Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra)

Tortul "Foret Noire" este un tort clasic, si la prima vedere cu ingrediente simple: pandispan de cacao, crema de frisca si visine/cirese... DAR....pana a gasi reteta perfecta de pandispan de cacao nici nu ma apucam de el. Acum avand deja reteta verificata si foarte buna a fost momentul perfect sa incerc si tortul.

Visinele sau ciresele pot fi proaspete, congelate, din compot sau si mai frumos - un jeleu aromat de visine. Iese racoritor si foarte moale, delicios..... Aveti si o sectiune impresionanta la finalul retetei.

Ingrediente
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Compot de visine fara samburi
500 g
Ciocolata neagra/amaruie
20 g
pt ornare
Zahar pudra
300 g
Pandispan de ciocolata
1 buc
eu am folosit reteta de aici de pe site, o gasiti la Sectiunea de Torturi
Pasi de urmat
Pas 1

In primul pas bineinteles preparati Pandispanul de ciocolata si il lasati sa se racoreasca putin.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 1
Pas 2

Apoil il taiati atent in 3 foi cam de 1 cm grosime.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 2
Pas 3

Visinele le scurgeti de suc(in cazul in care folositi direct visine in tort) sau faceti un jeleu de visine(in compotul cu tot cu fructe adaugati gelatina conform instructiunilor de pe plic si incalziti usor, amestecand continuu pana se dizolva - apoi raciti, sa se prinda).

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 3
Pas 4

Dupa ce aveti gata visinele si pandispanul taiat faceti crema de frisca: smantana de frisca racita bine(eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteza maxima cu mixerul, apoi incorporati incet zaharul pudra si bateti pana se ingroasa bine - atunci cand ridicati paletele de la mixer aveti varfurile la frisca fixe, nu se lasa in jos.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 4
Pas 5

Si incepem sa montam tortul - mai nou pentru a nu murdari farfuria in care punem tortul aplic o noua metoda:

- pun 2-3 bucati de hartie de copt care sa acopere marginile farfuriei....

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 5
Pas 6

- montez tortul fara griji si la urma scot hartiile - este metoda f.buna si nu va chinuiti cu stersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curata.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 6
Pas 7

Deci punem prima foaie de pandispan, optional se poate insiropa cu lichior de visine sau compot - eu am lasat asa, pandispanul este usor umed si merge fara insiropare.

Ungeti din abundenta cu frisca, sa fie un strat mai gros - puneti deasupra multe visine sau cum vedeti in poza bucati de jeleu de visine (le-am scos cu lingura din vasul in care s-a prins).

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 7
Pas 8

In asa fel montati si a 2-a foaie de pandispan. Ultima foaie se unge doar cu frisca si se orneaza dupa preferinte.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 8
Pas 9

Eu am uns bordurile bine cu frisca si am nivelat - apoi am facut motzuri de frisca cu posul de ornat si am dat prin razatoare deasupra ciocolata amaruie.

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 9
Pas 10

Cred ca si sectiunea este destul de reprezentativa, va asigur ca si gustul este pe masura - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)

Pofta Buna!

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min