Încă o sugestie de aperitiv pentru mese festive și nu numai - deși este destul de simplă și banală ca ingrediente să știți că are un gust perfect. Toate ingredientele se combină și sunt absolut delicioase și arată bine pe masă. Platourile cu pește sunt populare la o masă festivă, încercați servirea hering-ului anume în așa fel și veți vedea că dispare repede de pe farfurie, încă pe drum, din bucătărie :)
Franzela se taie felii groase de 1 cm grosime apoi se taie marginile - în așa fel ca să fie exact de mărimea fileurilor care le-ați cumpărat.
Feliile de pâine se rumenesc pe o tigaie fără ulei, pe ambele părți.
Într-un bol puneți untul moale și pasta de roșii.
Cu o furculiță mixați bine amestecul.
Apoi cu un tel sau mixer îl uniformizați.
Și acum începem să montăm kanape-urile:
- fiecare felie se unge cu pastă de unt și roșii
- deasupra se pune fileul de hering
Acum să aveți la îndemână un cuțit ascuțit și niște șervețele - tăiați kanape-urile să fie cam de 1 cm grosime, cu mișcări ferme și după fiecare tăietură ștergeți cuțitul cu șervețel sau îl spălați.
Le serviți pe un platou, cu ceva ceapă verde și măsline - sigur o să fie un HIT - de fapt numele rețetei așa și este - Kanape-uri HIT. Încercați și vedeți de ce :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.