O budincă deosebită - cu aromă puternică de mere caramelizate și unt - este mai repede o prăjitură. Se prepară foarte ușor, este sănătoasă și se poate da și la copii. Din păcate nu am poză la secțiune, s-a mâncat foarte repede :)
Turnați uleiul de floarea-soarelui într-o tavă de cuptor, ungeți cu el și pereții tăvii.
Merele le spălați, scoateți cotorul, le tăiați bucățele mici și le distribuiți uniform în tavă. Presărați peste mere 3 linguri de zahăr, după care puneți tava la cuptor pentru aproximativ 30 de min.
În acest timp fierbeți orezul într-o cantitate f. mare de apă. Aproximativ o unitate de orez la 5-6 unități apă.
După ce a fiert orezul, îl strecurați printr-o sită și îl clătiți cu apă rece.
Într-un bol bateți cu mixerul untul și restul de zahăr, adăugați făina, vanilia și ouăle, mai bateți puțin să se amestece bine.
După jumătate de oră la cuptor, merele își schimbă puțin culoarea, se veștejesc și lasă suc.
Scoateți atunci tava din cuptor.
Peste mere distribuiți uniform orezul fiert.
Peste orez turnați compoziția de unt, zahăr, ouă, etc și puneți tava iarăși la cuptor.
Lăsați la cuptor până când orezul se rumenește ușor. Scoateți tava, o lăsați puțin să se răcorească.
Răsturnați budinca pe o farfurie, așa ca merele caramelizate să fie sus. Dacă mai rămân felii de măr în tava le luați atent cu o spatulă și le aranjați peste budincă. Se mănâncă și caldă și rece - este absolut delicioasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.