Imi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea retetelor, am avut un mic si binemeritat concediu :)
Si azi fiind prima zi de treaba, am zis sa va arat o reteta mai simpla, ca de alta nu prea am "combustibil", desi impresii si retete am adus cu mine multe - abia astept sa vi le arat si sa le folositi.
Aceste pateuri sunt foarte simple, bune(chiar nu aveti ce strica la ele) si o solutie pentru masa festiva ca aperitiv rapid, interesant si satios.
Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt(sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea). Eu am adaugat si putin usturoi pudra.
Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in felii cam de 7-8 cm latime.
Pe fiecare felie se pune carnea, asa cum vedeti in poza.
Indoiti o latura a aluatului peste carne si o ungeti cu putin ou batut.
Peste partea unsa cu ou puneti cealalta latura a aluatului.
Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.
Intoarceti ruloul si il taiati in bucati uniforme, cam de 2 cm latime.
Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.
Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.