Pate de fasole rosie cu ciuperci

Mai avem putin si vin sarbatorile, o sa va sugerez si ceva retete de Craciun in postarile viitoare - in plus aveti si selectia Retete de Craciun, sigur gasiti ceva interesant si acolo.

Dar fiindca inca mai este post si ar mai trebui sa mancam sanatos pana vin mesele copioase de sarbatori, voi mai pune si ceva retete de acest fel. Deci, acum vin cu un pate delicios, combinatie perfecta, deosebita si foarte, foarte gustoasa. In plus, ingrediente gasiti peste tot, la orice magazin mai bunicel.

Ingrediente
Ceapa alba
1 buc
Fasole rosie la conserva
300 g
sau fiarta de voi
Ciuperci conservate
150 g
sau 300g proaspete
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Eu am folosit toate ingredientele din conserve - asa a fost mai repede si mai comod.

Deci, am scurs bine apa din ele si am curatat si spalat ceapa.

Pate de fasole rosie cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie caliti ceapa cu putin ulei.

Pate de fasole rosie cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Cand se rumeneste usor adaugati ciupercile, lasati cam 10 minute sa se mai caleasca si ele.

Pate de fasole rosie cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Apoi fasolea, amestecati bine si mai lasati 5 minute pe foc.

Pate de fasole rosie cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Potriviti de sare si piper, puteti sa mai adaugati putin tarhon sau patrunjel uscat - daca va place.

Pate de fasole rosie cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Blendati bine compozitia, sa fie cat mai uniforma.

Pate de fasole rosie cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Puneti intr-o farfurie si lasati 20-30 de minute la frigider - optional - este buna si imediat dar parca putin mai buna de la frigider.

Pofta Buna!

Pate de fasole rosie cu ciuperci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (7-8 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min