Nu este complicat sa faci o salata de vinete, dar sa-i gasesti variatii de arome si gusturi e o chestie de timp, testare si informare. Asa am zis sa experimentez si am aruncat o felie de rosie uscata la vinete - rezultatul a fost mult peste asteptari. De obicei o faceam cu maioneza, simpla cu ulei nu prea imi placea (mergea numai in post) - dar aceasta varianta este si de post si foarte delicioasa - rosiile parca ii dau o aroma deosebita si un gust mai intens si pronuntat.
Apoi am testat si un alt instrument de maruntire rapida a legumelor de la Tupperware - Turbochef - asa am obtinut in 3 secunde ceapa taiata marunt, perfect pentru salata.
Vinetele se coc bine - la aragaz, cuptor, grill sau pe o tigaie/tava mai veche.
Apoi le curatati si lasati sa se scurga bine intr-o sita.
Si avand rosiile gata(depozitate in frigider sau camara sau cumparate) facem salata. Nu uitati si de ceapa.
Intr-un mixer/blender se pun vinetele si feliile de rosii uscate.
Le pasati bine sa fie o pasta uniforma.
Si sa va arat cum am taiat ceapa marunt in 3 secunde - am pus bucatile de ceapa in turbochef.
Am pus capacul si am tras de cateva ori de manerul alb cu sfoara.
Si uitati ce frumos s-a maruntit - perfect pt salata.
Se pun vinetele si ceapa intr-un bol, se amesteca bine si se potriveste de sare.
Si gata, ornati salata cu felii de rosii si putin ulei aromat in care au stat rosiile.
Pofta Buna!
PS. Turbocheful costa 197 lei sau se primeste gratuit la inscrierea ca distribuitor - puteti vedea aici si o prezentare video cu ce se mai poate face si utilizarea corecta - http://www.youtube.com/watch?v=UwwLwOPw5ZA&feature=related.
Pentru comenzi si informatii o contactati pe Dna Elena Raducu - [email protected]
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.