Este mai mult o metodă nu o rețetă, dar așa un desert sănătos puteți să-l serviți simplu cu miere sau folosit pentru alte scopuri: congelat pentru plăcintă, pentru budinci, chec-uri, etc.
Dovleacul se curăță, se spală bine și se taie felii mai mari.
Îl puneți într-o tavă de cuptor așternută cu folie de aluminiu.
Acoperiți bine feliile de dovleac cu folie și puneți tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.
După acest timp desfaceți folia și încercați dovleacul dacă s-a copt - înfigeți un cuțit, dacă intră ușor și repede este gata. Dacă mai este tare, îl acoperiți și mai lăsați 10 minute.
Dovleacul moale și copt îl presărați cu zahăr și scorțișoară și îl puneți așa dezvelit la cuptor pentru încă 15 minute.
Se servește cald cu miere deasupra sau îl puteți pune în mâncărurile copiilor, în plăcinte, budinci, chec-uri și bineînțeles să-l congelați porții mici pentru iarnă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.