Ciuperci marinate

Ciupercile sunt acrișoare, aromate, delicioase................RECOMAND TUTUROR! Super rețetă pentru masa de Crăciun sau Revelion.

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Oțet de mere
130 ml
sau oțet clasic
Usturoi
5 buc
adică căței
Piper negru
20 buc
piper boabe
Sare
2 lingurite
   
Zahăr
3 lingurite
   
Frunză de dafin
6 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Spălați, curățați ciupercile. Dacă sunt mici le lăsați întregi, dacă sunt mari le tăiați sferturi sau jumătăți.

Le puneți într-o tigaie sau cratiță adâncă.

Ciuperci marinate - Pas 1
Pas 2

Curățați usturoiul și îl pisați peste ciuperci. Adăugați oțetul, uleiul, sarea, zahărul și mirodeniile.

Ciuperci marinate - Pas 2
Pas 3

Puneți cratița la foc mediu pe aragaz și acoperiți cu capac.

Ciuperci marinate - Pas 3
Pas 4

Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 5 min.

Ciuperci marinate - Pas 4
Pas 5

După 5 min stingeți focul, amestecați bine ciupercile și lăsați totul să se răcească bine.

Ciuperci marinate - Pas 5
Pas 6

După ce se răcesc le lăsați să se marineze în frigider minim 4 ore. Le puteți lăsa în cratiță sau le aranjați în borcane, astfel vor ocupa puțin loc.

Se pot păstra până la 3 luni în frigider, dar vă asigur că nu vor ajunge :) De obicei se mănâncă foarte repede.

Ciuperci marinate - Pas 6
Pas 7

Se servesc ca aperitiv cu verdeață mărunțită și/sau ceapă.

Poftă Bună!

Ciuperci marinate - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (Este un borcan de 700ml de ciuperci)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: good-cook.ru