Pui "Marengo"

Rețeta pregătită la Atelierul 1 a fost un succes, surprinzător chiar și pentru mine, atât de simplă este rețeta.

O să vedeți că având ingrediente simple și rapide faceți o delicatesă care sigur o s-o mai repetați periodic și pentru familie și pentru musafiri.

Ingrediente
Pulpe de pui dezosate și fără piele
1 kg
puteți folosi orice carne, chiar și de porc
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Pastă de tomate
100 g
   
Bulion de roșii
100 g
   
Smântână
100 g
   
Usturoi
3 buc
3 căței de usturoi pisați
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol puneți bulionul de roșii, pasta de roșii și smântâna.

Pui "Marengo" - Pas 1
Pas 2

Adăugați usturoiul, sarea și piperul - amestecați toate să fie un sos aromat și gustos.

Pui "Marengo" - Pas 2
Pas 3

Carnea se spală și se trece prin făină.

Pui "Marengo" - Pas 3
Pas 4

Adăugați sosul peste pulpele pregătite cu făină - amestecați bine totul, să ajungă sos pe fiecare bucată de carne.

Pui "Marengo" - Pas 4
Pas 5

Puneți carnea cu tot cu sos într-un vas adânc de cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 5
Pas 6

Acoperiți vasul cu capac sau folie de aluminiu și îl puneți la cuptor preîncălzit, la 180-200 de grade pentru 30-35 de minute.

Pui "Marengo" - Pas 6
Pas 7

După acești timp scoateți capacul sau folia și mai lăsați 10 minute la cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 7
Pas 8

Serviți carnea cu orice garnitură preferați, noi am avut niște couscous simplu.

Poftă Bună!

Pui "Marengo" - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min