Ciupercile sunt acrisoare, aromate, delicioase................RECOMAND TUTUROR! Super reteta pentru masa de Craciun sau Revelion.
Spalati, curatati ciupercile. Daca sunt mici le lasati intregi, daca sunt mari le taiati sferturi sau jumatati.
Le puneti intr-o tigaie sau cratita adanca.
Curatati usturoiul si il pisati peste ciuperci. Adaugati otetul, uleiul, sarea, zaharul si mirodeniile.
Puneti cratita la foc mediu pe aragaz si acoperiti cu capac.
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 5 min.
Dupa 5 min stingeti focul, amestecati bine ciupercile si lasati totul sa se raceasca bine.
Dupa ce se racesc le lasati sa se marineze in frigider minim 4 ore. Le puteti lasa in cratita sau le aranjati in borcane, astfel vor ocupa putin loc.
Se pot pastra pana la 3 luni in frigider, dar va asigur ca nu vor ajunge :) De obicei se mananca foarte repede.
Se servesc ca aperitiv cu verdeata maruntita si/sau ceapa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.