Flan cu banane

Am promis sa pun pe site si retetele de la atelier, ca sa le aveti sigur la indemana daca le faceti si acasa.

Poza de prezentare este mai tehnica, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat(bananele sunt perfecte aici) si fraged, chiar a meritat sa-l gustati si sa vi-l arat.

Aici aveti o descriere si cateva poze de la Atelierul 1.

Ingrediente
Banane
2 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
250 ml
Oua
3 buc
Zahar
100 ml
Faina alba calitate superioara
200 ml
Apa
100 ml
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o tava antiaderenta, de preferat de siliicon(sigur veti reusi s-o scoateti din tava), se taie bananele rondele.

Flan cu banane - Pas 1
Pas 2

Intr-un mixer amestecati bine restul ingredientelor: smantana, faina, zaharul, ouale, apa si vanilia.

Flan cu banane - Pas 2
Pas 3

Turnati aluatul in tava si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Flan cu banane - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp flan-ul se rumeneste si se ridica usor. Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin - se mai lasa, dar nu va faceti griji, este oke.

Flan cu banane - Pas 4
Pas 5

Apoi il scoateti din tava si serviti cu putin zahar pudra sau frisca.

Pofta Buna!

Flan cu banane - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min