Această rețetă este încă o dovadă că se poate ține și un post delicios și foarte diversificat. Mi-a venit ideea să fac aceste rulouri și din păcate am tot lăsat vreo săptămână până să le testez, și mare păcat.....
Sunt niște delicatese, se prepară simplu, doar să prindeți corect tehnica rularii, aveți 3 ingrediente - 40 de minute și gata un desert deosebit de aromat, fraged și gustos. Dacă nu vă iese din prima cu rularea îmi sugerați la comentarii să le facem la Atelier, să vedeți detaliat fiecare pas "live".
Aluatul de foietaj se decongelează și se taie benzi de 1 cm lățime.
Bananele se curăță și se pregătesc pentru rulat:
- se taie jumătăți...
- apoi fiecare jumătate se mai taie marginile pentru a o face mai uniformă, să nu fie rulourile corogite și nici prea groase.
Se ia o bandă de aluat și se întinde puțin, să fie și mai subțire și mai lungă - puteți să cuprindeți așa toată bucata de banană la rulare.
Și acum partea mai dificilă, dar puțin exercițiu și răbdare....
Prindeți marginile benzii de aluat de capătul la banană, puțin alunecă dar o țineți cu degetele ușor.
Apoi ușor începeți să rulați așa ca să prindeți capătul benzii sub prima rulare.
Și apoi continuați să rulați, având grijă ca la fiecare strat nou să treceți puțin marginile peste cel dinainte - să nu aveți spații goale după copt.
Voila - aveți un prim rulou frumos și artistic :)
După ce le faceți pe toate, le aranjați pe tavă și puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade.
Sunt gata când se rumenesc frumos, cam în 30-40 de minute.
Lăsați să se răcorească puțin apoi le pudrați cu zahăr și serviți cu mare plăcere, garantez!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.