Chec simplu de casă

Este cel mai simplu și gustos chec pe care îl fac de vreo 5 ani. Ingrediente simple și accesibile, structură pufoasă și foarte aromat. Sunt sigură că după ce îl încercați va fi preferatul tuturor membrilor familiei.

Ingrediente
Ouă
3 buc
   
Zahăr
300 g
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
   
Unt
100 g
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu oțet sau suc de lămâie, sau 1 pliculeț de praf de copt
Zahăr pudră
1 buc
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
300 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți toate ingredientele pentru chec.

Chec simplu de casă - Pas 1
Pas 2

Într-o cratiță mică, la foc mic topiți untul sau margarina.

Chec simplu de casă - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai mare bateți ouăle cu zahăr, să se facă spumă.

Chec simplu de casă - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați laptele bătut, amestecați bine. Adăugați untul topit, vanilia și bicarbonatul stins, amestecați bine.

În caz că folosiți praf de copt, îl puneți în făină, amestecați și după aceasta le adăugați împreună.

Chec simplu de casă - Pas 4
Pas 5

Adăugați făina, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Aluatul trebuie să fie ca o smântână mai groasă, dacă mai este nevoie adăugați încă o jumătate de pahar de făină.

Chec simplu de casă - Pas 5
Pas 6

În 2 forme de chec puneți hârtie de copt.

Chec simplu de casă - Pas 6
Pas 7

Distribuiți uniform aluatul în ambele forme.

Chec simplu de casă - Pas 7
Pas 8

Puneți tăvile la cuptor la foc mediu, lăsați să se rumenească bine și le scoateți.

Chec simplu de casă - Pas 8
Pas 9

Lăsați checul să se răcorească bine câteva ore, iar cât este cald îl presărați cu zahăr pudră/ciocolată...etc.

Chec simplu de casă - Pas 9
Pas 10

Dacă îl tăiați când este fierbinte, checul va fi mai cleios, așa că aveți răbdare să se răcească. Sunt sigură că aceasta va fi recompensată de gustul delicios al checului :)

Poftă Bună!

Chec simplu de casă - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 checuri mici)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min