Prajitura rapida cu branza de vaci

Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
Zahar
1 pahar
Unt
130 g
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Branza de vaci
250 g
Smantana
0.5 pahare
Oua
2 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 1
Pas 2

In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 4
Pas 5

Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 5
Pas 6

Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 6
Pas 7

Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 7
Pas 8

Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 8
Pas 9

Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 9
Pas 10

Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.

Pofta Buna!

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min