Este cel mai simplu și gustos chec pe care îl fac de vreo 5 ani. Ingrediente simple și accesibile, structură pufoasă și foarte aromat. Sunt sigură că după ce îl încercați va fi preferatul tuturor membrilor familiei.
Pregătiți toate ingredientele pentru chec.
Într-o cratiță mică, la foc mic topiți untul sau margarina.
Într-un bol mai mare bateți ouăle cu zahăr, să se facă spumă.
Apoi adăugați laptele bătut, amestecați bine. Adăugați untul topit, vanilia și bicarbonatul stins, amestecați bine.
În caz că folosiți praf de copt, îl puneți în făină, amestecați și după aceasta le adăugați împreună.
Adăugați făina, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Aluatul trebuie să fie ca o smântână mai groasă, dacă mai este nevoie adăugați încă o jumătate de pahar de făină.
În 2 forme de chec puneți hârtie de copt.
Distribuiți uniform aluatul în ambele forme.
Puneți tăvile la cuptor la foc mediu, lăsați să se rumenească bine și le scoateți.
Lăsați checul să se răcorească bine câteva ore, iar cât este cald îl presărați cu zahăr pudră/ciocolată...etc.
Dacă îl tăiați când este fierbinte, checul va fi mai cleios, așa că aveți răbdare să se răcească. Sunt sigură că aceasta va fi recompensată de gustul delicios al checului :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.