Tortul "Forêt Noire" este un tort clasic, și la prima vedere cu ingrediente simple: pandișpan de cacao, cremă de frișcă și vișine/cireșe... DAR....până a găsi rețeta perfectă de pandișpan de cacao nici nu mă apucam de el. Acum având deja rețeta verificată și foarte bună a fost momentul perfect să încerc și tortul.
Vișinele sau cireșele pot fi proaspete, congelate, din compot sau și mai frumos - un jeleu aromat de vișine. Iese răcoritor și foarte moale, delicios..... Aveți și o secțiune impresionantă la finalul rețetei.
În primul pas bineînțeles preparați Pandișpanul de ciocolată și îl lăsați să se răcorească puțin.
Apoi îl tăiați atent în 3 foi cam de 1 cm grosime.
Vișinele le scurgeți de suc (în cazul în care folosiți direct vișine în tort) sau faceți un jeleu de vișine (în compotul cu tot cu fructe adăugați gelatină conform instrucțiunilor de pe plic și încălziți ușor, amestecând continuu până se dizolvă - apoi răciți, să se prindă).
După ce aveți gata vișinele și pandișpanul tăiat faceți crema de frișcă: smântâna de frișcă răcită bine (eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteză maximă cu mixerul, apoi incorporați încet zahărul pudră și bateți până se îngroașă bine - atunci când ridicați paletele de la mixer aveți vârfurile la frișcă fixe, nu se lasă în jos.
Și începem să montăm tortul - mai nou pentru a nu murdări farfuria în care punem tortul aplic o nouă metodă:
- pun 2-3 bucăți de hârtie de copt care să acopere marginile farfuriei....
- montez tortul fără griji și la urmă scot hârtiile - este metoda f.bună și nu vă chinuiți cu ștersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curată.
Deci punem prima foaie de pandișpan, opțional se poate însiropa cu lichior de vișine sau compot - eu am lăsat așa, pandișpanul este ușor umed și merge fără însiropare.
Ungem din abundență cu frișcă, să fie un strat mai gros - punem deasupra multe vișine sau cum vedeți în poză bucăți de jeleu de vișine (le-am scos cu lingura din vasul în care s-a prins).
În așa fel montați și a doua foaie de pandișpan. Ultima foaie se unge doar cu frișcă și se ornează după preferințe.
Eu am uns bordurile bine cu frișcă și am nivelat - apoi am făcut moțuri de frișcă cu poșul de ornat și am dat prin răzătoare deasupra ciocolată amăruie.
Cred că și secțiunea este destul de reprezentativă, vă asigur că și gustul este pe măsură - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.