Mini pateuri cu carne

Imi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea retetelor, am avut un mic si binemeritat concediu :)

Si azi fiind prima zi de treaba, am zis sa va arat o reteta mai simpla, ca de alta nu prea am "combustibil", desi impresii si retete am adus cu mine multe - abia astept sa vi le arat si sa le folositi.

Aceste pateuri sunt foarte simple, bune(chiar nu aveti ce strica la ele) si o solutie pentru masa festiva ca aperitiv rapid, interesant si satios.

Ingrediente
Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit in functie de producator
Carne tocata amestec(vita/porc)
1 kg
eu as face numai cu carne de pui, este mai moale si frageda
Ceapa alba
1 buc
Oua
1 buc
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust si preferinte
Susan
2 linguri
sau mac
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt(sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea). Eu am adaugat si putin usturoi pudra.

Mini pateuri cu carne - Pas 1
Pas 2

Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in felii cam de 7-8 cm latime.

Mini pateuri cu carne - Pas 2
Pas 3

Pe fiecare felie se pune carnea, asa cum vedeti in poza.

Mini pateuri cu carne - Pas 3
Pas 4

Indoiti o latura a aluatului peste carne si o ungeti cu putin ou batut.

Mini pateuri cu carne - Pas 4
Pas 5

Peste partea unsa cu ou puneti cealalta latura a aluatului.

Mini pateuri cu carne - Pas 5
Pas 6

Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.

Mini pateuri cu carne - Pas 6
Pas 7

Intoarceti ruloul si il taiati in bucati uniforme, cam de 2 cm latime.

Mini pateuri cu carne - Pas 7
Pas 8

Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.

Mini pateuri cu carne - Pas 8
Pas 9

Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.

Mini pateuri cu carne - Pas 9
Pas 10

Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.

Pofta Buna!

Mini pateuri cu carne - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min