Rețeta am preluat-o din cartea de rețete Tupperware și am și testat-o împreună cu câțiva din voi la Atelierul de Gătit - au fost foarte bune, simple și repede de preparat. Chiar vă recomand să le încercați și să le aveți în vedere la orice ocazie. Acasă Sofia nu mănâncă ciuperci, aici în brioșe le-a acceptat și mâncat foarte bine.
Din aceste cantități ies 10 brioșe, dacă vreți să faceți mai multe sau un chec (merge și așa) ar fi bine să dublați cantitățile. Eu am făcut și am testat formele de brioșe din silicon de la Tupperware, foarte bune - le recomand.
Mai întâi amestecați ingredientele uscate într-un bol, plus cașcavalul dat prin răzătoare măruntă.
În alt bol amestecați laptele, oul, ciupercile tăiate mărunt și uleiul.
Adăugați amestecul lichid la cel cu ingredientele uscate și amestecați totul bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Umpleți formele de brioșe (eventual din silicon) cam la 2/3 din înălțime.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, până se rumenesc frumos.
Sunt bune și calde și reci, chiar vă recomand și ca aperitiv festiv și ca o delectare rapidă în familie.
Dacă vă interesează formele de brioșe o puteți contacta pe Dna Elena Răducu pentru informații și prețuri:
[email protected], 0723590128
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.