Supa de pui cu cascaval si ciuperci

O supa simpla, foarte gustoasa si deosebita de ciorbele si supele standard. Este o improvizatie foarte reusita, sunt sigura ca va fi una dintre supele preferate, dupa ce o veti incerca.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua de prepelita
10 buc
Branza topita
200 g
Ciuperci albe proaspete
500 g
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru
0.25 lingurite
Patrunjel verde
1 legatura
Sare
1 lingura
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati pieptul de pui, il puneti intr-o cratita cu 2 l de apa la fiert.

Cand incepe sa fiarba, strangeti spuma, taiati o ceapa mica marunt, adaugati frunza de dafin. Faceti focul mic cand incepe sa fiarba, si lasati 30-40 de min.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 1
Pas 2

Pana fierbe carnea, curatati si spalati ciupercile. Apoi la taiati marunt.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 2
Pas 3

Le lasati cu putin ulei intr-o tigaie sa se caleasca.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 3
Pas 4

Amestecati din cand in cand, iar cand se rumenesc usor stingeti focul.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 4
Pas 5

Fierbeti 5-7 min ouale de prepelita, le raciti cu apa rece si le curatati de coaja.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 5
Pas 6

Dupa 30-40 de min, dupa ce fierbe carnea, o scoateti din supa, o racoriti putin si o taiati bucatele mici.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 6
Pas 7

In supa de carne adaugati ciupercile calite, carnea maruntita.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 7
Pas 8

Cascavalul taiati bucatele mici

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 8
Pas 9

Adaugati cascavalul in supa, amestecati continuu pana nu se dizolva, supa se face alba. Daca cascavalul este moale se dizolva mai repede si mai bine. Daca folositi unul clasic, posibil sa nu se dizolve complet. Adaugati sare si piper dupa gust.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 9
Pas 10

Taiati patrunjelul si o ceapa mica marunt. Adaugati-le in supa si stingeti focul imediat. Lasati 20-30 de min supa sa se patrunda.

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 10
Pas 11

Supa o serviti cu ouale de prepelita in fiecare farfurie, numarul lor variaza dupa preferinta. Ouale sunt foarte sanatoase si "innobileaza" supa.

Pofta Buna!

Supa de pui cu cascaval si ciuperci - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min