Încă o rețetă care a avut succes la Atelier, au fost foarte bune, aromate, ciocolatoase și chiar simplu de făcut. Sunt cumva inspirate din rețeta de Trufe de ciocolată doar că le-am adaptat puțin ca să fie o turtă dulce, rezultatul mi-a întrecut așteptările. Puteți adăuga și puțină pudră de ghimbir sau ghimbir proaspăt, vor fi și mai bune și aromate.
De ornare îmi cer scuze, nu prea mă pricep - am făcut repede să fie estetic și interesant, dar cu desenul nu prea le am:)
Se pune la topit untul și ciocolata ruptă bucățele.
Amestecați bine cu un tel sau spatulă pentru a omogeniza compoziția.
Luați cratița de pe foc și adăugați zahărul. Se amestecă bine 2-3 minute.
Urmează oul, amestecați bine să se încorporeze.
Apoi pudra de cacao - amestecați.
Și ultima tură este făina cu praful de copt. Amestecați bine cu o lingură sau cu spatula.
Se formează un aluat puțin lipicios dar destul de uniform. Îl puneți așa direct în frigider pentru 30 de minute, fără să-l mai frământați în plus cu mâinile.
După acest timp aluatul se mai întărește, îl scoateți din frigider și puteți să-l lucrați foarte ușor cu mâinile.
Îl formați în formă de bilă, o întindeți cu făcălețul pe masă presărată cu făină, cam de 5-6 mm grosime.
Tăiați forme cu ce aveți și ce vă place - aici am un set de forme Tupperware, foarte drăguțe și compacte.
Puneți pe o tavă de teflon turta dulce și le dați la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Îmi place că după ce se fac nu se deformează deloc, doar ușor crește.
Bateți un albuș spumă cu 3-4 linguri de zahăr pudră - pentru a face glazura - asta-i opțional. După mine le-aș pudra cu zahăr și gata, dar cum vă place și vreți.
Ungeți, desenați sau ornați cum vreți turta dulce cât este fierbinte, să se prindă bine albușul și să se usuce repede.
Eu pentru un rezultat mai sigur le-am mai ținut 10 minute la 180 de grade, să se întărească și să se dezinfecteze albușul.
Singura problemă cu albușul este faptul că acum pe perioada de iarnă se umezește repede, deci vedeți cum faceți - ori pudrați cu zahăr, ori le uscați bine deasupra, sau le depozitați într-un loc uscat.
Sunt tare bune și aromate, le recomand cu încredere!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.