O reteta foarte simpla si rapida, mai ales pentru cei carora le plac pastele, lasagna, pelemeni - le combina cumva pe toate dar cu ingredinte simple si o metoda rapida de preparare.
Va asigur ca gustul este la fel de bun, servit cu smantana sau un sos preferat sigur va fi un succes si la maturi si la copii.
Carnea si 1 ceapa se taie bucati mari, pentru a le trece prin masina de tocat - daca aveti deja carnea tocata treceti acest pas(numa sa adaugati la carne o ceapa maruntita bine).
Peste carnea si ceapa tocata adaugati putina sare si piper, cam dupa gust si amestecati bine.
Apoi facem aluatul - peste faina puneti sare, 1 ou si adaugand cate putina apa framantati un aluat moale, dar nu lipicios.
Bila de aluat o lasati sa se odihneasca 10 minute apoi o mai framantati putin si mai lasati inca 10 minute.
Impartiti aluatul in 2 bile si mai lasati 5-10 minute la odihnit - toate astea pentru a face aluatul mai elastic si mai usor de lucrat.
Intindeti din fiecare aluat cate o foaie cam de 2-3 mm grosime, puneti un strat subtire de carne si rulati strans ca sa formati un rulou.
Taiati ruloul in bucati cam de 2 cm grosime si le treceti prin faina.
Aranjati toate rulourile pe o tava de cuptor unsa bine cu unt.
Intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori cu untul ramas dupa ce ati uns tava.
Dupa ce s-a rumenit usor ceapa adaugati rosiile taiate cubulete, amestecati.
Lasati sa se caleasca bine impreuna, cam 5-10 minute, apoi adaugati putina sare dupa gust si luati de pe foc.
Intindeti aceasta compozitie peste rulourile din tava si puneti tava la cuptor preincalzit pentru 35-45 de minute la 200 de grade.
Carnea va lasa putin suc, deci rulourile un ies uscate, plus sosul de legume si totul este perfect si delicios.
Le serviti calde cu putina smantana.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.