Couscous raw cu masline si verdeata

Couscous raw cu masline si verdeata

O mancare delicioasa, sanatoasa si neasteptat de satioasa. Acum in ajun de sarbatori cu mancaruri "grele" v-as recomanda sa incercati si ceva garnituri/salate mai usoare si sanatoase, o sa aveti timp dupa aia sa recuperati :)

Mi-a sugerat aceasta reteta una din persoanele care a fost la Atelier, va multumesc mult pentru atentie si retetele superbe trimise

Ingrediente

Conopida
500 g
Masline taiate
100 g
Patrunjel verde
1 legatura
Lamaie
0.5 buc
zeama de la ea
Ulei de masline
50 ml
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Praf de curry
1 lingurita
optional, pentru culoare si aroma in plus

Pasi de urmat

Pas 1

Conopida se spala si se pune in robot.

Couscous raw cu masline si verdeata - Pas 1
Pas 2

Macinati bine conopida, dar nu exagerati - sa fie cam de consistenta couscous-ului.

Couscous raw cu masline si verdeata - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol mai mare puneti conopida, patrunjelul tocat si maslinele taiate.

Scurgeti zeama de lamaie pe toata suprafata legumelor.

Couscous raw cu masline si verdeata - Pas 3
Pas 4

Asezonati cu ulei, sare, piper si eventual curry - toate dupa gust.

Couscous raw cu masline si verdeata - Pas 4
Pas 5

A fost delicios si proaspat facut si chiar a 2-a zi, va recomand sa incercati neaparat - este o bomba de vitamine si fibre.

Pofta Buna!

Couscous raw cu masline si verdeata - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

uliana
uliana 15 Feb 2015, 22:41

Merci frumos de o descifrare atat de desfasurată,o seara frumoasa!😘

tiki
tiki 15 Feb 2015, 21:42

Buna. Uliana, curry este un amestec de 10-20  condimente specific Indiei. Cel mai important este praful de curcuma,care-i da culloarea galbena.În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt fructate, aromate sau iuţi.Gustul prafului de curry este dat de condimentele care îl compun dar şi de proporţia lor. Un praf de curry clasic conţine, pe lângă curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, piment şi/sau seminţe de schinduf.

în unele zone ale Indiei, se adaugă cuişoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne şi paprika (boia de ardei). Sper ca ti-am fost de folos. Pupici.

uliana
uliana 15 Feb 2015, 20:26

arata foarte bine ,vreau sa -o incerc,insa,scuze de o intrebare probabil banala ce e praful de curry?

 
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 20 Jan 2014, 21:47

eu sunt vegana si as incerca reteta,dar nu ma prea impac cu conopida cruda (am incercat de cateva ori) si ma intrebam : daca o fier 2-3 minute are ceva??

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Tabita Iordache (tabita17) 21 Jan 2014, 10:09

Da, poti sa fierbi conopida, dar nu mai mult de 3 minute si imediat dupa fiert o scoti in apa rece.

tiki
tiki 02 Sep 2013, 18:20

Neasteptat rezultatul. Nu-mi venea sa cred. Succes total. La mine a iesit mai inchis la culoare ca am dat si maslinele cu blenderul. Dar foarte sanatos, gustos,aspectos. Esti o comoara la casa omului..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 07 Dec 2011, 13:25

Esti fenominala! De unde mai scoti astfel de bunatati? Sigur merita facuta caci este foarte buna.

Ionela A
Ionela A 07 Dec 2011, 12:08

Ce frumos arata. Cred ca pot sa pun si cateva buchetele de brocoli. Multumesc mult pentru idee.

Cu drag, Ionela.

Nota mea pentru reteta:
Livia Z.
Livia (Livia Z.) 07 Dec 2011, 10:39

retete frumoase si foarte interesante

agata
GEORGETA (agata) 07 Dec 2011, 09:32

O SA INCERC. EU MA CONFRUNT CU Kg IN PLUS SI CRED CA ACEASTA RETETA NU ARE MULTE CALORII.

 MULTUMESC!

Karen
Karen 07 Dec 2011, 02:47

Era nici sa nu deschid reteta sa o citesc,ma gandeam ca numai cous-cous crud nu imi trebuie sa mananc.Mi-l si imaginam pus in apa vreo cateva ore :))))))   O sa fac reteta neaparat!! Conopida imi place cruda  langa ridichi,branza,rosii ,castraveti e un deliciu pe care l-am descoperit de curand.Multumim de reteta

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile