Sunt foarte binevenite acum mâncărurile simple de gătit, sănătoase și dietetice chiar (știți voi de ce). Această salată așa este - simplu și repede de preparat, delicioasă, sănătoasă și foarte echilibrată ca și calorii și valori nutritive. Poate fi salată și chiar o mâncare, fiindcă proteinele din năut îi vor da sațietate destul de bună.
Vă mulțumesc pentru aceste rețete "perle" pe care le primesc periodic pe mail, și că împărtășiți cu mine rețetele interesante găsite pe internet și încercate. Să știți că mai vreau
Ceapa roșie se taie rondele și se stropește cu suc de lămâie sau puțin oțet. Lăsați 10-15 minute să se înmoaie și marineze.
Ardeii se pot coace la cuptor sau pe grill, se decojesc și se pun în salată.
Sau... eu i-am tăiat julien și i-am călit cu puțin ulei pe tigaie - a fost la fel de delicios.
Și începem să adunăm toate ingredientele într-un bol - primul merge năutul scurs de apă.
Adăugați roșiile tăiate felii, ardeiul călit, ceapa marinată și verdeața tocată mărunt.
Și ultimele sunt măslinele feliate - puteți pune măsline simple sau calamatas - vor da un gust mai interesant.
Pregătim dressing-ul pentru salată - într-un bol amestecați: uleiul, mierea, muștarul, usturoiul pisat, sucul de la jumătate de lămâie și sare, piper după gust.
Adăugați dressing-ul în salată, amestecați bine și potriviți dacă mai este nevoie de sare.
O serviți cu orice mâncare vă place sau ca atare - este gustoasă și sățioasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.