Biscuiti grecesti de post

O prima reteta de post in acest sezon si va recomand aceste fursecuri foarte simple de preparat, elementul surpriza la ingrediente este vinul alb care le face fragede si aromate.

As recomanda reteta nu numai in post, chiar nu prea va dati seama ce ingrediente are, aluatul se lucreaza foarte bine, chiar trebuie sa le incercati.

Ingrediente
Vin alb demisec
250 ml
sau vin alb demidulce
Ulei de floarea soarelui
250 ml
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.5 lingurite
Praf de copt
1 lingura
Faina alba calitate superioara
500 g
poate sa va trebuiasca mai mult sau mai putin in functie de calitatea fainii
Nuci macinate
300 g
Gem de casa
3 linguri
Zahar pudra
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Se amesteca vinul cu uleiul, esenta de vanilie si sare.

Biscuiti grecesti de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati praful de copt si faina pe parcurs, amestecati cu lingura si vedeti sa nu puneti prea multa faina.

Din pacate nu am calculat exact cantitatea de faina, deci va uitati singuri :(

Biscuiti grecesti de post - Pas 2
Pas 3

Amestecati aluatul cu lingura mai intai, apoi dupa ce se leaga incepeti sa folositi si mainile.

Biscuiti grecesti de post - Pas 3
Pas 4

Scoateti aluatul pe masa si il framantati putin, iese o coca foarte placuta, nelipicioasa si usor de lucrat.

Lasati 15 minute sa se odihneasca.

Biscuiti grecesti de post - Pas 4
Pas 5

In acest timp preparati umplutura - nucile maruntite le amestecati cu gem.

Biscuiti grecesti de post - Pas 5
Pas 6

Puneti gemul mai atent, compozitia trebuie sa fie mai groasa, ca sa nu curga din biscuiti.

Biscuiti grecesti de post - Pas 6
Pas 7

Aluatul se imparte in 2 bucati, framantati usor si mai lasati 5 minute.

Biscuiti grecesti de post - Pas 7
Pas 8

Fiecare aluat se intinde intr-o foaie de maxim 3-4 mm grosime, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutura.

Se apropie marginile si se lipesc bine, ca la niste coltunasi, daca stiti despre ce este vorba:)

 

Biscuiti grecesti de post - Pas 8
Pas 9

Se pun fursecurile pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei si se dau la cuptor, temperatura 180-200 de grade.

Biscuiti grecesti de post - Pas 9
Pas 10

Sunt gata cand se rumenesc usor, cam in 40-45 de minute.

Biscuiti grecesti de post - Pas 10
Pas 11

Lasati sa se racoreasca bine, le treceti prin zahar pudra si serviti cu mare placere la un ceai fierbinte :)

Pofta buna!

Biscuiti grecesti de post - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min