O salată de efect, foarte simplu și repede de preparat - în același timp foarte delicioasă, ușoară. Ornamentul cu struguri face toată chestia, să aveți o masă deosebit de aranjată și frumoasă - asta ar fi o primă sugestie pentru sărbători de la Lena :)
Fierbeți din timp ouăle și pieptul de pui, lăsați să se răcească complet.
Apoi începem să montăm salata:
- pe un platou mare puneți pe margine pătrunjel verde sau frunză de salată verde
- În mijlocul platoului puneți pieptul de pui rupt bucățele și îl ungeți deasupra cu maioneză.
Următorul strat este cel de ouă date prin răzătoare.
Peste ouă puneți merele rase, le stropiți cu suc de lămâie să nu se oxideze.
Și acum cașcavalul dat prin răzătoare, îl aranjați să cuprindă perfect toată suprafața.
Ungeți toată suprafața cu maioneză.
Strugurii se taie jumătăți și se curăță de sâmburi.
Aranjați frumos jumătățile pe toată suprafața salatei.
Lăsați salata măcar 30 de minute la frigider să se pătrundă și este gata de servire.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.