Rulouri cu carne si aluat

O reteta foarte simpla si rapida, mai ales pentru cei carora le plac pastele, lasagna, pelemeni - le combina cumva pe toate dar cu ingredinte simple si o metoda rapida de preparare.

Va asigur ca gustul este la fel de bun, servit cu smantana sau un sos preferat sigur va fi un succes si la maturi si la copii.

Ingrediente
Carne de porc
500 g
sau vita/pui
Ceapa alba
4 buc
Rosii
3 buc
sau rosii cubulete la conserva
Faina alba calitate superioara
500 g
Oua
1 buc
Unt
200 g
Sare
2 lingurite
Piper
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea si 1 ceapa se taie bucati mari, pentru a le trece prin masina de tocat - daca aveti deja carnea tocata treceti acest pas(numa sa adaugati la carne o ceapa maruntita bine).

Rulouri cu carne si aluat - Pas 1
Pas 2

Peste carnea si ceapa tocata adaugati putina sare si piper, cam dupa gust si amestecati bine.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 2
Pas 3

Apoi facem aluatul - peste faina puneti sare, 1 ou si adaugand cate putina apa framantati un aluat moale, dar nu lipicios.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 3
Pas 4

Bila de aluat o lasati sa se odihneasca 10 minute apoi o mai framantati putin si mai lasati inca 10 minute.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 4
Pas 5

Impartiti aluatul in 2 bile si mai lasati 5-10 minute la odihnit - toate astea pentru a face aluatul mai elastic si mai usor de lucrat.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 5
Pas 6

Intindeti din fiecare aluat cate o foaie cam de 2-3 mm grosime, puneti un strat subtire de carne si rulati strans ca sa formati un rulou.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 6
Pas 7

Taiati ruloul in bucati cam de 2 cm grosime si le treceti prin faina.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 7
Pas 8

Aranjati toate rulourile pe o tava de cuptor unsa bine cu unt.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 8
Pas 9

Intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori cu untul ramas dupa ce ati uns tava.

Dupa ce s-a rumenit usor ceapa adaugati rosiile taiate cubulete, amestecati.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se caleasca bine impreuna, cam 5-10 minute, apoi adaugati putina sare dupa gust si luati de pe foc.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 10
Pas 11

Intindeti aceasta compozitie peste rulourile din tava si puneti tava la cuptor preincalzit pentru 35-45 de minute la 200 de grade.

Rulouri cu carne si aluat - Pas 11
Pas 12

Carnea va lasa putin suc, deci rulourile un ies uscate, plus sosul de legume si totul este perfect si delicios.

Le serviti calde cu putina smantana.

Pofta Buna!

Rulouri cu carne si aluat - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1000 g (5-6 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min