Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.
Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.
In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.
Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.
Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.
Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza
Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.
Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.
Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.
Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.
Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.