O rețetă potrivită și pentru copii și pentru cei care țin la o alimentație sănătoasă. Folosesc de mult timp mălaiul în loc de grișul clasic pentru a face Sofiei un griș cu lapte mai sănătos decât cel clasic. Acum cu sezonul de dovleci am adăugat un plus de vitamine (am pus dovleac copt - așa nu îl mănâncă, aici nu l-a observat) și a fost un gust și consistență perfecte. Testat nu numai pe Sofia dar și pe alt bebe mult mai mofturos, deci merge și le place.
În varianta vegetariană și de post folosiți lapte de migdale sau soia și nu mai puneți unt.
Puneți la fiert laptele, când începe să fiarbă adăugați în ploaie mălaiul și amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Lăsați să fiarbă cam 10-15 minute la foc mic amestecând periodic.
De obicei folosesc mălaiul grișat, fierbe mai repede și este mai fin la gust - dar merge și cu orice mălai de mămăligă, aveți grijă să-l fierbeți bine.
După ce a fiert mălaiul adăugați zahăr după gust, amestecați.
Apoi untul, stingeți focul și îl lăsați să se topească în voie.
Cam după 10-15 minute adăugați dovleacul copt - sau fiert în puțină apă (dacă nu este multă puteți adăuga și apa în care a fiert). Blendați bine toată compoziția cu blenderul vertical, ca să o faceți mai fină și omogenă - să nu aibă textura de mămăligă.
Turnați budinca în farfurii, pahare, orice vă place și o lăsați la rece minim 1 oră, maxim cât aveți nevoie.
O serviți rece - dar a mers bine și caldă la noi, Sofia nu prea a avut răbdare să aștepte, se vede în poza următoare :)
O mâncă caldă direct din cratiță, i-a plăcut mult :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.