Gogosi berlineze

Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente
Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac/brendy
1 lingura
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.
Pasi de urmat
Pas 1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

Gogosi berlineze - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

Gogosi berlineze - Pas 2
Pas 3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

Gogosi berlineze - Pas 3
Pas 4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

Gogosi berlineze - Pas 4
Pas 5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

Gogosi berlineze - Pas 5
Pas 6

Il puneti intr-un bol.

Gogosi berlineze - Pas 6
Pas 7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

Gogosi berlineze - Pas 7
Pas 8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

Gogosi berlineze - Pas 8
Pas 9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

Gogosi berlineze - Pas 9
Pas 10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

Gogosi berlineze - Pas 10
Pas 11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

Gogosi berlineze - Pas 11
Pas 12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

Gogosi berlineze - Pas 12
Pas 13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

Gogosi berlineze - Pas 13
Pas 14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

Gogosi berlineze - Pas 14
Pas 15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

Gogosi berlineze - Pas 15
Pas 16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

Gogosi berlineze - Pas 16
Pas 17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

Gogosi berlineze - Pas 17
Pas 18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

Gogosi berlineze - Pas 18
Pas 19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Gogosi berlineze - Pas 19

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (20 bucati)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min