Turta dulce cu ciocolata

Inca o reteta care a avut succes la Atelier, au fost foarte bune, aromate, ciocolatoase si chiar simplu de facut. Sunt cumva inspirate din reteta de Trufe de ciocolata doar ca le-am adaptat putin ca sa fie o turta dulce, rezultatul mi-a intrecut asteptarile.... Puteti adauga si putina pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, vor fi si mai bune si aromate.

De ornare imi cer scuze, nu prea ma pricep - am facut repede sa fie estetic si interesant, dar cu desenul nu prea le am:)

Ingrediente
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
Unt
45 g
Zahar
55 g
Oua
1 buc
Cacao pudra
1 lingura
Faina alba calitate superioara
100 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Se pune la topit untul si ciocolata rupta bucatele.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 1
Pas 2

Amestecati bine cu un tel sau spatula pentru a omogeniza compozitia.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 2
Pas 3

Luati cratita de pe foc si adaugati zaharul. Se amesteca bine 2-3 minute.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 3
Pas 4

Urmeaza oul, amestecati bine sa se incorporeze.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 4
Pas 5

Apoi pudra de cacao - amestecati.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 5
Pas 6

Si ultima tura este faina cu praful de copt. Amestecati bine cu o lingura sau cu spatula.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 6
Pas 7

Se formeaza un aluat putin lipicios dar destul de uniform. Il puneti asa direct in frigider pentru 30 de minute, fara sa-l mai framantati in plus cu mainile.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 7
Pas 8

Dupa acest timp aluatul se mai intareste, il scoateti din frigider si puteti sa-l lucrati foarte usor cu mainile.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 8
Pas 9

Il formati in forma de bila, o intindeti cu facaletul pe masa presarata cu faina, cam de 5-6 mm grosime.

Taiati forme cu ce aveti si ce va place - aici am un set de forme Tupperware, foarte dragute si compacte.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 9
Pas 10

Puneti pe o tava de teflon turta dulce si le dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 10
Pas 11

Imi place ca dupa ce se fac nu se deformeaza deloc, doar usor creste.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 11
Pas 12

Bateti un albus spuma cu 3-4 linguri de zahar pudra - pentru a face glazura - asta-i optional. Dupa mine le-as pudra cu zahar si gata, dar cum va place si vreti.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 12
Pas 13

Ungeti, desenati sau ornati cum vreti turta dulce cat este fierbinte, sa se prinda bine albusul si sa se usuce repede.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 13
Pas 14

Eu pentru un rezultat mai sigur le-am mai tinut 10 minute la 180 de grade, sa se intareasca si dezinfecteze albusul.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 14
Pas 15

Singura problema cu albusul este faptul ca acum pe perioada de iarna se umezeste repede, deci vedeti cum faceti - sau pudrati cu zahar, sau le uscati bine deasupra, sau le depozitati intr-un loc uscat.

Turta dulce cu ciocolata - Pas 15
Pas 16

Sunt tare bune si aromate, le recomand cu incredere!

Pofta Buna!

Turta dulce cu ciocolata - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min