O budinca deosebita - cu aroma puternica de mere caramelizate si unt - este mai repede o prajitura.Se prepara foarte usor, este sanatoasa si se poate da si la copii. Din pacate nu am poza la sectiune, s-a mancat foarte repede :)
Turnati uleiul de floarea soarelui intr-o tava de cuptor, ungeti cu el si peretii tavii.
Merele le spalati, scoateti cotorul, le taiati bucatele mici si le distribuiti uniform in tava. Presarati peste mere 3 linguri de zahar, dupa care puneti tava la cuptor pentru aproximativ 30 de min.
In acest timp fierbeti orezul intr-o cantitate f.mare de apa. Aproximativ o unitate de orez la 5-6 unitati apa.
Dupa ce a fiert orezul, il strecurati printr-o sita si il clatiti cu apa rece.
Intr-un bol bateti cu mixerul untul si restul de zahar, adaugati faina, vanilia si ouale, mai bateti putin sa se amestece bine.
Dupa jumatate de ora la cuptor, merele isi schimba putin culoarea, se vestejesc si lasa suc.
Scoateti atunci tava din cuptor.
Peste mere distribuiti uniform orezul fiert.
Peste orez turnati compozitia de unt, zahar, oua, etc si puneti tava iarasi la cuptor.
Lasati la cuptor pana cand orezul se rumeneste usor. Scoateti tava, o lasati putin sa se racoreasca.
Rasturnati budinca pe o farfurie, asa ca merele caramelizate sa fie sus. Daca mai raman felii de mar in tava le luati atent cu o spatula si le aranjati peste budinca. Se mananca si calda si rece - este absolut delicioasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.