Imi plac mult aperitivele care puse asa simplu pe o farfurie, prin modul cum arata, nici nu trebuie sa mai fie aranjate si infrumusetate. Si aceasta rulada este din aceeasi categorie, in plus este atat de simplu de preparat, chiar si somonul in caz de o rulada mai economica poate fi inlocuit cu niste sunca.
Cam in 15 minute de preparare aveti un aperitiv frumos, delicios si neobisnuit. Va recomand sa-l incercati neaparat.
Cea mai lunga treaba aici in reteta este topirea cascavalului. Puteti s-o faceti porin 2 metode:
- il puneti intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet
- sau in 3 reprize a cate 1 minut fiecare la microunde (eu asa am facut)
Mai amestecati usor dupa fiecare tura de topire, ca sa nu aveti bucati de cascaval intregi printre cele topite.
Asa ar trebui sa fie cascavalul topit gata pentru rulada.
Pe masa intindeti 2 bucati de folie alimentara, usor suprapuse una peste alta. Turnati cascavalul pe folie, cu o lingura usor il intindeti sa fie de forma dreptunghiulara si cam de 6-7 mm grosime.
Aranjati bucatile de somon afumat una langa alta pe toata suprafata.
Si rulati strans.
Inveliti rulada in folie alimentara, o strangeti bine la capete si mai presati usor cu mainile ca s-o uniformizati si rotunjiti.
Puneti rulada pe un fund si lasati la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
Dupa acesti timp o taiati si aranjati simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cat de bine se potriveste cascavalul cu somon, se "pupa" perfect in aceasta rulada.
Si aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun si interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cascaval.
Deci puteti face cu:
- somon
- sunca
- fructe uscate/caise
- amestec de nuci cu maioneza si usturoi
etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.