Mere în foietaj

Asta-i desertul meu preferat, mă gândesc cum de nu l-am postat până acum pe site - chiar mare păcat să nu-l încercați. Sunt ca niște adevărate bombe aromate, cu interior fraged și exterior crocant. La noi de obicei se termină foarte repede, sunt prea puține de fiecare dată :)

Perfect este să le faceți cu foietaj de casă, dar merge și cel din comerț - vă pregătesc o rețetă foarte detaliată cu aluatul de foietaj clasic, o bunătate și delicatesă adevărată.

Ingrediente
Aluat foietaj (franțuzesc)
800 g
poate să vă trebuiască mai puțin sau mai mult în funcție de cantitatea de mere
Mere
1 kg
cantitatea variază în funcție de câte vreți să faceți și cât aluat de foietaj aveți
Zahăr
100 g
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
   
Ouă
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Merele se spală și se curăță de cotor.

Mere în foietaj - Pas 1
Pas 2

Foietajul se taie pătrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde și de mărimea mărului - și pe fiecare se pune câte un măr.

Mere în foietaj - Pas 2
Pas 3

În mijlocul fiecărui măr și pe lângă el se presară zahăr și scorțișoară. Puneți mai mult sau mai puțin în funcție de cât de dulce vă place.

Mere în foietaj - Pas 3
Pas 4

Și acum îmbrăcăm merele în aluat - se ridică unul din colțurile pătratului deasupra mărului și se lipește bine.

Mere în foietaj - Pas 4
Pas 5

Urmează al 2-lea colț de pătrat - îl ridicați și lipiți peste primul.

Mere în foietaj - Pas 5
Pas 6

Apoi al 3-lea colț.

Mere în foietaj - Pas 6
Pas 7

Și ultimul colț al pătratului, lipiți bine și aveți grijă să fie cât mai bine închis mărul.

Dacă puneți prea puțin aluat și îl întindeți, la coacere se va rupe și va fi măr pe aluat nu mere în aluat - deci încercați să faceți pătratele puțin mai mari să fie aluat suficient pentru a îmbrăca merele.

Mere în foietaj - Pas 7
Pas 8

Astfel îmbrăcați toate merele și le puneți pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.

Mere în foietaj - Pas 8
Pas 9

Ungeți merele cu ou bătut și le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade cam pentru 1 oră.

Mere în foietaj - Pas 9
Pas 10

Dacă foietajele se rumenesc repede dar încă nu sunt gata merele înăuntru, deasupra puneți o folie de aluminiu - să nu bronzați prea tare foietajul.

Mere în foietaj - Pas 10
Pas 11

Încercați cu un cuțit dacă merele s-au făcut, le scoateți din cuptor și lăsați puțin să se răcorească.

Mere în foietaj - Pas 11
Pas 12

Serviți merele presărate cu zahăr pudră deasupra și opțional cu cremă de vanilie - eu nu am mai făcut aici, s-au mâncat prea repede:)

Poftă Bună!

Mere în foietaj - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (10-12 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min