Ciuperci marinate

Ciupercile sunt acrisoare, aromate, delicioase................RECOMAND TUTUROR! Super reteta pentru masa de Craciun sau Revelion.

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
1 kg
Otet de mere
130 ml
sau otet clasic
Usturoi
5 buc
adica catei
Piper negru
20 buc
piper boabe
Sare
2 lingurite
Zahar
3 lingurite
Frunza de dafin
6 buc
Ulei de floarea soarelui
125 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati, curatati ciupercile. Daca sunt mici le lasati intregi, daca sunt mari le taiati sferturi sau jumatati.

Le puneti intr-o tigaie sau cratita adanca.

Ciuperci marinate - Pas 1
Pas 2

Curatati usturoiul si il pisati peste ciuperci. Adaugati otetul, uleiul, sarea, zaharul si mirodeniile.

Ciuperci marinate - Pas 2
Pas 3

Puneti cratita la foc mediu pe aragaz si acoperiti cu capac.

Ciuperci marinate - Pas 3
Pas 4

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 5 min.

Ciuperci marinate - Pas 4
Pas 5

Dupa 5 min stingeti focul, amestecati bine ciupercile si lasati totul sa se raceasca bine.

Ciuperci marinate - Pas 5
Pas 6

Dupa ce se racesc le lasati sa se marineze in frigider minim 4 ore. Le puteti lasa in cratita sau le aranjati in borcane, astfel vor ocupa putin loc.

Se pot pastra pana la 3 luni in frigider, dar va asigur ca nu vor ajunge :) De obicei se mananca foarte repede.

Ciuperci marinate - Pas 6
Pas 7

Se servesc ca aperitiv cu verdeata maruntita si/sau ceapa.

Pofta Buna!

Ciuperci marinate - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (Este un borcan de 700ml de ciuperci)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: good-cook.ru