O rețetă foarte simplă, rapidă și delicioasă - se pare că avem acum perioada rețetelor rapide, din păcate de altele nu prea am timp, sau mai lucrez la ele. Acest piept de pui l-am văzut la Laura Sava pe blog și imediat l-am și făcut, pentru că aceste ingrediente cam sunt prin frigider sau se găsesc repede de cumpărat.
În 2 săptămâni l-am preparat de 3 ori, deci vă dați seama că rețeta este foarte reușită, pieptul iese moale înăuntru și crocant deasupra, varianta perfectă pentru acest tip de carne.
Pieptul de pui se spală și se taie felii lungi și subțiri.
Ungeți cu ulei o tavă de cuptor și aranjați feliile de carne una lângă alta.
Când ați pus toată carnea, o piperați, sărați puțin și adăugați usturoi granulat pentru o aromă mai pronunțată.
Apoi ungeți toată carnea cu smântână.
Fulgii de porumb se mărunțesc bine, sau direct în pungă sau în blender.
Presărați din abundență peste carne și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Când se rumenește ușor și se delimitează puțin bucățile de carne, este gata și îl scoateți din cuptor.
Luați cu o paletă fiecare bucată de pui și o serviți în farfurie sau o puneți într-o caserolă până la servire.
Pieptul a fost delicios cald, când s-a răcit puțin, se uscase dar nu grav. Merge cu orice garnitură vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.