Mi-a placut ideea imediat ce am vazut reteta pe un forum - toate ingredientele se coc impreuna, se ruleaza repede si gata, in 30 de minute aveti un desert rapid, sanatos si delicios.
Merele se curata de coaja si samburi, se dau prin razatoare. Apoi se scurg bine, se amesteca cu zahar, coaja de lamaie sau scortisoara.
Pe o tava de cuptor se pune hartie de copt si se intind uniform merele, sa acopere toata suprafata.
Acum facem aluatul:
- se separa albusurile de galbenusuri;
- albusurile se bat spuma tare cu mixerul;
Galbenusurile se bat spuma, se adauga zaharul(4 linguri) si se mai bat pana devin o compozitie alba.
Adaugati faina si praful de copt, amestecati putin cu mixerul.
Se incorporeaza atent albusurile in compozitia de mai sus - amestecati usor.
Turnati aluatul in tava si il intindeti peste mere.
Puneti tava pentru15-20 de minute la cuptor preincalzit la 200 grade.
Este gata cand se rumeneste frumos.
Rasturnati rulada pe un prosop de bucatarie, asa ca sa vina cu hartia in sus.
Scoateti usor hartia.
Incepeti usor sa rulati prajitura, cat este inca fierbinte.
O rulati strans si lasati sa se racoreasca.
Taiata atent cu un cutit poate fi servita si calda, dar parca este mai buna rece, putin mai patrunsa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.