Inca o sugestie de aperitiv pentru mese festive si nu numai - desi este destul de simpla si banala ca ingrediente sa stiti ca are un gust perfect. Toate ingredientele se combina si sunt absolut delcioase si arata bine pe masa. Platourile cu peste sunt populare la o masa festiva, incercati servirea hering-ului anume in asa fel si vedeti ca dispare repede de pe farfurie, inca pe drum, din bucatarie :)
Franzela se taie felii groase de 1 cm grosime apoi se taie marginile - in asa fel ca sa fie exact de marimea fileurilor care le-ati cumparat.
Feliile de paine se rumenesc pe o tigaie fara ulei, pe ambele parti.
Intr-un bol puneti untul moale si pasta de rosii.
Cu o furculita mixati bine amestecul.
Apoi cu un tel sau mixer il uniformizati.
Si acum incepem sa montam kanape-urile:
- fiecare felie se unge cu pasta de unt si rosii
- deasupra se pune file-ul de hering
Acum sa aveti la indemana un cutit ascutit si niste servetele - taiati kanape-urile sa fie cam de 1 cm grosime, cu miscari ferme si dupa fiecare taietura stergeti cutitul cu servetel sau il spalati.
Le serviti pe un platou, cu ceva ceapa verde si masline - sigur o sa fie un HIT - de fapt numele retetei asa si este - Kanape-uri HIT. Incercati si vedeti de ce :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.