Cred că este una din cele mai populare rețete și dintre cele mai simple. Dar totuși, contează mici detalii care să o transforme dintr-o mâncare banală în una delicioasă și apropo, foarte apreciată de copii. Nu înțeleg de ce, dar majoritatea copiilor adoră mazărea verde - eu mă folosesc de moment și mai pun niște carne pe acolo să completez alimentația și a noastră și a Sofiei.
Vă recomand cu încredere mâncărică!
Carnea se spală și se taie bucăți medii, cubulețe cam de 1.5cm.
Într-o cratiță sau tuci încălziți uleiul, adăugați carnea și o căliți până se rumenește ușor.
Apoi se adaugă ceapa și morcovul tăiate cubulețe. Amestecați și căliți încă 5 minute.
Adăugați pasta de tomate, amestecați și mai lăsați 2 minute.
Acum merge mazărea congelată, o lăsați vreo 5-6 minute la foc mic să se decongeleze (adăugați puțină apă să fiarbă acolo și se va decongela mai repede).
Când s-a decongelat complet, adăugați apă cât să acopere toată mâncarea, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați atât timp cât să fie gata carnea. Eu o las minim o oră indiferent de ce fel de carne pun, va avea un gust mai bun și mai complet.
După ce s-a făcut carnea și a fiert bine mazărea, adăugați sare, piper și boia de ardei dulce/iute după gust.
Știu că mulți aveți tendința să puneți multe mirodenii, dar aveți grijă să nu exagerați - puneți maxim 2-3 arome.
Opțional, dacă vreți o consistență mai de sos la mâncare puteți să faceți un fel de amestec de făină cu apă și cu el veți avea un sos mai bun.
Deci, puneți 1 lingură de făină la 100ml de apă - amestecați bine cu un tel.
Adăugați acest amestec la mâncare și amestecați bine. Observați că imediat își va schimba textura, devine puțin mai gros sosul.
Eu pun acest amestec opțional, dacă fierbe mai mult, mazărea își formează singură un sos bun și gros - dacă vreți s-o ajutați, turnați puțină făină cu apă.
Lăsați mâncarea să fiarbă și gata, stingeți focul.
Serviți mâncarea caldă, și dacă carnea nu este grasă chiar și rece.
În varianta vegetariană și de post (sau ca o garnitură) omiteți pasul cu carne - deci căliți ceapa și morcovul și mai departe mergeți la fel.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.