Am promis sa pun pe site si retetele de la atelier, ca sa le aveti sigur la indemana daca le faceti si acasa.
Poza de prezentare este mai tehnica, nu am avut timp de ceva mai artistic dar sigur gustul este deosebit. Flan-ul a fost foarte moale, aromat(bananele sunt perfecte aici) si fraged, chiar a meritat sa-l gustati si sa vi-l arat.
Intr-o tava antiaderenta, de preferat de siliicon(sigur veti reusi s-o scoateti din tava), se taie bananele rondele.
Intr-un mixer amestecati bine restul ingredientelor: smantana, faina, zaharul, ouale, apa si vanilia.
Turnati aluatul in tava si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Dupa acest timp flan-ul se rumeneste si se ridica usor. Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin - se mai lasa, dar nu va faceti griji, este oke.
Apoi il scoateti din tava si serviti cu putin zahar pudra sau frisca.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.