Mi-a plăcut ideea imediat ce am văzut rețeta pe un forum - toate ingredientele se coc împreună, se rulează repede și gata, în 30 de minute aveți un desert rapid, sănătos și delicios.
Se curăță de coajă și sâmburi merele, se dau prin răzătoare. Apoi se scurg bine, se amestecă cu zahăr, coajă de lămâie sau scorțișoară.
Pe o tavă de cuptor se pune hârtie de copt și se întind uniform merele, să acopere toată suprafața.
Acum facem aluatul:
- se separă albușurile de gălbenușuri;
- albușurile se bat spumă tare cu mixerul;
Gălbenușurile se bat spumă, se adauga zahărul (4 linguri) și se mai bat până devin o compoziție albă.
Adăugați făina și praful de copt, amestecați puțin cu mixerul.
Se încorporează atent albușurile în compoziția de mai sus - amestecați ușor.
Turnați aluatul în tavă și îl întindeți peste mere.
Puneți tava pentru 15-20 de minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.
Este gata când se rumenește frumos.
Răsturnați rulada pe un prosop de bucătărie, așa ca să vină cu hârtia în sus.
Scoateți ușor hârtia.
Începeți ușor să rulați prăjitura, cât este încă fierbinte.
O rulați strâns și lăsați să se răcorească.
Taiați atent cu un cuțit, poate fi servită și caldă, dar parcă este mai bună rece, puțin mai pătrunsă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.