Budinca cu mere si orez

O budinca deosebita - cu aroma puternica de mere caramelizate si unt - este mai repede o prajitura.Se prepara foarte usor, este sanatoasa si se poate da si la copii. Din pacate nu am poza la sectiune, s-a mancat foarte repede :)

Ingrediente
Mere ionatan
500 g
Orez
130 g
Zahar
1 pahar
Unt
50 g
Oua
3 buc
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Turnati uleiul de floarea soarelui intr-o tava de cuptor, ungeti cu el si peretii tavii.

Merele le spalati, scoateti cotorul, le taiati bucatele mici si le distribuiti uniform in tava. Presarati peste mere 3 linguri de zahar, dupa care puneti tava la cuptor pentru aproximativ 30 de min.

Budinca cu mere si orez - Pas 1
Pas 2

In acest timp fierbeti orezul intr-o cantitate f.mare de apa. Aproximativ o unitate de orez la 5-6 unitati apa.

Budinca cu mere si orez - Pas 2
Pas 3

Dupa ce a fiert orezul, il strecurati printr-o sita si il clatiti cu apa rece.

Budinca cu mere si orez - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol bateti cu mixerul untul si restul de zahar, adaugati faina, vanilia si ouale, mai bateti putin sa se amestece bine.

Budinca cu mere si orez - Pas 4
Pas 5

Dupa jumatate de ora la cuptor, merele isi schimba putin culoarea, se vestejesc si lasa suc.

Scoateti atunci tava din cuptor.

Budinca cu mere si orez - Pas 5
Pas 6

Peste mere distribuiti uniform orezul fiert.

Budinca cu mere si orez - Pas 6
Pas 7

Peste orez turnati compozitia de unt, zahar, oua, etc si puneti tava iarasi la cuptor.

Budinca cu mere si orez - Pas 7
Pas 8

Lasati la cuptor pana cand orezul se rumeneste usor. Scoateti tava, o lasati putin sa se racoreasca.

Budinca cu mere si orez - Pas 8
Pas 9

Rasturnati budinca pe o farfurie, asa ca merele caramelizate sa fie sus. Daca mai raman felii de mar in tava le luati atent cu o spatula si le aranjati peste budinca. Se mananca si calda si rece - este absolut delicioasa.

Pofta Buna!

Budinca cu mere si orez - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: good-cook.ru