Am zis să pun separat anumite mici rețete, cum este și asta de crutoane - parcă toată lumea le știe dar e bine de repetat și eventual de mai învățat ceva nou. Eu le știam, dar anume această metodă am văzut-o la restaurantul unde făcusem practică și de atunci doar așa fac - chiar mă întrebase cineva la atelier cum am preparat niște crutoane mai mari pe care am servit Hummus. Asta-i rețeta și metoda, indiferent de dimensiunea și forma pâinii tăiate.
Se pot folosi în supe-creme, salate, și ca atare la o bere sau suc de roșii
Pâinea se taie cubulețe mici și se pune într-o tavă de cuptor.
Adăugați uleiul, sarea și toate mirodeniile.
Amestecați bine cu mâinile sau cu o spatulă, ca să ajungă mirodenii și ulei pe toate bucățile de pâine.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade, de preferat cu ventilație - dar nu obligatoriu.
Să fiți atenți și pe fază pentru că se fac foarte repede, ar fi bine să le mai amestecați puțin până se fac - măcar 1-2 ori.
Când se rumenesc ușor sunt gata. Aveți grijă pentru că trecerea de la ușor rumenit la ars este foarte scurtă, imediat devin negre dacă nu sunteți atenți.
Lăsați să se răcorească puțin și le puteți folosi la ce vă trebuie: supe, salate, legume, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.