O prima reteta de post in acest sezon si va recomand aceste fursecuri foarte simple de preparat, elementul surpriza la ingrediente este vinul alb care le face fragede si aromate.
As recomanda reteta nu numai in post, chiar nu prea va dati seama ce ingrediente are, aluatul se lucreaza foarte bine, chiar trebuie sa le incercati.
Se amesteca vinul cu uleiul, esenta de vanilie si sare.
Adaugati praful de copt si faina pe parcurs, amestecati cu lingura si vedeti sa nu puneti prea multa faina.
Din pacate nu am calculat exact cantitatea de faina, deci va uitati singuri :(
Amestecati aluatul cu lingura mai intai, apoi dupa ce se leaga incepeti sa folositi si mainile.
Scoateti aluatul pe masa si il framantati putin, iese o coca foarte placuta, nelipicioasa si usor de lucrat.
Lasati 15 minute sa se odihneasca.
In acest timp preparati umplutura - nucile maruntite le amestecati cu gem.
Puneti gemul mai atent, compozitia trebuie sa fie mai groasa, ca sa nu curga din biscuiti.
Aluatul se imparte in 2 bucati, framantati usor si mai lasati 5 minute.
Fiecare aluat se intinde intr-o foaie de maxim 3-4 mm grosime, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutura.
Se apropie marginile si se lipesc bine, ca la niste coltunasi, daca stiti despre ce este vorba:)
Se pun fursecurile pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei si se dau la cuptor, temperatura 180-200 de grade.
Sunt gata cand se rumenesc usor, cam in 40-45 de minute.
Lasati sa se racoreasca bine, le treceti prin zahar pudra si serviti cu mare placere la un ceai fierbinte :)
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.