Aceasta reteta este inca o dovada ca se poate tine si un post delicios si foarte diversificat. Mi-a venit ideea sa fac aceste rulouri si din pacate am tot lasat vreo saptamana pana sa le testez, si mare pacat.....
Sunt niste delicatese, se prepara simplu, doar sa prindeti corect tehnica rularii, aveti 3 ingrediente - 40 de minute si gata un desert deosebit de aromat, fraged si gustos. Daca nu va iese din prima cu rularea imi sugerati la comentarii sa le facem la Atelier, sa vedeti detaliat fiecare pas "live".
Aluatul de foietaj se decongeleaza si se taie benzi de 1 cm latime.
Bananele se curata si se pregatesc pentru rulat:
- se taie jumatati...
- apoi fiecare jumatate se mai taie marginile pentru a o face mai uniforma, sa nu fie rulourile corogite si nici prea groase.
Se ia o banda de aluat si se intinde putin, sa fie si mai subtire si mai lunga - puteti sa cuprindeti asa toata bucata de banana la rulare.
Si acum partea mai dificila, dar putin exercitiu si rabdare....
Prindeti marginile benzii de aluat de capatul la banana, putin aluneca dar o tineti cu degetele usor.
Apoi usor incepeti sa rulati asa ca sa prindeti capatul benzii sub prima rulare.
Si apoi continuati sa rulati, avand grija ca la fiecare strat nou sa treceti putin marginile peste cel dinainte - sa nu aveti spatii goale dupa copt.
Voila - aveti un prim rulou frumos si artistic :)
Dupa ce le faceti pe toate, le aranjati pe tava si puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade.
Sunt gata cand se rumenesc frumos, cam in 30-40 de minute.
Lasati sa se racoreasca putin apoi le pudrati cu zahar si serviti cu mare placere, garantez!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.