Pui "Marengo"

Reteta pregatita la Atelierul 1 a fost un succes, surprinzator chiar si pentru mine, atat de simpla este reteta.

O sa vedeti ca avand ingrediente simple si rapide faceti o delicatesa care sigur o s-o mai repetati periodic si pentru familie si pentru musafiri.

Ingrediente
Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
puteti folosi orice carne, chiar si de porc
Faina alba calitate superioara
200 g
Pasta de tomate
100 g
Bulion de rosii
100 g
Smantana
100 g
Usturoi
3 buc
3 catei de usturoi pisati
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti bulionul de rosii, pasta de rosii si smantana.

Pui "Marengo" - Pas 1
Pas 2

Adaugati usturoiul, sarea si piperul - amestecati toate sa fie un sos aromat si gustos.

Pui "Marengo" - Pas 2
Pas 3

Carnea se spala si se trece prin faina.

Pui "Marengo" - Pas 3
Pas 4

Adaugati sosul peste pulpele pregatite cu faina - amestecati bine totul, sa ajunga sos pe fiecare bucata de carne.

Pui "Marengo" - Pas 4
Pas 5

Puneti carnea cu tot cu sos intr-un vas adanc de cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 5
Pas 6

Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si il puneti la cuptor preincalzit, la 180-200 de grade pentru 30-35 de minute.

Pui "Marengo" - Pas 6
Pas 7

Dupa acesti timp scoateti capacul sau folia si mai alsati 10 minute la cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 7
Pas 8

Serviti carnea cu orice garnitura preferati, noi am avut niste couscous simplu.

Pofta Buna!

Pui "Marengo" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min