Kanape-uri rusesti cu hering marinat

Inca o sugestie de aperitiv pentru mese festive si nu numai - desi este destul de simpla si banala ca ingrediente sa stiti ca are un gust perfect. Toate ingredientele se combina si sunt absolut delcioase si arata bine pe masa. Platourile cu peste sunt populare la o masa festiva, incercati servirea hering-ului anume in asa fel si vedeti ca dispare repede de pe farfurie, inca pe drum, din bucatarie :)

Ingrediente
File de peste sarat in ulei
3 buc
se mai numeste Matias(de la Ocean Fish in Romania), sau orice file de peste marinat/sarat care va place
Franzela alba
1 buc
Unt
30 g
Pasta de tomate
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Franzela se taie felii groase de 1 cm grosime apoi se taie marginile - in asa fel ca sa fie exact de marimea fileurilor care le-ati cumparat.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 1
Pas 2

Feliile de paine se rumenesc pe o tigaie fara ulei, pe ambele parti.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol puneti untul moale si pasta de rosii.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 3
Pas 4

Cu o furculita mixati bine amestecul.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 4
Pas 5

Apoi cu un tel sau mixer il uniformizati.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 5
Pas 6

Si acum incepem sa montam kanape-urile:

- fiecare felie se unge cu pasta de unt si rosii

- deasupra se pune file-ul de hering

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 6
Pas 7

Acum sa aveti la indemana un cutit ascutit si niste servetele - taiati kanape-urile sa fie cam de 1 cm grosime, cu miscari ferme si dupa fiecare taietura stergeti cutitul cu servetel sau il spalati.

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 7
Pas 8

Le serviti pe un platou, cu ceva ceapa verde si masline - sigur o sa fie un HIT - de fapt numele retetei asa si este - Kanape-uri HIT. Incercati si vedeti de ce :)

Pofta Buna!

Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min