O primă rețetă de post în acest sezon și vă recomand aceste fursecuri foarte simple de preparat, elementul surpriză la ingrediente este vinul alb care le face fragede și aromate.
Aș recomanda rețeta nu numai în post, chiar nu prea vă dați seama ce ingrediente are, aluatul se lucrează foarte bine, chiar trebuie să le încercați.
Se amestecă vinul cu uleiul, esența de vanilie și sare.
Adăugați praful de copt și făina pe parcurs, amestecați cu lingura și vedeți să nu puneți prea multă făină.
Din păcate nu am calculat exact cantitatea de făină, deci vă uitați singuri :(
Amestecați aluatul cu lingura mai întâi, apoi după ce se leagă începeți să folosiți și mâinile.
Scoateți aluatul pe masă și îl frământați puțin, iese o cocă foarte plăcută, nelipicioasă și ușor de lucrat.
Lăsați 15 minute să se odihnească.
În acest timp preparați umplutura - nucile mărunțite le amestecați cu gem.
Puneți gemul mai atent, compoziția trebuie să fie mai groasă, ca să nu curgă din biscuiți.
Aluatul se împarte în 2 bucăți, frământați ușor și mai lăsați 5 minute.
Fiecare aluat se întinde într-o foaie de maxim 3-4 mm grosime, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutura.
Se apropie marginile și se lipesc bine, ca la niște colțunași, dacă știți despre ce este vorba:)
Se pun fursecurile pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei și se dau la cuptor, temperatura 180-200 de grade.
Sunt gata când se rumenesc ușor, cam în 40-45 de minute.
Lăsați să se răcorească bine, le treceți prin zahăr pudră și serviți cu mare plăcere la un ceai fierbinte :)
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.