Rulouri cu banane, de post

Aceasta reteta este inca o dovada ca se poate tine si un post delicios si foarte diversificat. Mi-a venit ideea sa fac aceste rulouri si din pacate am tot lasat vreo saptamana pana sa le testez, si mare pacat.....

Sunt niste delicatese, se prepara simplu, doar sa prindeti corect tehnica rularii, aveti 3 ingrediente - 40 de minute si gata un desert deosebit de aromat, fraged si gustos. Daca nu va iese din prima cu rularea imi sugerati la comentarii sa le facem la Atelier, sa vedeti detaliat fiecare pas "live".

Ingrediente
Aluat foietaj
200 g
va sugerez Linco, testat si se tin bine rulourile
Banane
3 buc
sa fie nu foarte coapte, mai tari
Zahar pudra
1 lingura
pentru ornat
Pasi de urmat
Pas 1

Aluatul de foietaj se decongeleaza si se taie benzi de 1 cm latime.

Rulouri cu banane, de post - Pas 1
Pas 2

Bananele se curata si se pregatesc pentru rulat:

- se taie jumatati...

Rulouri cu banane, de post - Pas 2
Pas 3

- apoi fiecare jumatate se mai taie marginile pentru a o face mai uniforma, sa nu fie rulourile corogite si nici prea groase.

Rulouri cu banane, de post - Pas 3
Pas 4

Se ia o banda de aluat si se intinde putin, sa fie si mai subtire si mai lunga - puteti sa cuprindeti asa toata bucata de banana la rulare.

Rulouri cu banane, de post - Pas 4
Pas 5

Si acum partea mai dificila, dar putin exercitiu si rabdare....

Prindeti marginile benzii de aluat de capatul la banana, putin aluneca dar o tineti cu degetele usor.

Rulouri cu banane, de post - Pas 5
Pas 6

Apoi usor incepeti sa rulati asa ca sa prindeti capatul benzii sub prima rulare.

Rulouri cu banane, de post - Pas 6
Pas 7

Si apoi continuati sa rulati, avand grija ca la fiecare strat nou sa treceti putin marginile peste cel dinainte - sa nu aveti spatii goale dupa copt.

Rulouri cu banane, de post - Pas 7
Pas 8

Voila - aveti un prim rulou frumos si artistic :)

Rulouri cu banane, de post - Pas 8
Pas 9

Dupa ce le faceti pe toate, le aranjati pe tava si puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade.

Rulouri cu banane, de post - Pas 9
Pas 10

Sunt gata cand se rumenesc frumos, cam in 30-40 de minute.

Rulouri cu banane, de post - Pas 10
Pas 11

Lasati sa se racoreasca putin apoi le pudrati cu zahar si serviti cu mare placere, garantez!

Pofta Buna!

Rulouri cu banane, de post - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (2-3 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min