Una din cele mai gustoase si cea mai populara reteta de ciorba de pui din online-ul romanesc - ciorba de pui a la grec, si merita - foarte aromata, gustoasa si consistenta. Mi-a placut varianta pe care am facut-o, o combinatie de mai multe retete vazute pe net, si eu zic cea mai delicioasa.
Daca vreti sa va uimiti si alintati familia cu o ciorba de pui delicioasa, incercati aceasta ciorba de pui a la grec, cu siguranta va place la toata lumea si vor mai cere si altadata.
Legumele se curata si se spala.
Puiul se spala(eu i-am scos si pielea), se taie bucati, se pune intr-o cratita si se toarna apa ca sa acopere bine carnea.
Puneti oala pe aragaz si lasati pana incepe sa fiarba. Intre timp spumati cu o lingura si cand fierbe bine adaugati legumele(doar un singur morcov). Acoperiti cu capac si lasati sa fiarba la foc incet cam 1 ora.
Dupa ce a fiert bine strecurati supa printr-o sita - sa aveti intr-un bol supa clara si in alt bol carnea si legumele fierte.
Oala de la supa am spalat-o(nu este obligatoriu:), am pus-o iar pe foc, am adaugat putin ulei, morcovul dat prin razatoarea marunta si le-am calit bine vreo 5 minute, amestecand periodic.
Turnati supa peste morcovul calit si o puneti la fiert. Optional puteti fierbe aici 20 de minute 1-2 linguri de orez.
Carnea se scoate de pe oase, se rupe bucati medii si se adauga inapoi in supa.
(Legumele fierte le puteti utiliza cum va place, eu nu le-am mai folosit).
Intr-un bol se amesteca cu un tel galbenusurile de oua cu laptele.
Adaugati smantana, amestecati bine.
Luati supa de pe foc, si incet, cate un polonic adaugati in amestecul de galbenusuri cu smantana. In asa fel nu veti branzi amestecul si supa va avea culoare uniforma si consistenta buna.
Puneti oala pe foc, lasati pana incepe sa fiarba, adaugati sare si lamaie dupa gust, depinde cat de acru va place - eu am pus sucul de la 1 lamaie.
Adaugati putin piper si patrunjel tocat, amestecati si stingeti focul.
O serviti calda si cu multa pofta!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.