Gogoși berlineze

Eu zic că sunt gogoșile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude și vede aceste gogoși la orice pas, deci pe cuvânt - chiar își merită succesul! Mai bune nu am mâncat, sunt relativ simplu de preparat - urmați pașii rețetei și sigur veți avea un succes mare cu ele.

Remarcă: În rețetă scrie că se fac 20 de gogoși, după mine au ieșit cam mărișoare, data viitoare aș face 30 - deci vedeți și voi, dacă vreți mai mari faceți 20, dacă mai mici - 30.

Ingrediente
Lapte
270 ml
   
Zahăr
60 g
   
Drojdie proaspătă
25 g
   
Gălbenușuri de ou
2 buc
   
Coniac/brandy
1 lingura
optional
Esență de vanilie
1 buc
   
Sare
0.25 lingurite
   
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Făină albă calitate superioară
500 g
   
Ulei de floarea-soarelui
1 l
pentru prăjit
Zahăr pudră
2 linguri
plus dacă vreți cu ceva să le umpleți - gem, etc.
Pași de urmat
Pas 1

Lapte cald se amestecă cu zahărul și drojdia.

Gogoși berlineze - Pas 1
Pas 2

Apoi se adaugă gălbenușurile, coniacul, vanilia și sarea - amestecați bine totul cu un tel.

Gogoși berlineze - Pas 2
Pas 3

Adăugați untul, puțin îl agitați și desfaceți.

Gogoși berlineze - Pas 3
Pas 4

Și ultima este făina - amestecați bine aluatul cu un tel sau lingură.

Gogoși berlineze - Pas 4
Pas 5

Aluatul astfel format îl treceți pe masa pudrată cu făină și îl frământați puțin până se uniformizează.

Gogoși berlineze - Pas 5
Pas 6

Îl puneți într-un bol.

Gogoși berlineze - Pas 6
Pas 7

Acoperiți cu capac sau prosop și lăsați 1 oră să crească.

Gogoși berlineze - Pas 7
Pas 8

În acest timp tăiați din hârtie de copt 20-30 de pătrate - cam 10x10cm - o să vedeți mai jos pentru ce sunt.

Gogoși berlineze - Pas 8
Pas 9

După 1 oră aluatul crește cam așa.

Gogoși berlineze - Pas 9
Pas 10

Îl tăiați în 20-30 de bucăți mici.

Gogoși berlineze - Pas 10
Pas 11

Formați din ele bile uniforme și le puneți pe bucățile de hârtie tăiate mai sus.

Lăsați 1 oră, acoperite cu prosop, să crească bine.

Gogoși berlineze - Pas 11
Pas 12

Când trece timpul, turnați uleiul într-un ceaun sau tigaie adâncă, îl lăsați să se încingă.

Luați atent câte o hârtie cu bila de aluat crescută și o răsturnați ușor în baia de ulei.

Gogoși berlineze - Pas 12
Pas 13

Puneți prima gogoașă și după ea vedeți când adăugați următoarele - aici încă nu este timpul.

Gogoși berlineze - Pas 13
Pas 14

Când începe să se rumenească și să facă spume puteți adăuga și alte gogoși, până au loc.

Gogoși berlineze - Pas 14
Pas 15

Dați focul să fie mediu și le rumeniți bine pe ambele părți.

Să aveți grijă pentru că se fac foarte repede.

Gogoși berlineze - Pas 15
Pas 16

După ce se fac le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele, să mai absoarbă din ulei.

Gogoși berlineze - Pas 16
Pas 17

Le puteți umple cu gem sau cremă preferată - aveți nevoie de o seringă specială de cofetărie și un poș.

Gogoși berlineze - Pas 17
Pas 18

Aici aveți și secțiune - eu le-am pus niște cremă de lapte.

Gogoși berlineze - Pas 18
Pas 19

Dar puteți să le serviți și așa simple, cu zahăr pudră deasupra.

Sunt deosebite și chiar merită încercate - chiar dacă vedeți aici mai mulți pași rețeta nu este complicată - doar am încercat să detaliez ca să vă fie mai clar..

Poftă Bună!

Gogoși berlineze - Pas 19

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (20 bucăți)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min