Am zis sa pun separat anumite mici retete, cum este si asta de crutoane - parca toata lumea le stie dar e bine de repetat si eventual de mai invatat ceva nou. Eu le stiam, dar anume aceasta metoda am vazut-o la restaurantul unde facusem practica si de atunci doar asa fac - chiar ma intrebase cineva la atelier cum am preparat niste crutoate mai mari pe care am servit Hummus. Asta-i reteta si metoda, indiferent de dimensiunea si forma painii taiate.
Se pot folosi in supe-creme, salate, si ca atare la o bere sau suc de rosii
Painea se taie cubulete mici si se pune intr-o tava de cuptor.
Adaugati uleiul, sarea si toate mirodeniile.
Amestecati bine cu mainile sau cu o spatula, ca sa ajunga mirodenii si ulei pe toate bucatile de paine.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 180 de grade, de preferat cu ventilatie - dar nu obligatoriu.
Sa fiti atenti si pe faza pentru ca se fac foarte repede, ar fi bine sa le mai amestecati putin pana se fac - macar 1-2 ori.
Cand se rumenesc usor sunt gata. Aveti grija pentru ca trecerea de la usor rumenit la ars este foarte scurta, imediat devin negre daca nu sunteti atenti.
Lasati sa se racoreasca putin si le puteti folosi la ce va trebuie: supe, salate, legume, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.