Couscous raw cu măsline și verdeață

O mâncare delicioasă, sănătoasă și neașteptat de sățioasă. Acum în ajun de sărbători cu mâncăruri "grele" v-aș recomanda să încercați și ceva garnituri/salate mai ușoare și sănătoase, o să aveți timp după aia să recuperați :)

Mi-a sugerat această rețetă una din persoanele care a fost la Atelier, vă mulțumesc mult pentru atenție și rețetele superbe trimise

Ingrediente
Conopidă
500 g
   
Măsline tăiate
100 g
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Lămâie
0.5 buc
zeama de la ea
Ulei de măsline
50 ml
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Praf de curry
1 lingurita
opțional, pentru culoare și aromă în plus
Pași de urmat
Pas 1

Conopida se spală și se pune în robot.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 1
Pas 2

Măcinați bine conopida, dar nu exagerați - să fie cam de consistența couscous-ului.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai mare, puneți conopida, pătrunjelul tocat și măslinele tăiate.

Scurgeți zeama de lămâie pe toată suprafața legumelor.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 3
Pas 4

Asezonați cu ulei, sare, piper și eventual curry - toate după gust.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 4
Pas 5

A fost delicios și proaspăt făcut și chiar a 2-a zi, vă recomand să încercați neapărat - este o bombă de vitamine și fibre.

Poftă Bună!

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min