aromă deosebită și un gust mai intens și pronunțat.
Apoi am testat și un alt instrument de mărunțire rapidă a legumelor de la Tupperware - Turbochef - așa am obținut în 3 secunde ceapa tăiată mărunt, perfect pentru salată.
Vinetele se coc bine - la aragaz, cuptor, grill sau pe o tigaie/tavă mai veche.
Apoi le curățați și lăsați să se scurgă bine într-o sită.
Și având roșiile gata (depozitate în frigider sau cămară sau cumpărate) facem salata. Nu uitați și de ceapă.
Într-un mixer/blender se pun vinetele și feliile de roșii uscate.
Le pasați bine să fie o pastă uniformă.
Și să vă arăt cum am tăiat ceapa mărunt în 3 secunde - am pus bucățile de ceapă în turbochef.
Am pus capacul și am tras de câteva ori de mânerul alb cu sfoară.
Și uitați ce frumos s-a mărunțit - perfect pentru salată.
Se pun vinetele și ceapa într-un bol, se amestecă bine și se potrivește de sare.
Și gata, ornați salata cu felii de roșii și puțin ulei aromat în care au stat roșiile.
Poftă Bună!
PS. Turbocheful costă 197 lei sau se primește gratuit la înscrierea ca distribuitor - puteți vedea aici și o prezentare video cu ce se mai poate face și utilizarea corectă - http://www.youtube.com/watch?v=UwwLwOPw5ZA&feature=related.
Pentru comenzi și informații o contactați pe Dna Elena Raducu - [email protected]
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.