Asta-i desertul meu preferat, mă gândesc cum de nu l-am postat până acum pe site - chiar mare păcat să nu-l încercați. Sunt ca niște adevărate bombe aromate, cu interior fraged și exterior crocant. La noi de obicei se termină foarte repede, sunt prea puține de fiecare dată :)
Perfect este să le faceți cu foietaj de casă, dar merge și cel din comerț - vă pregătesc o rețetă foarte detaliată cu aluatul de foietaj clasic, o bunătate și delicatesă adevărată.
Merele se spală și se curăță de cotor.
Foietajul se taie pătrate cam de 10 cm pe laturi - dar totul depinde și de mărimea mărului - și pe fiecare se pune câte un măr.
În mijlocul fiecărui măr și pe lângă el se presară zahăr și scorțișoară. Puneți mai mult sau mai puțin în funcție de cât de dulce vă place.
Și acum îmbrăcăm merele în aluat - se ridică unul din colțurile pătratului deasupra mărului și se lipește bine.
Urmează al 2-lea colț de pătrat - îl ridicați și lipiți peste primul.
Apoi al 3-lea colț.
Și ultimul colț al pătratului, lipiți bine și aveți grijă să fie cât mai bine închis mărul.
Dacă puneți prea puțin aluat și îl întindeți, la coacere se va rupe și va fi măr pe aluat nu mere în aluat - deci încercați să faceți pătratele puțin mai mari să fie aluat suficient pentru a îmbrăca merele.
Astfel îmbrăcați toate merele și le puneți pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.
Ungeți merele cu ou bătut și le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade cam pentru 1 oră.
Dacă foietajele se rumenesc repede dar încă nu sunt gata merele înăuntru, deasupra puneți o folie de aluminiu - să nu bronzați prea tare foietajul.
Încercați cu un cuțit dacă merele s-au făcut, le scoateți din cuptor și lăsați puțin să se răcorească.
Serviți merele presărate cu zahăr pudră deasupra și opțional cu cremă de vanilie - eu nu am mai făcut aici, s-au mâncat prea repede:)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.