O rețetă foarte simplă și rapidă, mai ales pentru cei cărora le plac pastele, lasagna, pelemeni - le combină cumva pe toate, dar cu ingrediente simple și o metodă rapidă de preparare.
Vă asigur că gustul este la fel de bun, servit cu smântână sau un sos preferat, sigur va fi un succes și la maturi și la copii.
Carnea și 1 ceapă se taie bucăți mari, pentru a le trece prin mașina de tocat - dacă aveți deja carnea tocată treceți acest pas (numa' să adăugați la carne o ceapă mărunțită bine).
Peste carnea și ceapa tocată, adăugați puțină sare și piper, cam după gust și amestecați bine.
Apoi facem aluatul - peste făină puneți sare, 1 ou și adăugând câte puțină apă frământați un aluat moale, dar nu lipicios.
Bila de aluat o lăsați să se odihnească 10 minute, apoi o mai frământați puțin și mai lăsați încă 10 minute.
Împărțiți aluatul în 2 bile și mai lăsați 5-10 minute la odihnit - toate astea pentru a face aluatul mai elastic și mai ușor de lucrat.
Întindeți din fiecare aluat câte o foaie cam de 2-3 mm grosime, puneți un strat subțire de carne și rulați strâns ca să formați un rulou.
Tăiați ruloul în bucăți cam de 2 cm grosime și le treceți prin făină.
Aranjați toate rulourile pe o tavă de cuptor unsă bine cu unt.
Într-o tigaie căliți ceapa tăiată solzișori cu untul rămas după ce ați uns tava.
După ce s-a rumenit ușor ceapa, adăugați roșiile tăiate cubulețe, amestecați.
Lăsați să se călească bine împreună, cam 5-10 minute, apoi adăugați puțină sare după gust și luați de pe foc.
Întindeți această compoziție peste rulourile din tavă și puneți tava la cuptor preîncălzit pentru 35-45 de minute la 200 de grade.
Carnea va lăsa puțin suc, deci rulourile nu ies uscate, plus sosul de legume și totul este perfect și delicios.
Le serviți calde cu puțină smântână.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.