Super delicioasă, simplu și repede de preparat - este cea mai bună și genială prăjitură cu brânză. Recomand s-o încercați, mi-a recomandat-o o mămică care nu avea timp să gătească ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia să cumpere prăjituri dubioase din comerț.
Lăsați untul la temperatura camerei să fie moale. Îl puneți într-un bol mai mare, adăugați jumătate de pahar de zahăr și cu o furculiță sau lingură îl încorporați. Nu este necesar să se dizolve zahărul în unt, doar amestecați bine.
În făină puneți praful de copt, amestecați-le și adăugați peste unt.
Cu mâinile încorporați făina în unt, până se face fărâmituri.
Peste brânză puneți gălbenușurile de la ou și smântâna -amestecați bine.
Separat bateți(cu mixerul) bine albușurile cu jumătate de pahar de zahăr, până cresc în volum de 3 ori și se fac o spumă tare(se verifică întorcând farfuria - dacă nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) și le adăugați peste compoziția de brânză
Ușor amestecați compoziția(de sus în jos), ca să nu iasă aerul din albușuri.
Într-o tavă pentru cuptor, mai adâncă, puneți uniform 2/3 din fărâmiturile de aluat.
Puneți compoziția de brânză peste fărâmituri și acoperiți cu restul fărâmiturilor.
Puneți tava la cuptor și lăsați până se rumenește la foc mediu.
Când este gata, lăsați să se răcească și tăiați pătrate, triunghiuri etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.