Mancare de mazare cu carne

Cred ca este una din cele mai populare retete si dintre cele mai simple. Dar totusi, conteaza mici detalii care sa o transforme dintr-o mancare banala in una delicioasa si apropo, foarte apreciata de copii. Nu inteleg de ce, dar majoritatea copiilor adora mazarea verde - eu ma folosesc de moment si mai pun niste carne pe acolo sa completez alimentatia si a noastra si a Sofiei.

Va recomand cu incredere mancarica!

Ingrediente
Carne de vita/manzat
500 g
eu am pus carne de vitel
Mazare verde congelata
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Pasta de tomate
1 lingura
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea se spala si se taie bucati medii, cubulete cam de 1.5cm.

Intr-o cratita sau tuci incingeti uleiul, adaugati carnea si o caliti pana se rumeneste usor.

Mancare de mazare cu carne - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga ceapa si morcovul taiate cubulete. Amestecati si caliti inca 5 minute.

Mancare de mazare cu carne - Pas 2
Pas 3

Adaugati pasta de tomate, amestecati si mai lasati 2 minute.

Mancare de mazare cu carne - Pas 3
Pas 4

Acum merge mazare congelata, o lasati vreo 5-6 minute la foc mic sa se decongeleze (adaugati putina apa sa fiarba acolo si se va decongela mai repede).

Mancare de mazare cu carne - Pas 4
Pas 5

Cand s-a decongelat complet, adaugati apa cat sa acopere toata mancarea, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati atat timp cat sa fie gata carnea. Eu o las minim o ora indiferent de ce fel de carne pun, va avea un gust mai bun si mai complet.

Mancare de mazare cu carne - Pas 5
Pas 6

Dupa ce s-a facut carnea si a fiert bine mazarea, adaugati sare, piper si boia de ardei dulce/iute dupa gust.

Stiu ca multi aveti tendinta sa puneti multe mirodenii, dar aveti grija sa nu exagerati - puneti maixim 2-3 arome.

Mancare de mazare cu carne - Pas 6
Pas 7

Optional, daca vreti o consistenta mai de sos la mancare puteti sa faceti un fel de amestec de faina cu apa si cu el veti avea un sos mai bun.

Deci, puneti 1 lingura de faina la 100ml de apa - amestecati bine cu un tel.

Mancare de mazare cu carne - Pas 7
Pas 8

Adaugati acest amestec la mancare si amestecati bine. Observati ca imediat isi va schimba textura, devine putin mai gros sosul.

Eu pun acest amestec optional, daca fierbe mai mult, mazarea isi formeaza singura un sos bun si gros - daca vreti s-o ajutati, turnati putina faina cu apa.

Lasati mancarea sa fiarba si gata, stingeti focul.

Mancare de mazare cu carne - Pas 8
Pas 9

Serviti mancarea calda, si daca carnea nu este grasa chiar si rece.

In varianta vegetariana si de post (sau ca o garnitura) omiteti pasul cu carne - deci caliti ceapa si morcovul si mai departe mergeti la fel.

Pofta Buna!

Mancare de mazare cu carne - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min