Turtă dulce cu ciocolată

Încă o rețetă care a avut succes la Atelier, au fost foarte bune, aromate, ciocolatoase și chiar simplu de făcut. Sunt cumva inspirate din rețeta de Trufe de ciocolată doar că le-am adaptat puțin ca să fie o turtă dulce, rezultatul mi-a întrecut așteptările. Puteți adăuga și puțină pudră de ghimbir sau ghimbir proaspăt, vor fi și mai bune și aromate.

De ornare îmi cer scuze, nu prea mă pricep - am făcut repede să fie estetic și interesant, dar cu desenul nu prea le am:)

Ingrediente
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
   
Unt
45 g
   
Zahăr
55 g
   
Ouă
1 buc
   
Cacao pudră
1 lingura
   
Făină albă calitate superioară
100 g
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Se pune la topit untul și ciocolata ruptă bucățele.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 1
Pas 2

Amestecați bine cu un tel sau spatulă pentru a omogeniza compoziția.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 2
Pas 3

Luați cratița de pe foc și adăugați zahărul. Se amestecă bine 2-3 minute.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 3
Pas 4

Urmează oul, amestecați bine să se încorporeze.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 4
Pas 5

Apoi pudra de cacao - amestecați.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 5
Pas 6

Și ultima tură este făina cu praful de copt. Amestecați bine cu o lingură sau cu spatula.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 6
Pas 7

Se formează un aluat puțin lipicios dar destul de uniform. Îl puneți așa direct în frigider pentru 30 de minute, fără să-l mai frământați în plus cu mâinile.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 7
Pas 8

După acest timp aluatul se mai întărește, îl scoateți din frigider și puteți să-l lucrați foarte ușor cu mâinile.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 8
Pas 9

Îl formați în formă de bilă, o întindeți cu făcălețul pe masă presărată cu făină, cam de 5-6 mm grosime.

Tăiați forme cu ce aveți și ce vă place - aici am un set de forme Tupperware, foarte drăguțe și compacte.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 9
Pas 10

Puneți pe o tavă de teflon turta dulce și le dați la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 10
Pas 11

Îmi place că după ce se fac nu se deformează deloc, doar ușor crește.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 11
Pas 12

Bateți un albuș spumă cu 3-4 linguri de zahăr pudră - pentru a face glazura - asta-i opțional. După mine le-aș pudra cu zahăr și gata, dar cum vă place și vreți.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 12
Pas 13

Ungeți, desenați sau ornați cum vreți turta dulce cât este fierbinte, să se prindă bine albușul și să se usuce repede.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 13
Pas 14

Eu pentru un rezultat mai sigur le-am mai ținut 10 minute la 180 de grade, să se întărească și să se dezinfecteze albușul.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 14
Pas 15

Singura problemă cu albușul este faptul că acum pe perioada de iarnă se umezește repede, deci vedeți cum faceți - ori pudrați cu zahăr, ori le uscați bine deasupra, sau le depozitați într-un loc uscat.

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 15
Pas 16

Sunt tare bune și aromate, le recomand cu încredere!

Poftă Bună!

Turtă dulce cu ciocolată - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min