Este mai mult o metoda nu o reteta, dar asa un desert sanatos puteti sa-l serviti simplu cu miere sau folosit pentru alte scopuri: congelat pentru placinta, pentru budinci, chec-uri, etc.
Dovleacul se curata, se spala bine si se taie felii mai mari.
Il puneti intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu.
Acoperiti bine feliile de dovleac cu folie si puneti tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.
Dupa acest timp desfaceti folia si incercati dovleacul daca s-a copt - infigeti un cutit, daca intra usor si repede este gata. Daca mai este tare, il acoperiti si mai lasati 10 minute.
Dovleacul moale si copt il presarati cu zahar si scortisoara si il puneti asa dezvelit la cuptor pentru inca 15 minute.
Se serveste cald cu miere deasupra sau il puteti pune in mancarurile copiilor, in placinte, budinci, chec-uri si bineinteles sa-l congelati portii mici pentru iarna.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.