Eu zic că sunt gogoșile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude și vede aceste gogoși la orice pas, deci pe cuvânt - chiar își merită succesul! Mai bune nu am mâncat, sunt relativ simplu de preparat - urmați pașii rețetei și sigur veți avea un succes mare cu ele.
Remarcă: În rețetă scrie că se fac 20 de gogoși, după mine au ieșit cam mărișoare, data viitoare aș face 30 - deci vedeți și voi, dacă vreți mai mari faceți 20, dacă mai mici - 30.
Lapte cald se amestecă cu zahărul și drojdia.
Apoi se adaugă gălbenușurile, coniacul, vanilia și sarea - amestecați bine totul cu un tel.
Adăugați untul, puțin îl agitați și desfaceți.
Și ultima este făina - amestecați bine aluatul cu un tel sau lingură.
Aluatul astfel format îl treceți pe masa pudrată cu făină și îl frământați puțin până se uniformizează.
Îl puneți într-un bol.
Acoperiți cu capac sau prosop și lăsați 1 oră să crească.
În acest timp tăiați din hârtie de copt 20-30 de pătrate - cam 10x10cm - o să vedeți mai jos pentru ce sunt.
După 1 oră aluatul crește cam așa.
Îl tăiați în 20-30 de bucăți mici.
Formați din ele bile uniforme și le puneți pe bucățile de hârtie tăiate mai sus.
Lăsați 1 oră, acoperite cu prosop, să crească bine.
Când trece timpul, turnați uleiul într-un ceaun sau tigaie adâncă, îl lăsați să se încingă.
Luați atent câte o hârtie cu bila de aluat crescută și o răsturnați ușor în baia de ulei.
Puneți prima gogoașă și după ea vedeți când adăugați următoarele - aici încă nu este timpul.
Când începe să se rumenească și să facă spume puteți adăuga și alte gogoși, până au loc.
Dați focul să fie mediu și le rumeniți bine pe ambele părți.
Să aveți grijă pentru că se fac foarte repede.
După ce se fac le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele, să mai absoarbă din ulei.
Le puteți umple cu gem sau cremă preferată - aveți nevoie de o seringă specială de cofetărie și un poș.
Aici aveți și secțiune - eu le-am pus niște cremă de lapte.
Dar puteți să le serviți și așa simple, cu zahăr pudră deasupra.
Sunt deosebite și chiar merită încercate - chiar dacă vedeți aici mai mulți pași rețeta nu este complicată - doar am încercat să detaliez ca să vă fie mai clar..
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.