Prăjitură rapidă cu brânză de vaci

Super delicioasă, simplu și repede de preparat - este cea mai bună și genială prăjitură cu brânză. Recomand s-o încercați, mi-a recomandat-o o mămică care nu avea timp să gătească ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia să cumpere prăjituri dubioase din comerț.

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
   
Zahăr
1 pahar
   
Unt
130 g
   
Praf de copt
1 buc
adică 1 plic
Brânză de vaci
250 g
   
Smântână
0.5 pahare
   
Ouă
2 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Lăsați untul la temperatura camerei să fie moale. Îl puneți într-un bol mai mare, adăugați jumătate de pahar de zahăr și cu o furculiță sau lingură îl încorporați. Nu este necesar să se dizolve zahărul în unt, doar amestecați bine.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

În făină puneți praful de copt, amestecați-le și adăugați peste unt.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Cu mâinile încorporați făina în unt, până se face fărâmituri.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Peste brânză puneți gălbenușurile de la ou și smântâna -amestecați bine.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

Separat bateți(cu mixerul) bine albușurile cu jumătate de pahar de zahăr, până cresc în volum de 3 ori și se fac o spumă tare(se verifică întorcând farfuria - dacă nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) și le adăugați peste compoziția de brânză

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Ușor amestecați compoziția(de sus în jos), ca să nu iasă aerul din albușuri.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

Într-o tavă pentru cuptor, mai adâncă, puneți uniform 2/3 din fărâmiturile de aluat.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Puneți compoziția de brânză peste fărâmituri și acoperiți cu restul fărâmiturilor.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 8
Pas 9

Puneți tava la cuptor și lăsați până se rumenește la foc mediu.

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 9
Pas 10

Când este gata, lăsați să se răcească și tăiați pătrate, triunghiuri etc.

Poftă Bună!

Prăjitură rapidă cu brânză de vaci - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: gotovim-doma.ru