Ciupercile sunt acrișoare, aromate, delicioase................RECOMAND TUTUROR! Super rețetă pentru masa de Crăciun sau Revelion.
Spălați, curățați ciupercile. Dacă sunt mici le lăsați întregi, dacă sunt mari le tăiați sferturi sau jumătăți.
Le puneți într-o tigaie sau cratiță adâncă.
Curățați usturoiul și îl pisați peste ciuperci. Adăugați oțetul, uleiul, sarea, zahărul și mirodeniile.
Puneți cratița la foc mediu pe aragaz și acoperiți cu capac.
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 5 min.
După 5 min stingeți focul, amestecați bine ciupercile și lăsați totul să se răcească bine.
După ce se răcesc le lăsați să se marineze în frigider minim 4 ore. Le puteți lăsa în cratiță sau le aranjați în borcane, astfel vor ocupa puțin loc.
Se pot păstra până la 3 luni în frigider, dar vă asigur că nu vor ajunge :) De obicei se mănâncă foarte repede.
Se servesc ca aperitiv cu verdeață mărunțită și/sau ceapă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.