Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor

O reteta foarte simpla, rapida si delicioasa - se pare ca avem acum perioada retetelor rapide, din pacate de altele nu prea am timp, sau mai lucrez la ele. Acest piept de pui l-am vazut la Laura Sava pe blog si imediat l-am si facut, pentru ca aceste ingrediente cam sunt prin frigider sau se gasesc repede de cumparat.

In 2 saptamani l-am preparat de 3 ori, deci va dati seama ca reteta este foarte reusita, pieptul iese moale inauntru si crocant deasupra, varianta perfecta pentru acest tip de carne.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
Smantana
3 linguri
Fulgi de porumb
200 g
din acei simpli, nu dulci - sau pesmet, dar nu am incercat aceasta varianta
Sare,piper
1 lingurita
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau usturoi simplu pisat sau puteti sa nu puneti daca nu va place
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spala si se taie felii lungi si subtiri.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Ungeti cu ulei o tava de cuptor si aranjati feliile de carne una langa alta.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cand ati pus toata carnea, o piperati, sarati putin si adaugati usturoi granulat pentru o aroma mai pronuntata.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Apoi ungeti toata carnea cu smantana.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Fulgii de porumb se maruntesc bine, sau direct in punga sau in blender.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Presarati din abundenta peste carne si puneti tava la cuptor preincalzit la 180-200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Cand se rumeneste usor si se delimiteaza putin bucatile de carne, este gata si il scoateti din cuptor.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Luati cu o paleta fiecare bucata de pui si o serviti in farfurie sau o puneti intr-o casoleta pana la servire.

Pieptul a fost delicios cald, cand s-a racit putin, se uscase dar nu grav. Merge cu orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min