Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor

O rețetă foarte simplă, rapidă și delicioasă - se pare că avem acum perioada rețetelor rapide, din păcate de altele nu prea am timp, sau mai lucrez la ele. Acest piept de pui l-am văzut la Laura Sava pe blog și imediat l-am și făcut, pentru că aceste ingrediente cam sunt prin frigider sau se găsesc repede de cumpărat.

În 2 săptămâni l-am preparat de 3 ori, deci vă dați seama că rețeta este foarte reușită, pieptul iese moale înăuntru și crocant deasupra, varianta perfectă pentru acest tip de carne.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
   
Smântână
3 linguri
   
Fulgi de porumb
200 g
din acei simpli, nu dulci - sau pesmet, dar nu am încercat această variantă
Sare, piper
1 lingurita
   
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau usturoi simplu pisat sau puteți să nu puneți dacă nu vă place
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spală și se taie felii lungi și subțiri.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Ungeți cu ulei o tavă de cuptor și aranjați feliile de carne una lângă alta.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Când ați pus toată carnea, o piperați, sărați puțin și adăugați usturoi granulat pentru o aromă mai pronunțată.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Apoi ungeți toată carnea cu smântână.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Fulgii de porumb se mărunțesc bine, sau direct în pungă sau în blender.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Presărați din abundență peste carne și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Când se rumenește ușor și se delimitează puțin bucățile de carne, este gata și îl scoateți din cuptor.

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Luați cu o paletă fiecare bucată de pui și o serviți în farfurie sau o puneți într-o caserolă până la servire.

Pieptul a fost delicios cald, când s-a răcit puțin, se uscase dar nu grav. Merge cu orice garnitură vă place.

Poftă Bună!

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min