Mere in foietaj

Asta-i desertul meu preferat, ma gandesc cum de nu l-am postat pana acum pe site - chiar mare pacat sa nu-l incercati. Sunt ca niste adevarate bombe aromate, cu interior fraged si exterior crocant. La noi de obicei se termina foarte repede, sunt prea putine de fiecare data :)

Perfect este sa le faceti cu foietaj de casa, dar merge si cel din comert - va pregatesc o reteta foarte detaliata cu aluatul de foietaj clasic, o bunatate si delicatesa adevarata.

Ingrediente
Aluat foietaj(frantuzesc)
800 g
poate sa va trebuiasca mai putin sau mai mult in functie de cantitatea de mere
Mere
1 kg
cantitatea variaza in functie de cate vreti sa faceti si cat aluat de foietaj aveti
Zahar
100 g
Scortisoara
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Merele se spala si se curata de cotor.

Mere in foietaj - Pas 1
Pas 2

Foietajul se taie patrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde si de marimea marului - si pe fiecare se pune cate un mar.

Mere in foietaj - Pas 2
Pas 3

In mijlocul fiecarui mar si pe langa el se presara zahar si scortisoara. Puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place.

Mere in foietaj - Pas 3
Pas 4

Si acum imbracam merele in aluat - se ridica unul din colturile patratului deasupra marului si se lipeste bine.

Mere in foietaj - Pas 4
Pas 5

Urmeaza al 2-lea colt de patrat - il ridicati si lipiti peste primul.

Mere in foietaj - Pas 5
Pas 6

Apoi al 3-lea colt.

Mere in foietaj - Pas 6
Pas 7

Si ultimul colt al patratului, lipiti bine si aveti grija sa fie cat mai bine inchis marul.

Daca puneti prea putin aluat si il intindeti, la coacere se va rupe si va fi mar pe aluat nu mere in aluat - deci incercati sa faceti patratele putin mai mari sa fie aluat suficient pentru a imbraca merele.

Mere in foietaj - Pas 7
Pas 8

Astfel imbracati toate merele si le puneti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei.

Mere in foietaj - Pas 8
Pas 9

Ungeti merele cu ou batut si le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade cam pentru 1 ora.

Mere in foietaj - Pas 9
Pas 10

Daca foietajele se rumenesc repede dar inca nu sunt gata merele inauntru, deasupra puneti o folie de aluminiu - sa nu bronzati prea tare foietajul.

Mere in foietaj - Pas 10
Pas 11

Incercati cu un cutit daca merele s-au facut, le scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.

Mere in foietaj - Pas 11
Pas 12

Serviti merele presarate cu zahar pudra deasupra si optional cu crema de vanilie - eu nu am mai facut aici, s-au mancat prea repede:)

Pofta Buna!

Mere in foietaj - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (10-12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min