Inca o reteta care a avut succes la Atelier, au fost foarte bune, aromate, ciocolatoase si chiar simplu de facut. Sunt cumva inspirate din reteta de Trufe de ciocolata doar ca le-am adaptat putin ca sa fie o turta dulce, rezultatul mi-a intrecut asteptarile.... Puteti adauga si putina pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, vor fi si mai bune si aromate.
De ornare imi cer scuze, nu prea ma pricep - am facut repede sa fie estetic si interesant, dar cu desenul nu prea le am:)
Se pune la topit untul si ciocolata rupta bucatele.
Amestecati bine cu un tel sau spatula pentru a omogeniza compozitia.
Luati cratita de pe foc si adaugati zaharul. Se amesteca bine 2-3 minute.
Urmeaza oul, amestecati bine sa se incorporeze.
Apoi pudra de cacao - amestecati.
Si ultima tura este faina cu praful de copt. Amestecati bine cu o lingura sau cu spatula.
Se formeaza un aluat putin lipicios dar destul de uniform. Il puneti asa direct in frigider pentru 30 de minute, fara sa-l mai framantati in plus cu mainile.
Dupa acest timp aluatul se mai intareste, il scoateti din frigider si puteti sa-l lucrati foarte usor cu mainile.
Il formati in forma de bila, o intindeti cu facaletul pe masa presarata cu faina, cam de 5-6 mm grosime.
Taiati forme cu ce aveti si ce va place - aici am un set de forme Tupperware, foarte dragute si compacte.
Puneti pe o tava de teflon turta dulce si le dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Imi place ca dupa ce se fac nu se deformeaza deloc, doar usor creste.
Bateti un albus spuma cu 3-4 linguri de zahar pudra - pentru a face glazura - asta-i optional. Dupa mine le-as pudra cu zahar si gata, dar cum va place si vreti.
Ungeti, desenati sau ornati cum vreti turta dulce cat este fierbinte, sa se prinda bine albusul si sa se usuce repede.
Eu pentru un rezultat mai sigur le-am mai tinut 10 minute la 180 de grade, sa se intareasca si dezinfecteze albusul.
Singura problema cu albusul este faptul ca acum pe perioada de iarna se umezeste repede, deci vedeti cum faceti - sau pudrati cu zahar, sau le uscati bine deasupra, sau le depozitati intr-un loc uscat.
Sunt tare bune si aromate, le recomand cu incredere!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.