Mini pateuri cu carne

Îmi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea rețetelor, am avut un mic și binemeritat concediu :)

Și azi fiind prima zi de treabă, am zis să vă arăt o rețetă mai simplă, că de alta nu prea am "combustibil", deși impresii și rețete am adus cu mine multe - abia aștept să vi le arăt și să le folosiți.

Aceste pateuri sunt foarte simple, bune (chiar nu aveți ce strica la ele) și o soluție pentru masa festivă ca aperitiv rapid, interesant și sățios.

Ingrediente
Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit în funcție de producător
Carne tocată amestec (vită/porc)
1 kg
eu aș face numai cu carne de pui, este mai moale și fragedă
Ceapă albă
1 buc
   
Ouă
1 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
puneți după gust și preferințe
Susan
2 linguri
sau mac
Pași de urmat
Pas 1

Carnea tocată se amestecă cu piper, sare și ceapa tăiată mărunt (sau dată prin mașina de tocat împreună cu carnea). Eu am adăugat și puțin usturoi pudră.

Mini pateuri cu carne - Pas 1
Pas 2

Aluatul de foietaj se dezgheață și se taie în felii cam de 7-8 cm lățime.

Mini pateuri cu carne - Pas 2
Pas 3

Pe fiecare felie se pune carnea, așa cum vedeți în poză.

Mini pateuri cu carne - Pas 3
Pas 4

Îndoiți o latură a aluatului peste carne și o ungeți cu puțin ou bătut.

Mini pateuri cu carne - Pas 4
Pas 5

Peste partea unsă cu ou puneți cealaltă latură a aluatului.

Mini pateuri cu carne - Pas 5
Pas 6

Apoi apăsați ușor cu furculița peste laturile lipite.

Mini pateuri cu carne - Pas 6
Pas 7

Întoarceți ruloul și îl tăiați în bucăți uniforme, cam de 2 cm lățime.

Mini pateuri cu carne - Pas 7
Pas 8

Aranjați pateurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut și presărați susan/macă.

Mini pateuri cu carne - Pas 8
Pas 9

Le puneți la cuptor, la temperatură medie de 180-200 de grade, până se rumenesc frumos.

Mini pateuri cu carne - Pas 9
Pas 10

Le serviți calde sau reci, ca aperitiv sau o ronțăială în familie. Sunt perfecte și pentru mic dejun.

Poftă Bună!

Mini pateuri cu carne - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min