Mai avem puțin și vin sărbătorile, o să vă sugerez și ceva rețete de Crăciun în postările viitoare - în plus aveți și selecția Rețete de Crăciun, sigur găsiți ceva interesant și acolo.
Dar fiindcă încă mai este post și ar mai trebui să mâncăm sănătos până vin mesele copioase de sărbători, voi mai pune și ceva rețete de acest fel. Deci, acum vin cu un pate delicios, combinație perfectă, deosebită și foarte, foarte gustoasă. În plus, ingrediente găsiți peste tot, la orice magazin mai bunicel.
Eu am folosit toate ingredientele din conserve - așa a fost mai repede și mai comod.
Deci, am scurs bine apa din ele și am curățat și spălat ceapa.
Într-o tigaie căliți ceapa cu puțin ulei.
Când se rumenește ușor adăugați ciupercile, lăsați cam 10 minute să se mai călească și ele.
Apoi fasolea, amestecați bine și mai lăsați 5 minute pe foc.
Potriviți de sare și piper, puteți să mai adăugați puțin tarhon sau pătrunjel uscat - dacă vă place.
Blendați bine compoziția, să fie cât mai uniformă.
Puneți într-o farfurie și lăsați 20-30 de minute la frigider - opțional - este bună și imediat dar parcă puțin mai bună de la frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.