Reteta am preluat-o din cartea de retete Tupperware si am si testat-o impreuna cu cativa din voi la Atelierul de Gatit - au fost foarte bune, simple si repede de preparat. Chiar va recomand sa la incercati si sa le aveti in vedere la orice ocazie. Acasa Sofia nu mananca ciuperci, aici in briose le-a acceptat si mancat foarte bine.
Din aceste cantitati ies 10 briose, daca vreti sa faceti mai multe sau un chec(merge si asa) ar fi bine sa dublati cantitatile. Eu am facut si am testat formele de briose din silicon de la Tupperware, foarte bune - le recomand.
Mai intai amestecati ingredientele uscate intr-un bol, plus cascavalul dat prin razatoare marunta.
In alt bol amestecati laptele, oul, ciupercile taiate marunt si uleiul.
Adaugati amestecul lichid la cel cu ingredientele uscate si amestecati totul bine cu un tel sa nu fie cocoloase.
Umpleti formele de briose(eventual din silicon) cam la 2/3 din inaltime.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Sunt bune si calde si reci, chiar va recomand si ca aperitiv festiv si ca o delectare rapida in familie.
Daca va intereseaza formele de briose o puteti contacta pe Dna Elena Raducu pentru informatii si preturi:
[email protected], 0723590128
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.