Dovleac copt cu scortisoara

Este mai mult o metoda nu o reteta, dar asa un desert sanatos puteti sa-l serviti simplu cu miere sau folosit pentru alte scopuri: congelat pentru placinta, pentru budinci, chec-uri, etc.

Ingrediente
Dovleac
500 g
Zahar
100 g
puneti dupa gust si preferinte
Scortisoara
1 lingurita
Miere
2 linguri
optional, pentru servit
Pasi de urmat
Pas 1

Dovleacul se curata, se spala bine si se taie felii mai mari.

Il puneti intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu.

Dovleac copt cu scortisoara - Pas 1
Pas 2

Acoperiti bine feliile de dovleac cu folie si puneti tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.

Dovleac copt cu scortisoara - Pas 2
Pas 3

Dupa acest timp desfaceti folia si incercati dovleacul daca s-a copt - infigeti un cutit, daca intra usor si repede este gata. Daca mai este tare, il acoperiti si mai lasati 10 minute.

Dovleac copt cu scortisoara - Pas 3
Pas 4

Dovleacul moale si copt il presarati cu zahar si scortisoara si il puneti asa dezvelit la cuptor pentru inca 15 minute.

Dovleac copt cu scortisoara - Pas 4
Pas 5

Se serveste cald cu miere deasupra sau il puteti pune in mancarurile copiilor, in placinte, budinci, chec-uri si bineinteles sa-l congelati portii mici pentru iarna.

Pofta Buna!

Dovleac copt cu scortisoara - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (depind de marimea dovleacului)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min