Dovleac copt cu scorțișoară

Este mai mult o metodă nu o rețetă, dar așa un desert sănătos puteți să-l serviți simplu cu miere sau folosit pentru alte scopuri: congelat pentru plăcintă, pentru budinci, chec-uri, etc.

Ingrediente
Dovleac
500 g
   
Zahăr
100 g
puneți după gust și preferințe
Scorțișoară
1 lingurita
   
Miere
2 linguri
opțional, pentru servit
Pași de urmat
Pas 1

Dovleacul se curăță, se spală bine și se taie felii mai mari.

Îl puneți într-o tavă de cuptor așternută cu folie de aluminiu.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 1
Pas 2

Acoperiți bine feliile de dovleac cu folie și puneți tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 2
Pas 3

După acest timp desfaceți folia și încercați dovleacul dacă s-a copt - înfigeți un cuțit, dacă intră ușor și repede este gata. Dacă mai este tare, îl acoperiți și mai lăsați 10 minute.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 3
Pas 4

Dovleacul moale și copt îl presărați cu zahăr și scorțișoară și îl puneți așa dezvelit la cuptor pentru încă 15 minute.

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 4
Pas 5

Se servește cald cu miere deasupra sau îl puteți pune în mâncărurile copiilor, în plăcinte, budinci, chec-uri și bineînțeles să-l congelați porții mici pentru iarnă.

Poftă Bună!

Dovleac copt cu scorțișoară - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (depinde de mărimea dovleacului)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min